46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Policistiem aizvien pašiem par savu naudu jāpērk formastērpi

Фото: LETA, Ieva Lūka
Policisti, apstākļu spiesti, aizvien spiesti paši par saviem līdzekļiem iegādāties formastērpus, jo bieži vien iepirkumi kavējas un noliktavās vienkārši trūkst vajadzīgo kreklu, jaku un apavu, vēsta LSM.LV 
„Jēkabpils Vēstnesis” žurnāliste Māra Grīnberga Latvijas Radio pastāstīja, ka šī problēma aktuāla ir arī Jēkabpilī, policistiem trūkst ziemas apavu, jo to noliktavās vienkārši nav – iepirkums ir apstrīdēts un līdz ar to apavu piegāde kavējas, tikmēr policistiem tie jāpērk par savu naudu.
 
Bet Jēkabpils policisti saka, ka šī problēma ir hroniska jau desmit gadu garumā - pašiem jāpērk arī bikses un krekli, jakas, un būtībā tā ir valsts problēma, šāda situācija nav tikai Jēkabpilī.
 
Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis atzina, ka ar formastērpu apgādi Valsts policijā „varētu būt krietni labāk, jo vairākus gadus Valsts policijas darbinieki netiek nodrošināti  ar formastērpiem  ir atbilstoši esošajiem noteikumiem un tam apjomam, kādi būtu jāsaņem policijas darbiniekam”.
 
„Diemžēl arī man ir gadījumi, kad formas tērpa iztrūkstošās daļas jāiegādājas par personīgajiem līdzekļiem, lai kaut cik pienācīgi varētu izskatīties. [..] Kopumā situācija varētu būt krietni labāka,” norādīja Januševskis.

Sliktākā situācijā ir patruļdienesta darbinieki, jo viņiem formastērpi nolietojas vairāk, tiem biežāk jāmazgā, un rezultātā jāatlicina nauda, lai iegādātos sev kreklus, jakas, arī uzplečus. No savām ne pārāk lielajām algām jāpērk arī tie, bet par formastērpu iegādi kompensāciju saņem tikai kriminālpolicisti. Tāpēc tie, kam nav jābūt formastērpā ikdienā, cenšas to nevilkt, stāstīja Grīnberga.
 
Latvijas policisti ironiski jautā, vai būs baskāju policisti un kādas akcijas jārīko, lai pievērstu uzmanību šai problēmai, norādīja Grīnberga. 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"