46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Vasaras kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Фото: Ikars Kublins
Maija beigās Latgales vēstniecība GORS svinēs savu trešo dzimšanas dienu ar īpaši šai reizei gatavotu koncertprogrammu, bet līdz tam Lielo zāli piepildīs arī Vivaldi “Gadalaiku” burvība, Imanta Kalniņa dziesmas un citi notikumi. Jūnijā sveiksim jubilejā komponisti Ilonu Rupaini, gaidīsim Jeļenas Vaengas un Intara Busuļa uzstāšanos, jūlijā baudīsim kino un mūzikas noskaņas, bet augusta beigās pirmo reizi ar viesizrādi Rēzeknē ciemosies Jaunais Rīgas teātris, informē Edīte Husare, Latgales vēstniecība GORS Mārketinga nodaļas vadītāja.
 
MAIJS 2016
 
Tikšanās ar mākslinieci Anitu Melderi
Piektdiena, 13. maijs 16.00 1. stāva Mākslas galerija, bezmaksas
13. maijā notiks tikšanās ar mākslinieci Anitu Melderi, kuras akvareļu kolekcija "Es esmu" būs apskatāma no 1. maija līdz 19. jūnijam. Mākslinieces akvareļu darbu izstāde “Es esmu” veidota kā retrospekcija, kas aptver vienu, tomēr nozīmīgu, Latvijā plaši pazīstamās mākslinieces identitātes un daiļrades daļu. Autobiogrāfiskajos motīvos un pārdzīvojumos balstītie darbi atklāj gleznotājas iekšējo pasauli, apziņu par sevi un piedzīvoto.
 
Vivaldi „Gadalaiki“. Kamerorķestris „Sinfonietta Rīga“ un vijolniece Vineta Sareika
Piektdiena, 13. maijs 19.00 Lielā zāle 5,00–12,00 €
Koncertā piedalās kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” (diriģents Normunds Šnē) un vijolniece Vineta Sareika. Programmā Antonio Vivaldi „Gadalaiki", Jūnasa Valfridsona „Biķernieku mežs" un Ludviga van Bēthovens „Pirmā simfonija Domažorā op. 21.".

Muzikāla kamerizrāde bērniem „Pasaka par Diegabiksi”
Otrdiena, 17. maijs 18.00 Mazā zāle 7,00–8,00 €
Muzikāls stāsts par Žana Grīvas aprakstītajiem Diegabikša ceļojumiem, kurus mūzikā ietērpis Rihards Zaļupe. Klausītājiem būs iespēja kopā ar Diegabiksi dzirdēt, kā dzied varžu koris, kā rēc dusmīgais Lauvu karalis un kā lido skaistais Brīnumputns. Izrādē piedalās stāstnieks, aktieris Toms Liepājnieks, bet Diegabikša kvinteta sastāvā muzicē Ilze Urbāne (flauta), Guntis Kuzma (klarnete), Diāna Ozoliņa (čells), Artūrs Šults (mežrags), Edgars Saksons (sitaminstrumenti).
 
Jevgeņijs Petrosjans. Humora programma „Joks pēc joka”
Trešdiena, 18. maijs 18.00, Lielā zāle 18,00–32,00 €
Krievijas tautas mākslinieks Jevgēnijs Petrosjans ir vadošais skatuves humora mākslas meistars piedāvās savu jauno jubilejas solo programmu "Joks pēc joka”,  kuras laikā skatītaji dzirdēs un redzēs mākslinieka plaši zināmos visspilgtākos monologus, feļetonus, pantiņus, kā arī pavisam jaunus darbus. Tuvojoties pasākumam, biļešu cenas var pieaugt.
 
 
Grupa „Turaidas Roze“. Imanta Kalniņa dziesmu koncerts
Piektdiena, 20. maijs 19.00, Lielā zāle 8,00–15,00 €
2016. gadā komponists Imants Kalniņš svin savu 75 gadu jubileju. Par godu tai grupa „Turaidas Roze" aicina Imanta Kalniņa talanta cienītājus uz neaizmirstamu koncertu.
 
