46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Noskaidroti pasākuma „Olimpiskā diena 2015” Rēzeknē laureāti (foto)

Фото: foto no BJSS arhīva
„Olimpiskā diena” ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība, un tā tiek rīkota par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dibināšanai. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos stiprinātu Olimpisko garu, neskatoties uz viņu vecumu, un lai vairotu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu, informē Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja vietniece Valentīna Svilāne-Dūda.
„Olimpiskā diena 2015” Latvijā norisinājās 25.septembrī ar moto “Nebrīnies. Piedalies!” un tika veltīta Olimpiskā sporta veida – basketbola popularizēšanai. Sports komandā vieno. Komanda palīdz pārdzīvot zaudējumu un dod prieku par uzvaru, jo sportists šeit nebūs viens, vienmēr būs kāds, kas viņu atbalstīs.

Rēzeknē pasākums „Olimpiskās diena 2015” norisinājās Sporta pārvaldes sporta kompleksā, kur pulcējās astoņu Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu 6.-7.klašu audzēkņi (komandā 10 meitenes un 10 zēni). Šogad laika apstākļi dalībniekus lutināja, un jaunie olimpieši bija apņēmības un sportiskā azarta pilni, lai veiksmīgi piedalītos visās Rēzeknes bērnu – jaunatnes sporta skolas saorganizētajās sportiskajās aktivitātēs. Pasākums notika sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Tautas Sporta asociāciju (Latvijas Veselības nedēļas ietvaros) un Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldi.

Pasākums sākās ar svinīgu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karoga pacelšana un LOK himnas atskaņošanu. Pacelt karogu tika aicināti pa vienam labākajam katras izglītības iestādes audzēknim. 
Pēc tam visi dalībnieki piedalījās kopējā rīta vingrošanā, kura vienlaicīgi norisinājās visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2015” norises vietās. Rīta vingrojumu kompleksu tiešraidē pārraidīja radiostacija “Star FM”. Rīta rosmes mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.
 
Un tad tika dots starts komandu sacensībām – jautrajām stafetēm, ielu basketbolam “Oranžais ārprāts”, tautas bumbai, petankam, sacensībām „Dvieļu bols” (volejbola spēles improvizācija ar bumbas ķeršanu un mešanu ar dvieļu palīdzību pa pāriem), „Erudīts” (atbilžu meklēšana uz jautājumiem par basketbola tēmu), „Tālais lēciens” (lēcieni no vietas, summējot kopējo komandas tālo lēcienu). Paralēli dalībnieki varēja piedalīties individuālajās sacensībās „Olimpiskais metiens” (dažādu bumbu metieni „olimpiskajos” riņķos), „Presīte” (bumbiņu pārlikšana no viena trauka otrā, veicot vēdera preses vingrinājumu), „Precīzais metiens” (apgrūtināti bumbas metieni basketbola grozā), “Ripo-ripo bumbiņa” (uzdevums pa pāriem – ripināt bumbu pa zemi ar lecamauklas palīdzību), „Olimpiskais šāviens” (uzdevums pa pāriem – viens šauj tenisa bumbiņu ar “kaķeni”, otrs bumbiņu ķer), „Atrodi pēc atmiņas” (priekšmetu atrašana iezīmētā laukumā ar aizvērtām acīm pēc atmiņas).

Izglītības iestāžu audzēkņi „Olimpiskās dienas” ietvaros tika aicināti arī piedalīties arī Foto konkursā „Basketbols ir mana spēle” un Zīmējumu (pirmsskolas un sākumskolas audzēkņiem) un Eseju konkursā (no 7. klases ieskaitot) par tēmu „Basketbols ir mana spēle”.

Šī gada „Olimpiskajā dienā” Rēzeknē komandu vērtējumā galveno balvu – Olimpiskās komitejas dāvāto lielo Hanteli un biļetes uz VTB vienotās līgas basketbola spēli starp VEF Rīga un Nižnij Novgorod, izcīnīja Rēzeknes sākumskolas komanda Vladlena Abramenko, Elīna Arbidāne, Amanda Lucijanova, Elīna Mičule, Keita Ozere, Beatrise Bikovska, Kristiāna Bule, Eva Kārkliniece, Annika Tabore, Elizabete Sprukte, Kristaps Adamovičs, Deniss Pertņikovs, Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns, Rolands Barkāns, Gatis Dembovskis, Marts Dreļs, Kārlis Kristiāns Dundurs, Renārs Saukāns, Dāvis Ralfs Stivriņš skolotāja Valentīna Viškera vadībā. Otrajā vietā Rēzeknes 3.vidusskolas komanda (skolotāja Ērika Rutkovska), trešajā vietā Rēzeknes 5.vidusskolas komanda (skolotāja Marina Ludborža).
 
Individuālajās sacensībās labākos rezultātus uzrādīja 
 
  • Lāsma Novika un Radions Tkačovs (RV1.Ģ) - „Olimpiskais šāviens”
  • Keita Ozere (RSSK) un Aigars Oltiņš (RV1.Ģ) - “Olimpiskais metiens” 
  • Sanita Bērziņa (RV1.Ģ) un Kārlis Kristiāns Dundurs (RSSK) - “Precīzais metiens” 
  • Kristaps Arbidāns un Renārs Saukāns (RSSK) - “Ripo-ripo bumbiņa” 
  • Santa Springa (RV1.Ģ) un Edgars Tarakanovs (RVPĢ) - „Atrodi pēc atmiņas”
  • Gunta Lozda (5.vsk.) un Tomašs Žukovs (RVPĢ) - „Presīte” 
Zīmējumu konkursam tika iesūtīti pāri par simts darbiņi, kurus bija zīmējuši Rēzeknes sākumskolas un Rēzeknes 4.vidusskolas 1.-4.klašu audzēkņi. Par labāko tika atzīts Aigas Jermakovas (RSSK 3.a klase) zīmējums, atzinība vēl Amandai Žebrackai (RSSK 4.a klase) un Daniellai Čiževskai (RSSK 4.a klase). Olimpiskās dienas organizatori izsaka pateicību visiem jaunajiem māksliniekiem, kuri iesniedza savus darbiņus.
Eseju konkursā kā labākais tika atzīts Jura Fedotova (RV1.Ģ) darbs, piemiņas balvas arī Sarmītei Gaidulei (RVPĢ) un Aleksandram Lončam (RV1.G). 
 
 
lat.46.lv  
Foto






 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"