46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Viktors Šemeņevs no Maltas būs viens no Latvijas futbola izlases pavadoņiem (foto)

Фото: Madara Ļaksa
3. klases audzināšanas stunda Maltas vidusskolā 2. septembrī atnesa patīkamu pārsteigumu vienam no klases skolēniem – Viktors Šemeņevs saņēma ziņu, ka tieši viņš ir izvēlēts par vienu no Latvijas nacionālās futbola izlases pavadoņiem 6. septembrī gaidāmajā spēlē pret Čehijas valsts izlasi, informē Madara Ļaksa, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.
Futbola izlases pavadoņi ir bērni, kuri spēles sākumā izved uz laukuma profesionālos futbolistus. Latvijas Futbola federācija nolēmusi, ka šāda iespēja jādod labākajiem jaunajiem futbolistiem no dažādām Latvijas vietām. Kopā ar Latvijas un Čehijas izlasēm svētdien uz laukuma dosies 22 bērni, tostarp arī maltēnietisViktors.Latgales novadu vēl pārstāvēs jaunie futbolisti no Viļāniem, Varakļāniem, Preiļiem un Ludzas.  
 
Kā pastāstīja multimediju mākslinieks un topošā video par futbolistu pavadoņiem autors Roberts Vīksne, uz Rīgu dosies bērni, kuri cītīgi un ar pilnu atdevi piedalās treniņos un uzrāda vislabākos sasniegumus spēlēs. „Bērniem tā ir kā balva par centību un labi padarītu darbu.” Izvēli, kurš jaunais futbolists brauks, veicis katras futbola komandas treneris, tāpēc Viktors un viņa vecāki Aleksandrs un Irina Šemeņevi izsaka lielu pateicību Viktora trenerim Aleksandram Boroduļinam. 
 
Talantīgais Viktors Šemeņevs futbolu Maltas klubā „Saules puikas” spēlē no sešu gadu vecuma. Iesākumā viņš bijis pats mazākais komandā, taču ar lielu centību un gribasspēku pierādījis, ka var būt viens no komandas līderiem un labākajiem aizsargiem. „Puiku interesē tikai futbols,” stāsta mamma Irina, „līdz ko ir brīvs laiks, Viktors ņem bumbu un iet ārā spēlēt. Pie mājas pat esam ierīkojuši nelielus vārtus, lai viņš var spēlēt.” Irina teic, ka reizēm uzspēlējot arī visa ģimene – tētis, mamma, Viktora vecākais brālis un māsa.
 
Viktors atzīst, ka pirms Latvijas – Čehijas spēles vislabprātāk uz laukuma vestu Latvijas izlases uzbrucēju Artjomu Rudņevu, kurš ir viņa mīļākais latviešu futbolists. Spēlēt valstsvienībā ir arī Viktora sapnis, tāpēc atrašanās lielajā Skonto stadionā un spēles skatīšanās klātienē palīdzēs iedvesmoties un stiprinās gribasspēku kļūt par profesionālu futbolistu. 
 
Interesanti, ka Latvijas izlasi izvedīs mazie futbolisti, kuri būs tērpti Čehijas izlases formās, savukārt Čehijas futbolistus izvedīs bērni, kuri būs tērpti Latvijas izlases formās. Roberts Vīksne skaidro, ka tas esot simbolisks žests, kas liecina par komandu solidaritāti: „Lai gan futbola laukumā norisinās spraigas cīņas par uzvaru, tomēr pāri visam ir draudzība. Atskanot spēles beigu signālam, futbolisti paspiež cits citam roku un saglabā saticīgas attiecības.”
 
Viktors ir liels Latvijas izlases atbalstītājs, tāpēc jau bija ieplānojis svētdienas spēli skatīties televīzijā, taču nu viņam būs iespēja cīņas futbola laukumā vērot klātienē. Uz spēli Viktors dosies kopā ar tēti Aleksandru un vecāko brāli, Maltas vidusskolas 8. klases skolēnu Maksimu. Viktora tētis pateicas Maltas pagasta pārvaldei, kas palīdzēs segt ceļa izdevumus. 
 
UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas A apakšgrupas turnīra spēli Latvija – Čehija varēs redzēt tiešraidē Latvijas Televīzijas 7. kanālā 6. septembrī pulksten 19.00. Svarīgi nepalaist garām pašu spēles sākumu, jo tieši tad laukumā dosies futbolistu pavadoņi. Abu komandu pirmā savstarpējā spēle 28. martā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Arī šoreiz sagaidāms, ka komandas mūs priecēs ar aizraujošu spēli un, cerams, iepriecinošu rezultātu. 
 
lat.46.lv  
Foto

Комментарии (0-1/1)
si-si 04.09.2015 19:18
Forši, malacis! Svētdien būs jāskatās spēle...nu, vai vismaz spēles sākums :))
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"