46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Aprīļa un maija notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Фото: GORS
Aprīlī Rēzeknē gaidāms izcilā pianista Reiņa Zariņa eksperiments Pētera Vaska „Gadalaiku” iedvesmotas koncertizrādes pirmizrādē, ugunīgs spāņu flamenko, lieliski kamermūziķi no Maskavas, bet maijā gan Mālers, gan Vivaldi, gan arī Latgales vēstniecības GORS trešās dzimšanas dienas koncerts ar īpašu svētku programmu, informē Edīte Husare Latgales vēstniecība GORS(SIA “Austrumlatvijas koncertzāle”) Mārketinga nodaļas vadītāja.
APRĪLIS 2016
 
Gleznotāja Roberta Muža personālizstāde „Latvija. Ainava Portrets“
Līdz 7. aprīlim Latgales vēstniecības GORS 1. stāva Mākslas galerijā
Gleznotāja Roberta Muža personālizstādē „Latvija. Ainava. Portrets” eksponēta plaša ainavu retrospekcija, kā arī Latvijas vēsturē nozīmīgu personību portretu izlase. Ar šo izstādi tika atklāta Latgales vēstniecības GORS mākslas galerija, kas turpmāk koncertzāles apmeklētājiem piedāvās Latvijas kultūrtelpā nozīmīgu un interesantu dažādos žanros strādājošu mākslinieku darbu kolekcijas.
 
Pūšamo instrumentu orķestra „Rēzekne“ 25 gadu jubilejas koncerts „Nāk pavasars“
Piektdiena, 1. aprīlis 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
Koncerta pirmajā daļā muzicēs pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne” diriģentu Sergeja Sergejeva un Jāņa Pavlovska vadībā, bet koncerta otrajā daļā – orķestra bigbenda grupa ar māksliniecisko vadītāju Lauri Amantovu. Pirmo reizi kopā ar Rēzeknes bigbendu uzstāsies viena no spilgtākajām jaunajām Latvijas džeza dziedātājām Kristīne Prauliņa. Koncertu kuplinās jaunais talants Māris Jefremovs un Latvijā labi zināmā džeza dziedātāja – košā Diāna Pīrāgs.
 
Latvijas valsts reitinga sacensības latīņamerikas un standartdeju programmā
Svētdiena, 3. aprīlis 18.30, Lielā zāle 6,00 €
3. aprīlī jau no plkst. 9 rītā Latgales vēstniecībā GORS notiks sporta deju sacensības – Latvijas valsts reitinga sacensības Latīņamerikas un standartdeju programmā  „Rēzeknes Domes Kauss 2015”, Latvijas Kausa izcīņas posms.
 
„Classics-Art Ensemble” (Maskava) programma „Mūziķi nejoko”
Otrdiena, 5. aprīlis 18.00 Maza zāle 10,00–12,00 €
Otro reizi Latgales vēstniecībā GORS viesosies Maskavas kameransamblis ar lielisku mūziķu sastāvu „Classics-Art Ensemble”, sniedzot vieglu svētku programmu „Muzikanti nojoko” (Музыканты не шутят), kuras pamatā ir daudzi joku numuri ar košu un krāsainu mūziku. Programmas noslēgumā zināmas džeza melodijas, bet netrūks arī muzikālu pārsteigumu. Koncertā uzstāsies ansambļa pilnais sastāvs.
 
Pāvela Ostapceva gleznu izstādes „Plenēra noskaņas“ atklāšana
Piektdiena, 8. aprīlis 16.00 1. stāva Mākslas galerijā
Caur saviem darbiem Pāvels Ostapcevs izstāsta četrus stāstus par darbu tapšanu Krāslavas un Riebiņu plenēros, ceļojumā kopā ar kolēģiem Tatros, kā arī ved skatītāju līdzi vientuļos klejojumos dabā, kur gleznoti klusi dabas stūrīši un iejūtīgas Latgales ainavas dažādos gadalaikos. Izstāde skatāma līdz 30. aprīlim.
 
Aleksandra Puškina „Pasaka par caru Saltanu". Smilšu animācijas muzikāls šovs
Svētdiena, 10. aprīlis 14.00 Lielā zāle 7,00–15,00 €
Pasākums visai ģimenei – Aleksandra Puškina „Pasaka par caru Saltanu". Pasakas lasījumu pavada smilšu animācija un dzīvā mūzika. Darja Kotjuh – smilšu animācija (Sanktpēterburga), pasaku lasa Iļja Baranovs (Maskava), muzikāli pasaku rotās stīgu kvarteta „Nuar” muzikanti un grupa „Kvintenza”.
 
Flamenko izrāde „Karmena“. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla notikums
Piektdiena, 15. aprīlī 19.00 Lielā zāle 12,00–22,00 €
Spānijas flamenko kompānijas „Flamenco Agency” izrāde „Karmena” (Carmena by Bizet). Izrāde Manolo Marina (Manolo Marin) horeogrāfijā ar Bizē mūziku ir pārliecinošs, īsts Andalūzijas flamenko. Pēc debijas Vācijas nacionālajā operā Berlīnē izrāde ir rādīta arī citos pasaules līmeņa teātros.
 
