46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknes slimnīcā praksi iziet 20 topošie mediķi

Фото: Rēzeknes slimnīca
Rēzeknes slimnīcu par savu prakses vietu iemaņu apgūšanai šogad izvēlējušies divdesmit Rīgas Stradiņa universitātes trešo un piekto kursu studenti, informē Laura Sondore-Strode
SIA "Rēzeknes slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste.
Medicīnas studentiem mācību prakse ir obligāta izglītības sastāvdaļa, kuras norisi mūsu valstī regulē normatīvie akti.SIA „Rēzeknes slimnīca” ir viena no nedaudzajām, precīzāk – viena no tikai deviņām medicīnas iestādēm valstī, kas ir tiesīgas nodrošināt studentiem prakses vietas. Praktikantu skaita pieaugums ik gadu liecina, ka Rēzeknes slimnīca, cieši sadarbojoties gan ar izglītības iestādi, gan pašu studentu, spēj nodrošināt kvalitatīvu praktisko apmācību, un studentiem tiek radītas iespējas plašā spektrā apgūt nepieciešamās prasmes un kompetenci.
 
Desmit studenti pēc 3. kursa slimnīcā apgūst pacientu aprūpi, ko ikdienā veic medicīnas māsas, savukārt desmit 5. kursa studenti Rēzeknes slimnīcā iziet ārsta praksi, veicot izmeklēšanu, diagnosticēšanu un citus ārstu pienākumus.
 
Praktikanti atzīst, ka par slimnīcu un pilsētu kopumā izveidojies pozitīvs priekšstats. „Rēzeknes slimnīca nav tikai prakses vieta, mēs šeit ne tikai apgūstam praktiskās iemaņas, bet arī esam iepazinuši Rēzekni, Rēzeknes novadu, ” stāsta RSU 5. kursa studente Sabīne Zondaka.
 
Medicīnas studenti atzīst, ka Rēzeknes slimnīcu kā savu prakses vietu izvēlējušies paši. „Rēzeknes slimnīcā biju praksē jau trešajā kursā, man ļoti patika, un es ieteicu visiem nāk uz Rēzekni, un tā mēs te četratā uzreiz atbraucām uz Rēzeknes slimnīcu,” saka RSU 5. kursa students Artūrs Rūtiņš. Savukārt RSU 3. kursa studente PolinaOfrosimova akcentē reģionu sniegtās iespējas: „Iziet praksi šeit ir vērtīgāk nekā Rīgā, jo Rīgā ir daudz studentu-praktikantu, nav individuālas pieejas, par prakses vietām galvaspilsētā vispār nav labas atsauksmes, bet Rēzekni mēs izvēlējāmies, jo slimnīcu mūs ieteica Rēzeknes slimnīcā praksi izgājušie draugi.”
 
Prakses laikā Rēzeknes slimnīcā studenti apgūst iemaņas dažādās nodaļās, viņi norāda, ka prakses laikā sastop un strādā kopā ar atsaucīgiem mediķiem, kuri dod iespēju arī praktiski iesaistīties pacietu aprūpē.„Prakses vadītāji atsaucīgi, ieinteresēti, visu paskaidro, arī slimnīca ir moderna un ērti iekārtota,” saka RSU 3. kursa studente Anastasija Frosina, bet RSU 5. kursa studentes Liene Zvejniece un Sabīne Zondaka, kuras praksi iziet Ķirurģijas nodaļā atzīst, ka nodaļas speciālisti ir negaidīti atsaucīgi: „Mūs ļoti labi uzņēma, ļauj novērot darbu operāciju zālē un veicot izmeklējumus, par mums ļoti rūpējas.”
 
Tāpat studenti atzinīgi novērtē Rēzeknes slimnīcas moderno darba vidi: „Slimnīca ir ļoti moderna, visas nodaļas ir renovētas, ir patīkami te strādāt. Mīnuss ir tikai tas, ka trūkst ārstu, tad mums ir iespēja braukt uz šejieni,” redzēto novērtē Zvejniece, bet Rūtiņš Rēzeknes slimnīcu jau noskatījis kā vienu no potenciālajām darba vietām: „Pēc skolas beigšanas mums ir jānoslēdz līgums ar kādu reģionālo slimnīcu, turklāt Rēzeknes pašvaldība piedāvā stipendijas un dzīvesvietu, tas ir ļoti liels pluss jaunajam rezidentam.”
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
lielais 26.07.2016 12:43
ko starp studentiem dara vectētiņš Korsaks? un kādu labu pieredzi un praksi var iegūt šajā slimnīcā? Kā nestrādāt un izvairīties no atbildības par pacientu neārstēšanu un pilnīgi vienaldzīgo attieksmi pret visu un visiem? šī ir īstā vieta
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"