46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

14. jūlijā atnāc uz Donoru dienu Kārsavā!

Фото: Publicitātes foto
Vairākās Latvijas pilsētās regulāri notiek asins donoru dienas, tostarp, arī 14. jūlijā ir plānotas asins donoru dienas Kārsavā, informē Kārsavas novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Anna Zīmele. 
Biedrība "Kārsavas novada jauniešu centrs "Pūga" ļoti lepojas ar saviem jauniešiem un viņu aktivitāti, pateicoties jaunietes Lindas Martinsones iniciatīvai, Valsts asinsdonoru centra (VADC) pārstāvji dosies izbraukumā arī uz Kārsavu.

Kā uzsver pati Linda, minot galveno motivāciju asins nodošanā, tad viņa regulāri ziedo asinis, jo vēlas palīdzēt,  lai glābtu, kāda cilvēka dzīvību. Nekad nevar izslēgt iespēju, varbūt kādreiz man vai kādam man tuvam cilvēkam būs nepieciešama donoru palīdzība. Viņa aicina ikvienu mēģināt kļūt par donoru, lai palīdzētu citiem.

Plānots, ka VADC Latgales filiāles izbraukums uz Kārsavas kultūras namu, Kārsavā, Kārsavas novadā, Vienības ielā 49c, norisināsies 14. jūlijā no pulksten 9 līdz 12.

Atgādināsim, ka par donoru var kļūt ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un kura svars ir lielāks par 50 kilogramiem. Diemžēl par donoru nevar kļūt tie, kuri pārslimojuši hepatītu, kā arī, dodoties ziedot asinis, no rīta  nedrīkst ieturēt sātīgas brokastis. Un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu.


lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"