46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknes novads iegūst 1. vietu novadu kopvērtējumā “Skrien Latvija” šī gada sezonā

Фото: rezeknesnovads.lv
Aizvadītajā nedēļas nogalē uz Tallink kruīza kuģa notika populārā skriešanas seriāla “Skrien Latvija” sezonas noslēgums un līderu apbalvošana. Starp ātrākajiem individuālajiem skrējējiem un labākajām komandām šogad pirmo reizi tika pasniegta īpaša balva novadam, no kura visu posmu kopvērtējumā bijis visvairāk dalībnieku. Lepojamies, ka uzvarētāju kauss un dāvanu karte no “Sportland” 500 EUR vērtībā tika piešķirta tieši Rēzeknes novadam, informē Madara Bērtiņa, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.
“Rēzeknes novads bija pārstāvēts visos septiņos skrējiena posmos,” pastāstīja sporta kluba “Magnen” vadītājs un Rēzeknes pusmaratona organizators Edgars Kļaviņš, “tomēr uzvaras kausu visvairāk palīdzēja kaldināt tieši Rēzeknes posms, kad dažādās disciplīnās Rēzeknes novadu pārstāvēja vairāki simti skolēnu. Katrs no viņiem finišējot deva ieskaites punktus, kas kopvērtējumā vainagojās ar uzvaru starp visiem Latvijas novadiem.” Jāatzīmē, ka pilsētas šajā nominācijā netika vērtētas, taču, pat ja tās tiktu vērtētas, Rēzeknes novads ar savu milzīgo dalībnieku skaitu, piekāptos vienīgi galvaspilsētas Rīgas sportistiem.
 
Iegūtā dāvanu karte tiks sadalīta starp tiem skolēniem, kuri piedalījās visos septiņos skrējiena posmos. Tā kā Rēzeknē nav “Sportland” veikala, paredzēts, ka aktīvākajiem jaunajiem sportistiem Rēzeknes novada pašvaldība nodrošinās autobusu uz Rīgu, lai skolēni varētu iztērēt savas nopelnītās dāvanu kartes. “Brauciena laikā noorganizēsim arī kādu ekskursiju, kas būs kā papildus balva aktīvajiem sportistiem un reizē arī kā motivācija citiem skolēniem, lai nākamgad skrējēju skaits no Rēzeknes novada skolām būtu vēl lielāks,” pastāstīja Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītājs Guntars Skudra.
 
Šajā “Skrien Latvija” sezonā pie balvām tika ne vien Rēzeknes novada komanda, bet arī individuālie skrējēji – Ilzeskalna pagasta sportistēm Kristīnei Gailumai un Elvitai Kotānei savās vecuma grupās izdevās izcīnīt 2. un 3. vietu.
 
Šis bija jau sestais gads, kad vienā skrējienā apvienojās visa Latvija, izskrienot septiņas dažādas sacensību trases Rēzeknē, Rīgā, Ventspilī, Jelgavā, Kuldīgā, Valmierā un Siguldā. Kopējais dalībnieku skaits pārsniedz 22 tūkstošus. Kā aprēķinājuši organizatori, šogad sportisti noskrējuši 675235 kilometrus, kas ir vairāk nekā 367 reizes apkārt visai Latvijai.
 
Jau nākampavasar skriešanas seriāls atsāksies ar Rēzeknes pusmaratonu. Kā atklāja Edgars Kļaviņš, šoreiz sacensības notiks divu dienu garumā – 7. un 8. aprīlī: “Ar savām daudzpusīgajām aktivitātēm vienā dienā vairs neietilpstam, tāpēc sacensības rīkosim divas dienas. Pirmā diena būs veidota kā svētki, kuros atpūtu svaigā gaisā un skriešanas prieku varēs baudīt gan bērniem, gan arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, savukārt 8. aprīlī tiks dots starts pusmaratonam, kurā Rēzeknes ielās izskries profesionālie skrējēji.”
 
Reģistrēšanās nākamā gada skriešanas seriālam “Skrien Latvija” sāksies jau novembra vidū.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-7/7)
apsveicam 05.11.2016 18:47
arī pļāpāšanā vajadzēja iedod pirmo vietu un vadībai par sēdēšanu un nekā nedarīšanu.
piekrītu 05.11.2016 20:49
konkurss bēdz novadniek bēdz no šādas pašvaldības.
Apsveicam 07.11.2016 00:53
Monvīdam vajadzētu profilā fotografēties, savādāk tas acu skatiens nodod - šulerīgas
07.11.2016 19:28
Novads ir palaists postā atliek tik skriet.
sports 07.11.2016 23:06
Malači, kas piedalījās!
ance 08.11.2016 19:50
Švarcs izmanto visas iesp;ejas reklāmai drīz vēlēšanas bet tauta visu atcerās
Jānis 18.11.2016 13:50
Malači!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"