46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Motosportisti uz Lietuvas pjedestāla

Фото: rezekne.lv
21. un 22. aprīlī vairāki “Camk Latgale” komandas sportisti piedalījās Lietuvas čempionāta 1. posmā motokrosā, kurš norisinājās netālu no Viļņas. Sestdien, 21. aprīlī, sacensībās piedalījās Ričards Alens Gaļčins #737 MX65 klasē, Matīss Leimanis #622 un Artjoms Juhno #26 MX85 klasē, bet Edvards Brencis #424 MX2 amatieri, Emīls Brencis #28 un Aleksandrs Nestjerjuks #159 MX1 amatieri klasē.
Ļoti labu sniegumu trasē parādīja talantīgais Ričards Alens Gaļčins, kvalifikācijā izcīnot visai labu rezultātu – 5. vietu. Pirmajā braucienā Ričards parādīja savu meistarību un izcīnīja trešo vietu. Jāpiebilst, ka Ričards ir divkārtējs Latvijas čempions MX50 motociklu klasē, bet ar MX65 motociklu startē pirmo gadu. Diemžēl mūsu MX85 klases braucēji nespēja uzrādīt augstus rezultātus pirmajā braucienā. Artjomam 9. vieta, bet pēc finiša tika konstatēts motocikla defekts, kas arī liedza uzrādīt augstāku rezultātu braucienā. Matīss pirmajā braucienā tā arī nespēja “sadraudzēties” ar trasi, tika piedzīvots kritiens un finišā 12. vieta. Ļoti iepriecināja mūsu amatieru klašu braucēju rezultāti pirmajā braucienā. Uzrādītie rezultāti kvalifikācijas braucienā nemaz neliecināja par tik labiem pirmā brauciena rezultātiem. MX1 amatieru klasē lielāko brauciena daļu līdera lomu uzņēmās Aleksandrs Nesterjuks, aiz viņa kā ēna sekoja Emīls Brencis un praktiski pēdējos apļos abi atdeva līdera vietu vēl vienam latviešu braucējam – Mārtiņam Eglei (MK Bieriņi), un finišā Aleksandrs 2. vietā un Emīls 3. vietā. Pavisam neveiksmīgi sacensības iesākās Edvardam Brencim, kuram starta pagriezienā nokrita priekšā braucošais sportists un, izvairoties no sadursmes, tika pazaudēts daudz laika. Ar to Edvarda neveiksmes nebeidzās, jo trases vidū putekļu dēļ nebija iespējams izvairīties no nokritušajiem sportistiem, līdz ar to tika piedzīvots kritiens un sacensības bija jāsāk no pēdējās vietas. Neskatoties uz slikto redzamību lielo putekļu dēļ un vairāk kā trīsdesmit konkurentiem, finišā 6. pozīcija. Pēc brauciena tika sasaukta komandu un sportistu sapulce, kurā visām klasēm nolēma atcelt otros braucienus putekļu dēļ. Te nu ir vietā sakāmvārds “Neatliec uz rītdienu to, ko var izdarīt šodien”! Un mums trīs vietas uz pjedestāla – Ričards Alens Gaļčins 3. vietā, Aleksandrs Nesterjuks 2. vietā un Emīls Brencis 3. vietā.
 
Svētdien, 22. aprīlī, sacensībās piedalījās Emīls Brencis MX1 un Edvards Brencis, Valters Logins #771 MX2 klasēs. Emīls ar Edvardu, būdami amatieru klases sportisti, nolēma piedalīties augstāka līmeņa sportistu braucienos treniņu pēc. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bija iespēja stāties pie vienas starta barjeras ar pasaules motokrosa zvaigzni – lietuvieti Armīnas Jasikoni. Trase svētdien bija ļoti smaga, ar lielām bedrēm, un no malas izskatījās, ka tikai Armīnam trase ir gluda. Diezgan smagi abi braucieni izdevās mūsu komandas līderim Valteram Loginam, kurš šogad startē ar jaudīgāku motociklu, ar kuru vēl nav līdz galam atrasta kopīga valoda. Divu braucienu summā izcīnīta 5. vieta MX2 klasē. Atgādināšu, ka Valters ir 2017. gada Lietuvas čempions motokrosā MX125 klasē. Ļoti labus braucienus aizvadīja arī Edvards un Emīls. Edvards divu braucienu summā 9. vietā MX2 klasē, bet Emīlam diemžēl nācās izstāties otrajā braucienā motocikla bojājuma dēļ, un kopvērtējumā divu braucienu summā 8. vieta MX1 klasē.
 
Sacensības Lietuvā mūsu komandas sportistiem bija pārbaudes sacensības pirms Latvijas čempionāta sacensībām, kuras norisināsies 5.-6. maijā Aizputē.
 
Rēzeknietis Ēriks Caunišs šajās sacensībās izcīnīja MX85 klasē 5. vietu.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"