46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Mediķi: “Priekšēdētāja kungs- Jūs, neko nesaprotat medicīnā!”

Фото: 46.lv
2. jūlijā notika SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” (poliklīnikas) darbinieku kolektīva tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju – pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvi Aleksandru Bartaševiču.
Sanāksme notika pēc Rēzeknes pilsētas domes priekšēdētāja iniacitīvas, jo viņu neapmierināja poliklīnikas sniegtie argumenti, lai saglabātu poliklīniku un slimnīcu, kā atsevišķas iestādes. 
 
Zālē bija sapulcējušies aptuveni 50 cilvēki, kuru vidū bija arī Rēzeknes poliklīnikas administrācijas pārstāvji, ārsti, medmāsas, tehniskie darbinieki. Ar nelielu nokavēšanos sanāksmes dalībniekiem pievienojās medicīnas iestādes vadītājs Jānis Krišāns. Klātesošo vēroja Rēzeknes pilsētas domes deputāti: Jāzeps Korsaks un Vjačeslavs Dubovskis.
 
Atzīmējot vāju sanāksmes organizāciju, mediķi ieteica, ka par sanāksmes sasaukšanu būtu nepieciešams informēt iepriekš, ne tikai 2 dienas pirms pašas sanāksmes, kas noveda pie vājas apmeklētības, jo daudzi medicīnas personāla darbinieki nespēja pārcelt plānotās pacientu pieņemšanas.
 
Neskatoties uz minētajiem ieteikumiem, Rēzeknes pilsētas domes priekšsedētājs uzskatīja sanāksmi par leģitīmu. Sanāksme iesākās ar pārmetumiem, kuri bija vērsti uz poliklīnikas darbiniekiem. Pēc priekšsēdētāja domām, poliklīnikas sniegtajā atbildē ir virkne nepamatotu faktu, kā arī nepatiesa informācijas sniegšana, kas saistīta ar to, ka daudzi ārsti, iespējams, pēc iestāžu apvienošanas atstās darbu. Uz lūgumu pacelt rokas tos ārstus, kuri plāno doties projām, mediķi nereaģēja, kas pēc A. Bartaševiča domām, liecina par nepatiesu informācijas sniegšanu. Tomēr priekšsēdētājam iebilda Vjačeslavs Dubovskis, kas komentēja, ka ir pašsaprotams, ka darbinieki nevēlas paust savus personīgos plānus, katram poliklīnikas darbiniekam ir tādas tiesības. 
 
Pēc  asu apgalvojumu saņemšanas ārsti devās „uzbrukumā”, sākot komentēt slimnīcas sagatavoto atbildi. Tā, ārsti nosauca uzskaitītos argumentus par izdomātiem, nepatiesiem un populistiskiem. Piemēram, atgādinot klātesošajiem  SIA „Rēzeknes slimnīca” pārstāvjiem, ka arguments par sadarbības veicināšanu starp ģimenes ārstiem un jauno iestādi, skan muļķīgi. Lietas būtība ir sekojoša, jo ģimenes ārstu prakses ir neatkarīgas un poliklīnikā tikai īrē telpas, kāda viņiem ir nozīme ar kuru no sturktūrām sadarboties? Viņi ir neatkarīgi. 
 
Tālāk sekoja vārdu apmaiņa- uz katru domes priekšēdētāja apgalvojumu izskanēja pretarguments, pašā strīda  epopejā izskanēja sauciens:’”Priekšēdētāja kungs- Jūs, neko nesaprotat no medicīnas!”.
 
Cenšoties piedalīties diskusijā un aizstāvēt savus darbiniekus, poliklīnikas vadītāju un Rēzeknes pilsētas domes deputātu  J. Krišānu, A.Bartaševičs palūdza nesabiezināt krāsas.
 
Atzīmējot iespējamos apvienošanās datumus, A.Bartasevičs uzsvēra, ja lēmums par iestāžu apvienošanu tiks pieņemts, tad process varētu sākties šī gada beigās.
 
Kapitāldaļu turētājs klātesošajiem mediķiem apgalvoja, ka darbinieku algas apvienošanās process neskars, tās paliks tādā pašā līmenī. Savukārt administrācijas darbiniekiem un tehniskajiem darbiniekiem nāksies pacīnītes par palikšanu jaunajā medicīnas iestādē. 
 
Nākošās tikšanās tiek plānotas septembrī, lai apspriestu jautājumus sakarā ar plānoto poliklīnikas un slimnīcas apvienošanu.Priekšsēdētājs solīja, ka tās tiks izziņota laicīgi. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"