46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas sportisti Latvijas IV olimpiādes finālsacensībās piedalījās piecos sporta veidos

Četru dienu garumā, no 30.jūnija līdz 03.jūlijam norisinājās Latvijas IV olimpiādes sacensības 26 olimpiskajos sporta veidos, un neolimpiskajos sporta veidos – florbolā un orientēšanās, kā arī notika paraugdemonstrējumi šahā. Lielākā daļa sacensību norisinājās Valmierā, bet atsevišķos sporta veidos olimpieši sacentās Alojā, Cēsīs, Burtniekos, Jūrmalā, Kocēnos, Limbažos, Rīgā, Rūjienā un Valkā.
 Latvijas IV olimpiādei tika izvēlēts sauklis “Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!”, kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.

Rēzeknes pilsētas sportisti Latvijas IV olimpiādes finālsacensībās piedalījās piecos sporta veidos: futbolā sievietēm un vīriešiem, grieķu-romiešu cīņā, peldēšanā, šahā, vieglatlētikā un pludmales volejbolā. Diemžēl mūsu basketbola un florbola komandām neizdevās kvalificēties finālsacensībām.
 
Vieglatlētikā Valmierā divas zelta godalgas izcīnīja Gunta Latiševa-Čudare – 200m skrējienā (priekšsacīkstēs uzrādot rezultātu 24.32, bet fināla skrējienā sasniedzot jaunu personīgo rekordu 23.65) un 400m skrējienā (0:54,58). Tāllēkšanā Aiga Grabuste zelta medaļa ar 6,47m tālu lēcienu. Abas vieglatlētes šajā nedēļā piedalīsies Eiropas čempionātā vieglatlētikā Amsterdamā. Divas bronzas godalgas izcīnīja Renārs Stepiņš – 400m skrējienā (ar sezonas labāko rezultātu 0:48,26) un 800m skrējienā (1:51,70). Personīgos rekordus sasniedza Rolands Jierķis, viņam sestā vieta 1500m skrējienā (3:55,91) un septītā vieta 800m skrējienā (1:55,09).
 
Grieķu-romiešu cīņā sacensības norisinājās Cēsis un tur zelta medaļas izcīnīja Aleksandrs Višņakovs (svara kategorijā līdz 75kg), Iļja Rešetnikovs (līdz 85kg), Mihails Bogdanovs (līdz 98kg), bet bronzas godalgu Vladislavs Žukovs (līdz 66kg). Vietu olimpiskajā sešiniekā izcīnīja arī Vjačeslavs Pavlovs (līdz 98kg) – piektā vieta un Vitālijs Zeltiņš (līdz 85kg) – sestā vieta.
Futbolā vīriešiem sudraba godalgas izcīnīja Rēzeknes pilsētas futbola komandas spēlētāji, kuri pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1 uzvarēja Rīgas komandu (vārtus guva Dmitrijs Borisovs un Edgars Ježkovs), pēc tam pusfināla spēlē ar Daugavpils komandu spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2 (vārtus guva D.Borisovs un E.Ježkovs), pēc spēles soda sitienos rēzeknieši bija veiksmīgāki  - 4:1 (vārtus guva Vitālijs Aguls, Andrejs Rogozins, Artis Brīvers un Artjoms Staško). Finālspēlē par pirmo vietu rēzekniešu pretinieki bija Liepājas komanda, spēles rezultāts 3:1 liepājnieku labā (vienīgos vārtus, precīzi izpildot 11m soda sitienu, guva V.Aguls). Vēl Rēzeknes komandā spēlēja   vārtsargi Aleksejs Maslobojevs un Iļja Fedorenkovs, laukuma spēlētāji Ņikita Bovkuns, Žanis Burcevs, Pāvels Gajevskis, Pēteris Ivenkovs, Dmitrijs Silovs un Vitālijs Vavilovs. Futbolā sacensībās varēja piedalīties sportisti, kuri dzimuši 1993.-2000.gadā un trīs sportisti, kuri dzimuši pirms 1993.gada. Otrajā vietā Liepājas komanda, trešajā – Valmiera, ceturtajā – Daugavpils, piektajā – Babītes novads, sestajā – Jelgava, septītajā – Rīga un astotajā vietā balvu novads. 
 
Futbolā sievietēm finālsacensībās piedalījās četras komandas, kuras izspēlēja apļa turnīru, katrai komandai izspēlējot ar katru. Rēzeknes pilsētas futbola komandas spēlētājas piekāpās Liepājas un Rīgas komandām ar rezultātu 2:7 un 0:7, bet ar Olaines komandu nospēlēja neizšķirti 0:0. Rēzeknietēm bija labāka gūto un ielaisto vārtu attiecība un bronzas godalgas Latvijas IV olimpiādē. Rēzeknes komandā spēlēja Ramona Ančupāne, Karīna Balalaika, Valentīna Batņa, Inga Čuhnova, Viktorija Fedotova, Diāna Guseva, Diņa Novikova, Alīna Petrova, Jūlija Romanovska, Līga Skutāne, Alīna Šļahitņuka, Sindija Strankale, Olga Timofejeva, Ligita Tumāneun Viktorija Vengreviča.
 
Peldēšanā sacensības norisinājās Rīgā (Daugavas sporta nama peldbaseinā), kur vietu olimpiskajā sešiniekā izcīnīja Maksims Peļņa - ceturto vietu 100m tauriņstilā (56,91, SMK normai atbilstošs rezultāts) un sesto vietu 200m tauriņstilā (2:17,53). Ar sporta meistarkandidāta normai atbilstošiem rezultātiem 13.vietu 50m brīvajā stilā (24,68) un 20.vietu 100m brīvajā stilā (55,22) izcīnīja Deniss Lazdiņš. Bet Andris Putnis izcīnīja 14.vietu 100m brasā (1:11,64).  
 
Ātrā šahā turnīrā par medaļām cīnījās Valmierā, izspēlējot deviņu kārtu turnīru pēc Šveices sistēmas. Vīriešu konkurencē (63 dalībnieki) septīto vietu ar sakrātiem sešiem punktiem izcīnīja starptautiskais meistars Valērijs Žuravļovs, nacionālajam meistaram Oļģertam Indričānam ar sešiem punktiem desmitā vieta. Pirmo vietu ar 7,5 punktiem izcīnīja Rīgas pilsētas lielmeistars Vladimirs Svešņikovs, otro vietu ar 7 punktiem – Jelgavas lielmeistars Vitālijs Samolins, trešo vietu – Rīgas pilsētas lielmeistars Guntars Antoms.
 
Paldies treneriem Ignatam Ciprusam, Pēterim Stripkānam, Levnardam Čačam, Romānam Ščavinskis, Artūram Silagailim, Žanim Ārmanim, Anatolijam Izmailovam, Vjačeslavam Golubevam, Diānai Gostevai, Sergejam Kudrjavcevam, Aleksandram Vasiļkovam, Arnim Žogotam, Ludmilai Olijarei, Aleksandram Čumakovam, Edvīnam Krūmam, Maritai Ārentei, Viktoram Lācim par ieguldījumu audzēkņu sagatavošanā atbildīgajiem startiem un sava sporta veida popularizēšanā Rēzeknē.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"