46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknietis ir kļuvis par vice-čempionu ātrajā šahā

Фото: no personīgā arhīva
Rēzeknes kluba šahisti maijā un jūnijā ir cīnījušies dažādās pilsētās ārpus dzimtajām sienām.Trīspadsmitgadīgais Bērnu-jaunatnes sporta skolas audzēknis AdriānsSinijs ir piedalījies starptautiskajā turnīrā “ Latgales pavasaris” Daugavpilī. Klasiskajā šahā (ar laika kontroli 90 minūtes pluss 30 sekundes par gājienu) 7 kārtās rēzeknietis izcīnīja 3,5 punktus un ieņēma 16.pozīciju “ B “  grupā 28 sportistu vidū, informē Aleksandrs Vasiļkovs. 
Iegūta laba pieredze un oficiālā reitinga punkti. Savukārt Rīgas Šaha federācijas klasifikācijas turnīrā A.Sinijs izpildīja 1.sporta klases normu iegustot 5,5 punktus no 8 spēlējot riņķa sistēmā. Prieks par BJSS audzēkni un apliecinājums tikko licenzētās šaha programmas dzīvotspējai. Pateicība ģimenei par jaunā šahista atbalstu.

Meistarkandidāts Oļģerts Indričāns nesen ir kļuvis par Olaines Šaha kluba vice-čempionu ātrajā šahā. Turnīrā ar saīsināto laika kontroli (13 minūtes pluss 3 sekundes par gājienu) rēzeknietis izcīnīja 6 punktus no 8 ierindojoties aiz uzvarētāja lielmeistara Normunda Mieža; aktīvā neizšķirts pret lielmeistari Ilzi Bērziņu. Beidzot O.Indričāns Latvijas Ātrspēles čempionātā Mežezerā (ar laika kontroli 25 minūtes pluss 10 sekundes) izcīnīja 4,5 punktus no 9 un ierindojās godpilnā 18.vietā (par pakāpienu augstāk, nekā starta listē), palaižot priekšā vien daudz titulētākus pretiniekus – nacionālos, starptautiskos meistarus un lielmeistarus. Par Latvijas čempionu ātrajā šahā kļuva lielmeistars Aleksejs Širovs.
 
Novēlam mūsu pilsētas šahistiem veiksmīgus startus arī turpmāk. Tuvākie turnīri Limbažos un Rīgā. Bet rēzekniešus un pilsētas viesus aicinām 1.augustā vērot Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros turnīru ātrajā šahā „RosittenRapid-2015” pulksten 11.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”, telpā 2.2 (ieeja caur kafejnīcu).
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"