46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskola meklē rektoru

Фото: ru.lv
Rēzeknes Augstskola (RA) izsludinājusi atklātu konkursu uz rektora amata vietu, vēsta aģentūra LETA 
Pretendentiem nepieciešamos dokumentus aizlīmētā aploksnē ar norādi "Rēzeknes Augstskolas Rektora vēlēšanu komisijai" no 19.janvāra līdz 22.februārim personiski jāiesniedz RA kancelejā.
 
Pretendents uz rektora amatu var būt Latvijas pilsonis, kuram ir doktora zinātniskais grāds, pieredze vadošā amatā un vismaz piecu gadu akadēmiskā darba pieredze augstākās izglītības iestādē pēdējos desmit gados. Rektora amata pretendentam nedrīkst būt sodāmība par noziedzīgu nodarījumu vai disciplinārpārkāpumu un nodarījumu, kas nav savienojams ar personas godu, cieņu un sabiedrības morāli.
 
Rektora amata pretendentus var izvirzīt RA fakultātes akadēmiskā personāla sapulcēs vai RA vēlētās institūcijas - Senāts, Studējošo pašpārvalde, informējot par to pretendentu un saņemot viņa rakstisku piekrišanu.
 
Ja rektora amata pretendentu rakstiski atbalsta ne mazāk kā 30 RA akadēmiskā personāla pārstāvju, viņš var izvirzīt arī pats sevi vai arī piekrist pretendēt. Katram RA akadēmiskā personāla pārstāvim ir tiesības rakstiski atbalstīt tikai vienu RA rektora amata pretendentu.
 
Rektora amata pretendentam RA Senātā izsludinātajā termiņā jāiesniedz komisijai pieteikums, darba un dzīves gājuma apraksts (CV), RA vadības un attīstības koncepcija - ne vairāk kā 5000 rakstu zīmes datorsalikumā, doktora grādu apliecinoša dokumenta notariāli apstiprināta kopija, kā arī cita informācija, kas amata pretendentam šķiet svarīga.
 
Saskaņā ar Augstskolu likumu un RA Satversmi RA rektoru izrauga atklātā konkursā un ievēl uz pieciem gadiem, aizklāti balsojot RA Satversmes sapulcē. Vienu rektoru nevar ievēlēt vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājuma.
 
Pašreizējais RA rektors Edmunds Teirumnieks šajā amatā uz pieciem gadiem tika ievēlēts 2009.gada 18.jūnijā.  
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"