46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Kurš pārvalda un nepārvalda valsts valodu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā?

Фото: Publicitātes foto
Atšķirībā no dažām citām pašvaldībām, Rēzeknes pilsētas domes (RPD) deputāti valsts valodu pārvalda nepieciešamajā līmenī. Vienīgais deputāts, kuram tika veikta pārbaude, jo bija šaubas par viņa valsts valodas zināšanām, ir deputāts Aleksandra Irišins („Saskaņa”). Tajā pašā laikā ir RPD ierēdņi, kuri pat  tiek atkārtoti saukti pie administratīvas atbildības par latviešu valodas nezināšanu, skaidro portālam 46.lv Valsts valodas centra (VVC) pārstāve.
„Valsts valodas centrs ir veicis deputāta A. Irišina valsts valodas lietojuma pārbaudi un konstatējis, ka deputāts lieto valsts valodu amata un profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā, proti, augstākā līmeņa 1. pakāpē (C1). Valsts valodas lietojuma pārbaude veikta, jo centrā bija saņemta sūdzība”- uzsver VVC inspektore.
 
Pildot savus pienākumus un pārbaudot Rēzeknes pilsētas domes darbinieku zināšanas valsts valodā, VVC inspektori konstatēja, ka persona, kura atbildīga par pašvaldības avīzes satura veidošanu, nepārvalda nepieciešamo latviešu valodas līmeni.
 
„ VVC arī atkārtoti ir sodījis Rēzeknes pilsētas pašvaldības laikraksta "Rēzeknes Vēstnesis " galveno redaktori E. Melehovu, jo viņa nelieto valsts valodu amata un profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā.”- skaidro VVC pārstāvji. 
 
E. Melehovai jau bijis dots laiks, lai apgūtu valsts valodu un sākt lieto to profesionālo pienākumu veikšanai, bet viņa  šo iespēju izvēlējās neizmantot.
 
Atgādināsim, ka pirms vairākām nedēļām centrs vērsās tiesā ar prasību pret Daugavpils pilsētas domes deputātu Vladislavu Bojarunu (Latgales partija) saistībā ar viņa nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.
 
Jau vēstīts, ka pirms kāda laika VVC veica Daugavpils pilsētas domes deputātu valsts valodas zināšanu pārbaudi, kuras rezultātā trīs deputātu - jau minētā Bojarūna, kā arī Jurija Zaiceva („Daugavpils atdzimšana”) un Aleksandra Samarina („Saskaņa”) - valsts valodas zināšanas tika novērtētas kā neatbilstošas.
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
edijs 13.06.2016 11:18
пора ее гнать с хорошего кресла! Пусть идет со своей писаниной дальше одно место лизать
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"