46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Camk Latgale sportisti atklāj motokrosa sezonu gan Latvijā, gan Igaunijā

Фото: Camk Latgale
Lai arī nesen vēl tika saņemti apbalvojumi 2016.gada motokrosa sezonai, Camk Latgale motoklubs „uz lauriem nesēž”, jo pirmajā šī gada nedēļas nogalē kluba sportisti ir atklājuši motokrosa sezonu, jāteic, ne kā ierasts smiltīs un dubļos, bet gan pa sniegu, ledu uz zem jumta. Valters Logins un Ivo Benedikts Skabs spēkiem mērojās Latvijas Skioringa federācijas šī gada pirmajās sacensībās Nacionalajā čempionātā  Iecavas novadā,  Zorģos 7.janvārī. Laika apstākļi šiem puišiem nebija šķērslis un termometra stabiņš tuvu -20 netraucēja stāties uz starta un cīnīties. Jāteic, ka šis nebija šķērslis daudziem, jo dalībnieku skaits bija pietiekoši liels. Sacensību dienā klašu skaits bija dažāds, bet abi Camk Latgale sportisti startēja ziemas motokrosā KAR klasē (kross ar radzēm). Bet Camk motokluba daiļā dzimuma pārstāve Anastasija Ušakova 8.janvārī startēja starptautiskās sacensībās Igaunijā Arēnā.
Pirmais brauciens mūsu sportistiem – puišiem - tika aizvadīts labi, Valteram finišējot 4.vietā, bet  Ivo  - 6.vietā. Abi sportisti ar sniegumu pirmajā braucienā bija apmierināti, lai arī Valters uzskatīja, ka noteikti varot labāk. Divu gadu pauze ziemas motokrosā liek sevi manīt. Zinām, ka Valters ir viens no spēcīgākajiem ziemas motokrosa braucējiem KAR klasē. 
 

 
Otrais brauciens abiem sportistiem bija daudz  pārliecinošāks. Brauciena laikā Valters uzrādīja labāko apļa laiku un mēģināja arī izcīnīt līderpozīcijas braucienā, taču šo sacensību uzvarētāja - Jāņa Vintera  -motosporta pieredze un tehnikas jauda  (Valteram 3 reizes mazāk jaudīgs motocikls) neļāva  pretendēt uz uzvaru konkurentiem, arī Valteram. Otrajā braucienā finiša līniju Camk Latgale sportisti šķērsoja godpilnajā otrajā un ceturtajā vietā – Valters un Ivo. Abu braucienu summā Valters kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, bet Ivo izcīnīja 5.vietu kopvērtējumā summējot abu braucienu rezultātus.

 
 
Par šī gada , aizvadot janvāra pirmo nedēļu, lielāko mūsu komandas panākumu ir parūpējusies mūsu komandas daiļā dzimuma pārstāve -  Anastasija Ušakova, kura 8.janvārī Igaunijā, Somerpalu starptautiskās motokrosa sacensībās „Adrenalin Arena Baltic Master” izcīnot pārsteidzošu uzvaru. Šis sacensību seriāls ir tradicionāls un norisinās vairāku gadu garumā, arī Anastasijai tā nebija debija, taču rezultāts pārsteidza daudzus, jo pus gadu Anastasija nebija aizvadījusi treniņu uz motocikla.  Kā zinām, motokrosā šis pus gads ir ļoti ilgs laika posms. Pirmajā braucienā Camk Latgale sportiste startēja rezervēti un izcīnīja augsto otro vietu, taču otrajā braucienā brauca daudz pārliecinošāk un izredzes uz uzvaru neatstāja ne vienai konkurentei. Tas ļāva Anastasijai kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un pirmājās sacensībās šosezon izcīnīt uzvaru. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"