46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Balso par Rēzeknes Zaļo Sinagogu konkursā Latvijas Arhitektūras gada balva 2016

Фото: rezekne.lv
Pirms dažām dienām tika paziņoti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016 pusfinālisti, kas tālāk cīnīsies par valsts augstāko apbalvojumu arhitektūrā. Starp 16 labākajiem darbiem ir atrodama arī Rēzeknes Zaļā sinagoga, kas pēc restaurācijas apmeklētājiem kļuva pieejama 2016. gada janvārī.
Pusfinālistus nominēja nacionālā žūrija, tagad izvēlēto darbu vērtēšana tiks nodota starptautiskās žūrijas rokās, bet paralēli tam ikviens tiek aicināts izteikt savu vērtējumu sabiedrības balsojumā portāla Delfi Kultūras ziņu sadaļā.
 
Kopumā šogad konkursam tika pieteikts 51 darbs, to vidū gan lielu rezonansi izpelnījušies sabiedriski nozīmīgi objekti, gan privātās rezidences, gan arī nozīmīgi ar arhitektūru saistīti notikumi. Pusfinālam izvirzīti 16 darbi, no kuriem lielākais skaits – septiņi – ir restaurācijas un rekonstrukcijas darbi: Aldara alus darbnīca, Dzintaru koncertzāle, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Maltas vidusskolas, Rēzeknes Zaļā sinagoga, Ventspils Profesionālās vidusskolas mācību ēka un Villa Rota.
 
Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.
 
Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju. 

lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"