46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Video: Jaungada naktī Rēzeknes pusē dzērājšoferu mazāk

Фото: Video fragments
Autovadītāji Rēzeknes pusē jauno, 2015.gadu sagaidījuši prātīgi. Pēc policijas ziņām, tur dzērājšoferu skaits lai arī lēni, tomēr sarūk. Un arī šajā gadumijā pie  stūres alkohola reibumā pieķerto vieglprāšu bijis mazāk. Tikmēr vietējie mediķi ziņo, ka ik gadu pēc palīdzības vēršas vairāk cilvēku. Jaunā gada naktī vairāki jaunieši  slimnīcā nonākuši stiprā alkohola un narkotisko vielu ietekmē, vēsta LSM.LV
12 stundu dežūra šai policijas ekipāžai ir aizvadīta, nesastādot  nevienu protokolu par braukšanu reibumā. Liekas, vairāku gadu intensīvie reidi liek aizdomāties tiem, kuri mīlēja alkohola reibumā sēsties pie stūres.
 
„Pārbaudījām apmēram 35 šoferus, alkohols nebija konstatēts. Visi šoferi bija skaidrā. - Vai šoferi labojas vai uzlabojas policijas darbs? - Arī šoferi ir labojušies, arī policija veic preventīvo darbu, vairāk kontroles uz ceļiem braukā.  Mēs to darām arī ikdienā, pastiprināti strādājam,” saka  satiksmes uzraudzības jaunākais inspektors Māris Kušners.
 
Tomēr bez starpgadījumiem Jaungada naktīs neiztika. Kāds autovadītājs ignorēja Ceļu  policijas aicinājumu apstāties un metās bēgt. Policijas darbinieki nekavējoties uzsāka pakaļdzīšanos, tomēr  agresīvo  autovadītāju aizturēt neizdevās.
 
Inspektori uzsver, ka masveida reidi turpināsies. Pastiprinātā satiksmes uzraudzībā tiks iesaistītas arī citas policijas struktūrvienības, jo tikai ar reidiem nebūs līdzēts.
 
Bet mediķu darbs Jaungada naktī nerima - desmitiem pacientu stiprā alkohola reibumā, tostarp bērni, tika ievietoti Rēzeknes slimnīcā. Reanimācija tika ievietots kāds 1995.gadā dzimis jaunietis. Mediķi pieļauj, ka jaunietis ir kārtējais augu maisījumu jeb spaisa upuris.

  



lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"