46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Jauns turnīrs Latvijā – Latgales Jauniešu šaha līga

06.10.2016
Sestdien, 17. septembrī Maltā tika aizvadīts Latgales Jauniešu šaha līgas pirmais posms, kurā piedalījās 50 jauno šahistu, kas pārstāvēja 10 Latvijas pilsētu komandas no Jēkabpils, Daugavpils, Rēzeknes, Viļāniem un Maltas, informē Rēzeknes novada Bērnu-jaunatnes sporta skola šaha treneris Anatolijs Jasinskis.
Šī līga ir jauns turnīrs Latvijas šaha sacensību kalendārā. Sacensībās iesaistās Latgales reģiona komandas, kuru sastāvā ir trīs 1998. gadā dzimušie un jaunāki zēni (bez sporta klašu ierobežojuma) un 1 meitene. Apdomas laiks turnīrā –  25 minūtes plus vēl 10 sekundes un tieši šis nosacījums motivē bērnus piedalīties sacensībās, jo Latgales reģionā trūkst šaha sacensību komandām ar ilgāku laika kontroli.

Sacensību idejas autors un iedvesmotājs ir Rēzeknes novada BJSS šaha treneris no Maltas Anatolijs Jasinskis. Turnīru rīko Rēzeknes novada Bērnu-jaunatnes sporta skola, kas rūpējas arī par balvām, kausiem un medaļām uzvarētājiem. Tas viss pateicoties tam, ka tagad Maltā ir atbilstošas iespējas rīkot lielas sacensības gan bērniem, gan pieaugušajiem.
 
Pirmajā posmā  komandu rezultāti:
 
Jēkabpils -1 – 12 punkti
Daugavpils Krievu licejs – 11 punkti
Rēzekne -1 – 9 punkti
Jēkabpils -2 – 7 punkti
Viļāni -1 – 7 punkti
Rēzekne -2 – 6 punkti
Malta -1 – 3 punkti
Viļāni -2 – 2 punkti
Jēkabpils -3 – 1 punkts
 Malta -2 – 1 punkts.
 
Visas komandas, dalībnieki un rezultāti apskatāmi interneta lapā http://www.sahafederacija.lv vai http://www.chess-results.com
 
Turnīrs norisināsies trijos posmos. Nākamais posms notiks 10. decembrī un līgas noslēgums paredzēts 2017.gada 4. martā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"