Grupas „Opus Pro” 30 gadu jubilejas koncerts „Rozā lietus”
Sestdiena, 16. aprīlis 19.00 Lielā zāle 8,00–15,00 €
Leģendārā latviešu rokgrupa “Opus Pro”, atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju savā “zelta sastāvā” dosies jubilejas tūrē „Rozā lietus”. Koncertā piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists Alex, gan viesmūziķi.
 
Blūza koncerts „Great British Blues Invasion”
Piektdiena, 22. aprīlis 19.00, Lielā zāle 10,00–17,00 €
Blūza mūzikas skaņu cienītājus priecēs blūza un roka zvaigzne Gvins Eštons (Lielbritānija/ Austrālija), izpildītājs Rollo Markījs (Lielbritānija), kas ir viens no autentiskākajiem blūza mutes ermoņiku spēles meistariem, kā arī blūzbends „The Road Band” (Lietuva).
 
Franču etnoelektronikas un pasaules mūzikas grupa „Deep Forest"
Sestdiena, 23. aprīlis 19.00 Lielā zāle 10,00–20,00 €
Elektronikas projekts „Deep Forest” radās 90. gadu sākumā. Muzikālo sniegumu koncertā nodrošinās komponists un multiinstrumentālists, „Deep Forest” līdzdibinātājs Ēriks Mukē, balss partijas dziedās senegāliešu mūziķis un solists Alūns Vadē, un to visu papildinās īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas.
 
Reinis Zariņš. Kirils Burlovs. Pēteris Vasks. Koncertizrāde „Gadalaiki”
Svētdiena, 24. aprīlis 18.00 Lielā zāle 5,00–15,00 €
Pirmizrāde! „Gadalaiki” ir muzikāla izrāde, balstīta uz Pētera Vaska klavierdarbu ciklu “Gadalaiki”. Izrādes centrā ir stāsts par Dejotāja dzīvi. Stāstu papildinās dzejas ilustrācijas un video projekcijas. Izrādi īsteno pianists Reinis Zariņš un dejotājs Kirils Burlovs.
 
Leļļu teātra viesizrāde „Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta”
Otrdiena, 26. aprīlis 18.00 Lielā zāle 5,00–8,00 €
Astrīdas Lindgrēnes pasaulslavenā stāsta Leļļu teātra versija. Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta ir izrāde visai ģimenei – mazajiem skatītājiem tas ir brīnumains stāsts par lidojošu, labsirdīgu vīriņu, bet vecāki varēs pasmieties par karikatūrisko ģimenīti. Lomās Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Dace Vītola, Artūrs Putniņš, Dana Lāce un citi.
 
Laikmetīgās dejas izrāde „Ārā”
Ceturtdiena, 28. aprīlis 19.00, Lielā zāle 7,00–10,00 €
Laikmetīgās dejas izrāde, kas veidota pēc „Branda” motīviem, pēta mūsdienu cilvēka spēju iziet ārpus ierastās komforta zonas augstāku mērķu vārdā. Mākslinieku komandā – horeogrāfe Olga Žitluhina, dejas dramaturģe Inta Balode, grupas Dzelzs vilks mūziķi Juris Kaukulis un Kaspars Tobis, scenogrāfs Gints Gabrāns, kostīmu māksliniece Šeila un Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas studenti.
 
Jauno talantu konkurss „SuperMikrofons 2016“
Sestdiena, 30. aprīlis 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Ierakstu kompānija „Mikrofona ieraksti" šogad savā 20 gadu jubilejā rīko jauno talantu konkursu „SuperMikrofons 2016”. Konkursu vadīs populārais dziedātājs un konferansjē Lauris Reiniks. Žūrijā darbosies profesionāļi savā jomā: Olga Rajecka, Guntars Račs, Elita Mīlgrāve, Aija Andrejeva u.c., taču fināla lēmums būs koncerta apmeklētāju rokās, jo katrs varēs nobalsot par savu vakara favorītu.
 
 
MAIJS 2016
 
Shipsea. Jāņa Šipkēvica kamerkoncerts balsij, klavierēm un neredzamam korim
Svētdiena, 1. maijs 20.00 Mazā zāle 15,00 €
Koncertā skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena, Filipa Glāsa klaviermūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.
 
Izglītojoša programma visai ģimenei „Baleta pasaulē”
Otrdiena, 3. maijs 16.00 Lielā zāle 4,00–5,00 €
Iestudējums, kurā Latvijas Nacionālā baleta solisti izglītojošā un atraktīvā treniņstundā iepazīstinās gan lielus, gan mazus baleta cienītājus ar graciozo un gaistošo baleta mākslu. Stundas vadītāja Elza Leimane, piedalās baleta mākslinieki Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene, Annija Kopštāle, Arturs Sokolovs. Pasākums pārcelts no 26. februāra.
 