Deju studijas „Dynamic Hit“ mūsdienu deju koncerts „Emotions“ 
Sestdiena, 21. maijs 17.00, Lielā zāle 3,00–5,00 €
Rēzeknes deju studijas “Dynamic Hit” tradicionālais pavasara mūsdienu deju koncerts, kuram šoreiz dots nosaukums “Emotions”. Katru sekundi mēs esam mijiedarbībā un attiecībās ar kādu. Dažreiz virsroku gūst veselais saprāts, citreiz cilvēki ļaujas emocijām. Vairāk nekā 100 dejotāju izpildīs jaunākās horeogrāfijas hip-hop, šova, džeza un laikmetīgās dejas žanros.
 
Latgales vēstniecības GORS 3 gadu dzimšanas dienas koncerts „Lobs vokors GORĀ!“
Sestdiena, 28. maijs 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Latgales vēstniecībā GORS ar īpaši šai reizei gatavotu koncertprogrammu svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Svētku vakaru skaistāku darīs „Latvian Voices”, „Xylem TRIO” un Rēzeknes kamerorķestra uzstāšanās, kā arī notiks Riharda Zaļupes īpaši koncertam radīta jaundarba pirmatskaņojums.
 
JŪNIJS 2016
 
Valsts Krievu tautas instrumentu orķestris „Meteļica”
Piektdiena, 3. jūnijs 18.00, Lielā zāle 4,00–5,00 €
Svinīgs koncerts Krievu kultūras dienu ietvaros, kurā uzstāsies Krievijas valsts tautas instrumentu orķestris „Meteļica” (Sanktpēterburga), kā arī Rēzeknes kolektīvi – "Bereģini", "Harmonija", "Ručejok", "Zdravinka", "Intriga".
 
Multfilmu programma „Lupatiņi un draugi”
Svētdiena, 5. jūnijs 12.00, Mazā zāle 3,00 €
Jaunākajās bērnu animācijas filmiņās (rež. Edmunds Jansons) Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas – kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties. Programmā iekļautas arī divas studijas „Animācijas Brigāde“ filmiņas: „Zīļuks“ (2011) un „Sārtulis“ (2014) (režisore Dace Rīdūze). 
 
Kora mūzikas koncerts „Saule brida rudzu lauku”
Trešdiena, 8. jūnijs 18.00, Mazā zāle 7,00 €
Komponistes Ilonas Rupaines dzīves jubilejas reizē viņas radītās kora dziesmas un aranžējumus atskaņos draugi, kolēģi un audzēkņi – J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas jauktais koris, kamerkoris “Austrenis” un instrumentālā grupa Eināra Lipska vadībā. Diriģenti Anda Lipska un Ēriks Čudars.
 
Jeļenas Vaengas koncertprogramma. Īpašais viesis Intars Busulis
Piektdiena, 10. jūnijs 18.00 Lielā zāle 38,00–55,00 €
Pēterburgas dziedātāju Jeļenu Vaengu šobrīd bieži dēvē par „jauno Pugačovu”. Un tas nav veltīgi! Viņas koncertos ir pārpildītas skatītāju zāles, Jeļena piedalās pašās populārākajās Krievijas televīzijas programmās. Koncerta viesis, ar kuru Vaengu saista īpaša skatuves draudzība – lieliskais Intars Busulis!
 
Rēzeknes Princese un Princis 2016
Svētdiena, 19. jūnijs 18.00, Lielā zāle 4,00–8,00 €
Projekta mērķis – atrast un parādīt, ka Rēzeknē dzīvo skaisti, talantīgi un aktīvi bērni. Fināla šova laikā žūrijas uzdevums ir nominēt visus dalībniekus un kronēt ''Rēzeknes Princesi un Princi 2016''.
 
RMDV audzēkņu diplomdarbu izstāde
20.–30. jūn., 1. stāva Mākslas galerija, bezmaksas
Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstāde, kas atspoguļo jauniešu meklētāju garu un eksperimentus ar mākslinieciskās izpausmes formām.
 
