46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rihards Ivanovs un Edgars Gauračs kļūst par Latvijas futbola nākotnes attīstītājiem

«Pēdējā laikā manu sociālo tīklu ziņu lentē ir parādījies jauns priekš Latvijas futbola nosaukums - “Future Football Latvia”. “Facebook” lapa vēsta, ka galvenie šīs organizācijas principi ir Latvijas futbola popularizācija un attīstība. Tāpat svarīgi ir palīdzēt jauniem futbolistiem, kuri nāks uz organizācijas rīkotājiem treniņiem, sasniegt augstu tehniskās meistarības līmeni. Organizācijas dibinātāji ir divi brāļi no Rēzeknes – Rihards Ivanovs un Edgars Gauračs. No Riharda uzzinājām, kā šis projekts attīstās.»
 Cik daudz laika Tev paņem futbols?

Futbols spēlē svarīgu lomu manā dzīvē. Līdz šim es nodarbojos ar futbolu profesionālajā līmenī (tajā skaitā Rihards ir spēlējis Jūrmalas “Spartakā”, kā arī Igaunijas čempionātā “Lokomotiv” Jihvi vienībā – A.B.), bet nopietna trauma lika aizmirst par augstāko līmeni. Pašlaik esmu pieslēdzies darbam ar bērniem. Tāpat esmu organizācijas “Future Football Latvia” vadītājs, kā arī strādāju par treneri Rēzeknes pilsētas futbola akadēmijā.
 
Kādu padomu vari dot jaunajiem futbolistiem?

Pirmkārt, nekad nevajag šaubīties par sevi. Otrkārt, jāmēģina mācīties visu, ko vispār ir iespējams iemācīties, un, treškārt, nebaidīties no grūtībām. Jo tikai tad, kad koncentrējies tam, kas tev tiešām ir vajadzīgs un svarīgs, tu varēsi sasniegt visaugstākās virsotnes. 
 
Jau pieminēji, ka aktīvi nodarbojies ar “Future Football Latvia” projektu. Sāksim ar nosaukumu. Nav par skaļu? Kas Tavā izpratnē ir “Nākotnes Futbols”?

Nākotnes futbols? Tas ir modernizētas tehnoloģijas un ekskluzīvs inventārs. Vēl šogad mēs esam uzaicinājuši starptautiskā līmeņa frīstaileri – Romānu Brezovski, kurš parādīs jaunajai paaudzei, kā virtuozi apieties ar bumbu.
 
Kādi ir galvenie projekta mērķi, un kā centīsies tos sasniegt?

Pats svarīgākais ir popularizēt futbolu Latvijā, motivēt bērnus un jauniešus nodarboties ar šo sporta veidu. Plānos ir organizēt individuālos treniņus, dažādus pasākumus, rīkot turnīrus un nometnes. Pašlaik tiek gatavots viens liels projekts: notiks sacensības piecās Latvijas pilsētās, kur katrā pilsētā tiks atlasīti divi labākie spēlētāji, kuri pēc tam piedalīsies lielajā pasākumā Rīgā. Fināla uzvarētājs iegūs ļoti vērtīgu balvu.
 
Balvas parasti ļoti motivē sportistu! Starp citu, kāda ir Tava motivācija, veidojot šādu projektu?

Edgars (Gauračs – A.B.) pilnveidoja savas prasmes vienā no labākajām futbola skolām Itālijā. Tāpat viņam ir bagāta pieredze spēlējot pašā augstākajā līmenī (komandas, kurās ir spēlējis Edagars Gauračs var saukt ļoti ilgi. Šeit ir gan “Ascoli” vienība no Itālijas, gan leģendārais Maskavas “Torpedo”, un pat “Sherif” no Moldovas - A.B.). Es esmu spēlējis Latvijas un Igaunijas spēcīgākajās līgās, tāpat esmu pilnveidojis savas prasmes Vācijā starptautiskā projekta ietvaros. Mūsu mērķis – nodot savu pieredzi bērniem, motivēt viņus darīt visu iespējamo, lai sapnis par profesionālo karjeru nebūtu pārāk agri izsapņots.
 
Vai pašlaik ir atbalsts no citām futbola organizācijām (pirmkārt. No Latvijas Futbola federācijas) un klubiem?

Mēs esam pieteikušies Latvijas Futbola federācijas biedra statusam. Ja būs pozitīva atbilde, (atbilde būs zināma Latvijas Futbola federācijas ikgadējā kongresā, kurš norisināsies aprīlī – A.B.) mēs saņemsim atbalstu no federācijas. Nākotnē plānojam izveidot sadarbību ar vietējiem futbola klubiem.
 
Vai var kaut kādā veidā palīdzēt šim projektam? Un kur varēs uzzināt par aktualitātēm un tuvākajiem pasākumiem?

Pašlaik tiek veidota mūsu mājaslapa, bet kamēr tā nav gatava, visas ziņas un informāciju var iegūt mūsu “Facebook” lapā (https://www.facebook.com/futurefootball.lv/). Mēs esam atvērti jebkādām idejām un piedāvājumiem.
 
Informāciju sagatavoja: Arkādijs Birjuks, “Future Football Latvia”

 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"