46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknes slimnīca iegādājusies jaunu aprīkojumu Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vajadzībām

Фото: Rēzeknes slimnīca
SIA „Rēzeknes slimnīca”, pateicoties Rēzeknes pilsētas domes finansiālam atbalstam, iegādājusies jaunu aprīkojumu Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vajadzībām, kas ievērojami uzlabos slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti un uzlabos pacientu ērtības, informē Laura Sondore-Strode SIA „Rēzeknes slimnīca”Sabiedrisko attiecību speciāliste.
Ieguldot 49 214,33 eiro, slimnīcā šobrīd jau uzstādīti divi kardiotokogrāfi, bezvadu/ūdens dzemdību mātes-augļa vitālo funkciju monitoringa sistēma, moderna elektriski regulējamā dzemdību gulta, pacientu izmeklēšanas un pārvietošanas rati un divi ginekoloģiskie krēsli – kopumā piecas jaunas medicīniskās iekārtas.

 Kā norāda medicīnisko iekārtu piegādātāja SIA „ArborMedical Korporācija” pārstāvis Jānis Miezītis: „Rēzeknes slimnīcas dzemdību un ginekoloģijas nodaļa patiesi var lepoties ar iegādātajām iekārtām, īpaši ar modernajiem, jaunākās paaudzes ginekoloģiskajiem krēsliem, turklāt Rēzeknes slimnīca ir viena no nedaudzajām ārstniecības iestādēm valstī, kam ir šāda tipa pēdējā modeļa krēsli.” Miezītis arī akcentē, ka Rēzeknes slimnīcā tagad kardiotokogrāfija tiek veikta ar novatorisku telemedicīnas ierīci dzemdniecībā, turklāt šāda modeļa ierīce ir tikai nedaudzās ārstniecības iestādēs Latvijā. Jauniegādātābezvadu PHILIPS Avalonzondu sistēma ir moderna  augstākās klases kardiotokogrāfijas iekārta, kuru izmanto  dzemdību nodaļās visā pasaulē, tā kā tā nodrošina augstu augļa un mātes izmeklējumu precizitāti un drošību. Iekārta nodrošina dvīnīšu un pat trīnīšu monitoringa iespēju, augļa kustību aktivitātes  monitoringu, bet pateicoties īpašām ūdensizturīgām zondēm nodrošina iespēju veikt izmeklējumus  arī  ūdens vidē (dušā, vannā). Bezvadu telemetrijas sistēma nodrošina maksimālu  mātes komfortu un drošību pirmsdzemdību laikā, dodot iespēju veikt nepārtrauktu augļa monitoringu pat pacientes  pārvietošanās laikā līdz 100 m rādiusā no bāzes monitora.
 
Rēzeknes slimnīcā ik gadu piedzimst vairāk nekā 500 mazuļi (pērn tie bija 583), un Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vadītājs Pāvels Ļubenko atzīst, ka šāds aprīkojums būtiski atvieglos dzemdību procesu topošajām māmiņām un nodrošinās labākus darba apstākļus slimnīcas personālam. „Liela daļa no Dzemdību-ginekoloģijas nodaļā esošajām medicīniskajām iekārtām bija gan morāli, gan fiziski novecojušas, un šobrīd nodaļa ir ne tikai renovēta,- iegūstot mājīgas, gaišas, estētiski pievilcīgas palātas un zāles, - bet arī aprīkota ar jaunāko un modernāko aparatūru.”
 
 Iegādātā aparatūra ne tikai uzlabo slimnīcas infrastruktūru, bet arī nodrošina jaunāko medicīnas tehnoloģiju ienākšanu reģionā. „Tādejādi mēs esam modernizējuši ne tikai slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vidi, bet arī pilnveidojuši ārstniecības un diagnosticēšanas iespējas mūsu pacientiem,” gandarīta ir SIA „Rēzeknes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.
 
Šobrīd, ieviešot jaunākās tehnoloģijas un ārstēšanas metodes, Rēzeknes slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļa ir kļuvusi par vienu no mūsdienīgākajām un profesionālākajām dzemdniecības-ginekoloģijas nodaļām reģionā, turklāt augsti kvalificētā personāla individuālā attieksme un mūsdienīgais aprīkojums ir garants, ka māmiņa un mazulis savos pirmajos dzīves brīžos tiks rūpīgi un profesionāli aprūpēti.
 
   Rēzeknes slimnīca jaunajām māmiņām un interesentiem piedāvā iespēju iepazīt Dzemdību-ginekoloģijas nodaļu klātienē, apskatot renovēto nodaļu un mājīgās palātas, pieejamo aprīkojumu, funkcionālo un mūsdienīgo dzemdību zāli. Tālrunis: 64603355.
 
 
 
 
lat.46.lv  
Foto

Комментарии (0-3/3)
Paciente 21.04.2016 19:05
Alga jāatpelna, Laura! Bez tevis tiešām nebūtu uzzinājuši par jauno aprīkojumu slimnīcā!Cilvēkam taču kaut kas ir jādara, nevis bezmērķīgi jātup kabinetā un jāblenž datorā... 500 mazuļi gadā- tas nav daudz,jo daudzas māmiņas tiešām dodas dzemdēt pie daudz iejūtīgākiem dakteriem. Jaunais aprīkojums dzimstības problēmas neatrisinās, no tā bērnu skaits nepalielināsies!
Paciente_1 22.04.2016 16:21
Ja, tikai personāla un ārstu attieksmi pret pacientiem ne viens neuzlabo, kamēr kabatiņā naudiņa neiekrīt!!!
Paciente_1 22.04.2016 16:29
Ja, tikai personāla un ārstu attieksmi pret pacientiem ne viens neuzlabo, kamēr kabatiņā naudiņa neiekrīt!!!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"