46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Andrejs Jesko godam startē Pasaules maratonā Frankfurtē un uzrāda labu rezultātu

Фото: Andrejs Jesko
25.oktobrī Andrejs Jesko no Rēzeknes novada Nagļu pagasta piedalījās vienās no Pasaules lielākajām maratona (42,195km) sacensībām Frankfurtē, Vācijā, informē BJSS direktors Aldis Ciukmacis.
Andrejs stāsta: “Sacensību trase aptver ļoti lielu pilsētas daļu, tai skaitā tās centru, un, atšķirībā no Latvijas sacensībām ir  liela skatītāju atsaucība. Visā trases garumā speciāli izvietotie  mūzikas punkti un līdzjūtēji deva ļoti lielu motivāciju sacensību laikā.”
 
Maratona skrējienā pa Frankfurtes ielām piedalījās vairāk nekā 25000 dalībnieku, un Andrejs finišēja ļoti augstajā 76.vietā ar atzīstamu rezultātu 2h 29min 26sek.
 
Kā smej Andrejs, interesanti bija vērot, ka vēl vairākas stundas pēc sava finiša, kad viņš jau bijis paēdis nopelnītās pusdienas un kārtīgi atpūties, cilvēki joprojām vēl turpinājuši skriet, finišējot pēc piecām un pat sešām stundām, kas izraisa īpašu apbrīnu, jo vairāk par trim stundām pats viņš nekad nav skrējis un nevarot iedomāties, cik grūti ir skriet 5-6 stundas.
 
Runājot par savu sniegumu, Andrejs atzīst, ka tas ir ļoti ilgu, regulāru un augstas intensitātes treniņu rezultāts. Nedēļā regulāri tiekot noskrieti 140-180 km. Paralēli vieglatlētikas trenera darbam Rēzeknes novada BJSS, ikdienas treniņi tiek aizvadīti dzimtajā Nagļu pagastā. Lai gan garāku treniņu laikā tiek ieskriets arī citos blakus pagastos un novados – Rikavas, Gaigalavas, Varakļānu, Dekšaru, Viļānu un pat Sakstagala pagastā.
 
Andrejs ir viens no labākajiem Latvijas garo distanču skrējējiem un, piedaloties sacensībās Latvijā, regulāri finišē starp līderiem. Šajā gadā sacensībās izcīnītas uzvaras Rēzeknes pusmaratona 5 km distancē, skrējienā pa Preiļu pilsētas ielām “Cīruļputenis-2015”, skrējienā “Rāzna-Muokūņkolns”, pavasara krosā Riebiņos, A.Stroda piemiņas rudens skrējienā Dekšārēs. Ventspils pusmaratona 10,5 km un Kuldīgas pusmaratona 10,5 km distancēs izcīnītas augstās ceturtās vietas. Maijā Lattelecom Rīgas pusmaratonā (21,097km) izcīnīta sestā vieta. Septembrī Minskas pusmaratonā Baltkrievijā izcīnīta 11.vieta 16000 dalībnieku konkurencē, un kā sezonas kulminācija sekoja veiksmīgais starts Frankfurtes maratonā.
 
Kā pastāstīja Andrejs, tad viņš šajā pasākumā paguva ne tikai piedalīties sacensībās, bet arī apskatīt Eiropas finanšu galvaspilsētu Frankfurti, kas atstājusi ļoti patīkamu un neaizmirstamu iespaidu. Pilsēta esot ļoti dinamiska ar ļoti daudz modernām augstceltnēm, kuras organiski sadzīvo ar seno arhitektūru. Lai arī kara laikā pilsēta tika praktiski nopostīta, tomēr dažas vēsturiskās celtnes ir saglabājušās. Piemēram, vecā operas ēka, pēc pilsētas iedzīvotāju vēlmes ir atjaunotas to vēsturiskajā izskatā. Pilsēta, tāpat kā daudzas Eiropas lielpilsētas ir ļoti sakopta, tās iedzīvotāji, lai arī ikdienā steidzīgi, tomēr ir draudzīgi un atsaucīgi.
 
Jāpiebilst, ka visās šajās sacensībās Andrejs ar lepnumu pārstāvēja Nagļu un Rēzeknes novada vārdu.
 
2015.gada skriešanas sacensību sezona Andrejam ir noslēgusies, kas paņem ļoti daudz spēka, enerģijas un arī finanšu resursus, tomēr ikdienas treniņi turpinās un turpināsies arī ziemā, lai arī 2016.gadā spētu pārstāvēt Rēzeknes novada un Nagļu vārdu Latvijā un Pasaulē.
 
Vēlam veiksmi Andrejam turpmākos startos, lai katrā skrējienā izdodas sasniegt iecerēto rezultātu!
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"