Grupas “ElektroFolk” svētku lielkoncerts
Trešdiena, 4. maijs 19.00, Lielā zāle 9,00–16,00 €
4. maijā pirmo reizi Latgales vēstniecībā GORS koncertēs grupa “ElektroFolk”, kura šogad prezentējusi otro albumu “Raiba govs”. Pērn saņēmusi gan balvu “Zelta mikrofons”, Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks”, veiksmīgi startējuši “Supernova” dziesmu konkursos nu gatavi pirmajam lielkoncertam Rēzeknē.
 
LNSO un Mālera Sestā
Sestdiena, 7. maijs 18.00 Lielā zāle 5,00–15,00 €
Gustava Mālera Sesto simfoniju mēdz saukt par „Traģisko”. Daudzos Mālera darbos netrūkst kontrastu, tomēr Sestā simfonija liekas sevišķi mainīga, un arī tās izskaņai ir pataupīts pārsteigums. Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģē Andris Poga, koncerta solists Rihards Mačanovskis.
 
Vivaldi „Gadalaiki“. Kamerorķestris „Sinfonietta Rīga“ un vijolniece Vineta Sareika
Piektdiena, 13. maijs 19.00 Lielā zāle 5,00–12,00 €
Koncertā piedalās kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” (diriģents Normunds Šnē) un vijolniece Vineta Sareika. Programmā Antonio Vivaldi „Gadalaiki", Jūnasa Valfridsona „Biķernieku mežs" un Ludviga van Bēthovens „Pirmā simfonija Domažorā op. 21.".
 
Muzikāla kamerizrāde bērniem „Pasaka par Diegabiksi”
Otrdiena, 17. maijs 18.00 Mazā zāle 7,00–8,00 €
Muzikāls stāsts par Žana Grīvas aprakstītajiem Diegabikša ceļojumiem, kurus mūzikā ietērpis Rihards Zaļupe. Klausītājiem būs iespēja kopā ar Diegabiksi dzirdēt, kā dzied varžu koris, kā rēc dusmīgais Lauvu karalis un kā lido skaistais Brīnumputns. Izrādē piedalās stāstnieks, aktieris Toms Liepājnieks, bet Diegabikša kvinteta sastāvā muzicē Ilze Urbāne (flauta), Guntis Kuzma (klarnete), Diāna Ozoliņa (čells), Artūrs Šults (mežrags), Edgars Saksons (sitaminstrumenti).
 
Jevgeņijs Petrosjans. Humora programma “Joks pēc joka”
Trešdiena, 18. maijs 18.00, Lielā zāle 18,00–32,00 €
Krievijas tautas mākslinieks Jevgēnijs Petrosjans ir vadošais skatuves humora mākslas meistars piedāvās savu jauno jubilejas solo programmu "Joks pēc joka”,  kuras laikā skatītaji dzirdēs un redzēs mākslinieka plaši zināmos visspilgtākos monologus, feļetonus, pantiņus, kā arī pavisam jaunus darbus. Tuvojoties pasākumam, biļešu cenas var pieaugt.
 
Grupa „Turaidas Roze“. Imanta Kalniņa dziesmu koncerts
Piektdiena, 20. maijs 19.00, Lielā zāle 8,00–15,00 €
2016. gadā komponists Imants Kalniņš svin savu 75 gadu jubileju. Par godu tai grupa „Turaidas Roze" aicina Imanta Kalniņa talanta cienītājus uz neaizmirstamu koncertu.
 
Deju studijas „Dynamic Hit“ mūsdienu deju koncerts „Emotions“ 
Sestdiena, 21. maijs 17.00, Lielā zāle 3,00–5,00 €
Rēzeknes deju studijas “Dynamic Hit” tradicionālais pavasara mūsdienu deju koncerts, kuram šoreiz dots nosaukums “Emotions”. Katru sekundi mēs esam mijiedarbībā un attiecībās ar kādu. Dažreiz virsroku gūst veselais saprāts, citreiz cilvēki ļaujas emocijām. Vairāk nekā 100 dejotāju izpildīs jaunākās horeogrāfijas hip-hop, šova, džeza un laikmetīgās dejas žanros.
 
Latgales vēstniecības GORS 3 gadu dzimšanas dienas koncerts „Lobs vokors GORĀ!“
Sestdiena, 28. maijs 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Latgales vēstniecībā GORS ar īpaši šai reizei gatavotu koncertprogrammu svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Svētku vakaru skaistāku darīs „Latvian Voices”, „Xylem TRIO” un Rēzeknes kamerorķestra uzstāšanās.
 
 
JŪNIJS
 
Jeļenas Vaengas koncertprogramma. Īpašais viesis Intars Busulis
Piektdiena, 10. jūnijs 18.00 Lielā zāle 38,00–55,00 €
Pēterburgas dziedātāju Jeļenu Vaengu šobrīd bieži dēvē par „jauno Pugačovu”. Un tas nav veltīgi! Viņas koncertos ir pārpildītas skatītāju zāles, Jeļena piedalās pašās populārākajās Krievijas televīzijas programmās. Koncerta viesis, ar kuru Vaengu saista īpaša skatuves draudzība – lieliskais Intars Busulis!
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"