46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknē sākās jaunā “Sporto visa klase” sezona

Фото: rezekne.lv
Piektdien, 9. decembrī Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas sporta zālē tika svinīgi atklāta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa klase” jaunā sezona. Projekta mērķis ir uzlabot iesaistīto skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, vienlaikus motivējot nodarboties ar sportu, informē pašvaldības portāls.
Jaunajā sezonā projektam pievienojas arī Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 3.b klase (sporta skolotāja Marija Babre, klases audzinātāja Ineta Jonikāne) un Rēzeknes 3. vidusskolas 3.b klase (sporta skolotāja Ērika Rutkovska, klases audzinātāja Jekaterina Žuromska), bet Rēzeknes sākumskolas 4.b klase projektā sporto jau otro gadu (sporta skolotāja Lolita Malinovska, klases audzinātāja Anna Rancāne).
 
Projektā iesaistītie Rēzeknes sporta skolotāji atzīst, ka projektam ir tikai un vienīgi plusi – klases kolektīvs tiek saliedēts, skolēni strādā kopā, motivācija sportot tikai un vienīgi pieaug.
 
Projekts paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā, papildus divām obligātajām sporta stundām. Viena papildus nodarbība ir peldēšanā, otra – futbola iemaņu apguvē, bet trešā stunda – stājas korekcija un vingrošana.
 
Šobrīd šis ir populārākais skolu projekts Latvijā, jo šogad projektā piecas reizes nedēļā sporto 2861 dalībnieks, pārstāvot 103 izglītības iestādes, 124 klases no 56  Latvijas novadiem un pilsētām.
 
Kopā ar bērniem atklāšanas pasākumā sportoja no Rēzeknes pilsētas domes, Izglītības pārvaldes, Sporta pārvaldes vadība, kā arī skolu direktori. Tas rada ticību un pārliecību, ka šis projekts kalpos par pamatu tam, lai izraisītu interesi par sportu ne tikai projektā iesaistītajā klasē, bet ikvienā skolā un klasē.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"