 
JŪLIJS/AUGUSTS 2016
 
XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra „Gabrova–Rēzekne 2016” noslēguma koncerts
Otrdiena, 5. jūlijs 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
5. jūlijā Latgales vēstniecībā GORS notiks XIII Starptautiskā akordeonistu plenēra „Gabrova–Rēzekne 2016” noslēguma koncerts. Šogad plenēra norises vieta ir Gabrova (Bulgārija). Plenēra akordeonistu orķestris ir unikāls kolektīvs, kurā muzicējuši studenti no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas u.c. valstīm, nedēļas laikā apgūstot koncertprogrammu, kura šajos gadus izskanējusi Rēzeknē un citur. 
 
Ģitāru virtuozu duets – Mārcis Auziņš un Andre Maaker
Piektdiena, 23. jūlijs 19.00, Mazā zāle 5,00–10,00 €
Ģitāru virtuozu Mārča Auziņa (Latvija) un Andre Maaker (Igaunija) izpildījumā skanēs Spānijas flamenko stila darbi, kā arī Latvijas un Igaunijas tautas dziesmu un komponistu skaņdarbu aranžējumi ģitārām. Mārcis Auziņš ir strādājis ar daudziem mūziķiem un kolektīviem, savulaik spēlējis grupā „Z-Scars“ devies tūrē pa Krieviju kopā ar Jāni Stībeli,  pavadot koncertos Laimu Vaikuli. Savukārt Andre Maarker ir mīlētākais ģitārists starp džeza un populārās mūzikas ģitāristiem Igaunijā.

Kino un mūzikas vakari uz Jumta terases
Sākot ar 22. jūliju piektdienās un sestdienas jūlijā un augustā turpināsies vasaras vakaru tradīcija ar Kino un mūzikas vakariem uz Latgales vēstniecības GORS Jumta terases. Plašāka informācija par vakariem būs maija beigās. 
 
Spāņu un čigānu mūzikas vakars
Sestdiena, 6. augusts 19.00, Mazā zāle 5,00–10,00 €
Šajā koncertprogrammā pianiste Agnese Egliņa apvienojusies ar dziedātāju Marlēnu Keini, kuru klausītāji iepazinuši kā spilgtu mākslinieci Latvijas Televīzija šovā “Radīti Mūzikai“, un Londonā dzīvojošo vijolnieci Kristīni Balanas, kura sevi gan Latvijā, gan Lielbritānijā ir pierādījusi kā aizrautīgu un temperamentīgu mākslinieci. Jaunās mākslinieces koncertprogrammā “Spāņu un čigānu mūzika“ ietvērušas spilgtus un publikas iemīļotus skaņdarbus.
 
Postfolkloras grupas „Rikši” koncerts „Sieju sovu”
Sestdiena, 13. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–10,00 €
Grupas koncertā gaidāma gan ierastā akordeona, vijoles, ģitāras, basģitāras, bubyna un 5 balsu radītā azartiskā enerģija un jautrība, gan jaunas vēsmas, idejas un jaunu ceļu meklējumi un tas viss caur jokiem, stāstiem un, protams, vecām un jaunām postfolkloras grupas „Rikši” dziesmām. Arī šajā Rikšu koncertā gaidāmi grupas draugi-viesmākslinieki folkloras kopa "Rūta", folkloras draugu kopa "Vīteri", postfolkloras grupa "Dārdi". 
 
Jaunā Rīgas teātra viesizrāde „Cerību ezers”
Sestdiena, 27. augusts 17.00, Lielā zāle 12,00–25,00 €
Mēģinājums risināt sabiedrības sašķeltības jautājumu caur režisora dziļi personisko pieredzi – attiecībām ar māti un apkārtējiem. Izrādē krievu-latviešu tēma ir kā līdzeklis, lai runātu par cilvēciskumu. Režisors – Vladislavs Nastavševs. Lomās: Guna Zariņa, Intars Rešetins, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane, Edgars Samītis.
 
 
Biļetes: Latgales vēstniecības GORS, „Biļešu Paradīze“, „Biļešu Serviss“ sistēmās un www.latgalesgors.lv 
Saziņai: Latgales vēstniecība GORS Rēzekne, Pils iela 4. Tālr.: +371 64633303 (biļešu kase); +371 22020206 (ekskursijas).
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"