46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Telpu futbols: Rēzeknieši gūst svarīgas uzvaras un izvirzās trešajā vietā

Фото: Diena
Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās kārtējās četras Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā 1.līgas čempionāta spēles. Svarīgus panākumus kaldināja TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED klubs, kas divkārt uzveica Madona FK vienību, tādējādi izvirzoties turnīra kopvērtējuma tabulas trešajā pozīcijā, vēsta Diena. 
Sportiskās intrigas piesātināts izvērtās abu minēto sāncenšu pirmais savstarpējais mačs sestdien Rēzeknē. Ja pirmajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās atklāt rezultātu, tad nākamo 20 minūšu laikā kopumā tika gūti deviņi (!) vārti, ar minimālu 5:4 pārsvaru triumfējot laukuma saimniekiem. Otrā puslaika ritējumā Madona FK telpu futbolistiem izdevās iegūt 4:3 handikapu, taču mača liktenis izšķīrās pašā cīņas epilogā, kad divu noslēdzošo minūšu laikā mājinieki, pateicoties Dmitrija Borisova realizētajam "dublim", spēja ne tikai atjaunot līdzsvaru, bet arī izraut tik nepieciešamo pārsvaru panākuma nodrošināšanai.

D.Borisovs šajā mačā kopumā ar precīziem sitieniem atzīmējās trīs reizes, divi vārtu guvumi viņa komandas biedram Guntaram Silagailim, savukārt Madona FK rindās divas reizes mača protokolā atzīmējās Edgars Locāns, bet pa reizei - Mārtiņš Kaulačs un Rinalds Zeps.
 
Pēc līdzīga scenārija aizritēja arī abu pretinieču svētdienas spēkošanās Madonā, kur pēc pirmajām 20 nospēlētajām minūtēm rēzeknieši atradās 3:2 vadībā, savukārt otrā puslaika vidū mājinieki panāca 4:3 pārsvaru jau savā labā. Tomēr fantastisks G.Silagaiļa veikums - trīs gūti vārti - cīņas turpinājumā ļāva TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED no jauna pārņemt vadības grožus savās rokās, kaldinot 6:4 uzvaru, kas ļāva klubam pacelties no piektās uz trešo pozīciju 1.līgas čempionāta kopvērtējuma tabulā.
 
G.Silagaiļa rēķinā četri rezultatīvi raidījumi, pa vienam Vitālija Baitsuram un D.Borisovam, kamēr madoniešiem vieni vārti Klāva Sveķa, Rinalda Zepa, Rolanda Putāna un Edgara Locāna kontā. 
 
Pēc šīm spēlēm pārliecinošu vadību turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pārņēmis G.Silagailis, kurš kopumā pretinieku vārtsargus pārspējis jau 23 reizes, tuvākos sekotājus - D.Borisovu un Artūru Strazdiņu (PB Line) - apsteidzot jau par septiņiem vārtiem.
 
Ļoti tuvu trīs punktu izcīnīšanai svētdien, spēlējot izbraukumā pret Valmiera Glass FK/SKS, atradās Kuldīgas FC Nikers, kas 10.minūtē līdz ar precīzu Denisa Vitkovska raidījumu ieguva vadību un spēja to noturēt gandrīz visu atlikušo mača gaitu. Laukuma saimnieki no zaudējuma izglābās spēles pēdējā minūtē, kad izlīdzinājumu panāca Alvis Jaunzems
Pēc šī zaudējuma FC Nikers, atkrītot uz ceturto pozīciju, ievērojami sarežģīja savas izredzes pretendēt uz zelta medaļām - kuldīdzniekiem atlicis aizvadīt vairs tikai divus mačus, bet no šobrīd pirmajā pozīcijā esošās Ropažu TENTE viņus šķir sešu punktu atstatums. Tādējādi, visticamāk, vērtīgākā cēlmetāla godalgas, kā arī otrās un trešās pozīcijas ieguvējas 1.līgā tiks noskaidrotas cīņā starp TENTE, Jēkabpils Ošukalns/B un TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED vienībām, kurām ir gan lielāks iekrātais punktu skaits, gan arī lielāka atlikušo spēļu rezerve.
Visbeidzot vēl nepieminētajā cīniņā savu otro uzvaru sezonā izcīnīja kopvērtējuma pastarīte Nīca/OtankiMill.eu, kas sestdien Grobiņā ar rezultātu 8:4 uzveica Latvijas galvaspilsētu pārstāvošo DSV Transport. Uzvarētāji izšķirošo pārsvaru ieguva jau pirmajā puslaikā, kuru noslēdza ar 5:1, bet atlikušajā laika periodā par spīti rezultāta izmaiņām četru vārtu handikapu noturēja.
 
Uzvarētājiem divus vārtus guva Janeks Kreitāls, pa vieniem Uģis Neimanis, Mārcis Štolcers, Ivo Skripko, Nauris Dobelis un Ivans Gluško, savukārt viesu rindās precīzi sita Jurijs Krasņakovs, Mihails Ivanovs un Artjoms Ignatjevs.
 
Pēc izcīnītās uzvaras Nīca/OtankiMill.eu joprojām saglabā reālas izredzes izvairīties no palikšanas pēdējā vietā čempionātā. No priekšpēdējā pozīcijā esošās DSV Transport to šķir trīs, bet no septītajā vietā atodošās PB Line - četri punkti, turklāt Nīca/OtankiMill.eu salīdzinājumā ar abām šīm konkurentēm vēl jāaizvada par vienu maču vairāk.
Diena
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"