46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Irēna Rimša: Uzņemšanas nodaļā netiek plānots samazināt medicīnas darbinieku skaitu

Фото: tvnet.lv
Nacionālais Veselības dienests piedāvā būtiski samazināt ārstu un māsu skaitu vairākās slimnīcu uzņemšanas nodaļās, iespējamais mediķu skaita samazinājums tieši uzņemšanas nodaļās ir satraucis gan rēzekniešus, gan medicīnas darbiniekus.  Kā uzsver SIA “Rēzeknes slimnīca” valdes locekle Irēna Rimša, tad satraukumam nav pamata. 
“Plašsaziņas līdzekļos ir izskanējusi informācija, ka SIA “Rēzeknes slimnīca” uzņemšanas nodaļā ir plānots samazināt medicīnas darbinieku skaitu par trešdaļu, izskanējusī informācija neatbilst patiesībai. Rēzeknes slimnīcas uzņemšanas nodaļā netiek plānota medicīnas darbinieku skaita samazināšana, jo Rēzekne ir Latgales reģionam nozīmīgs medicīnas centrs, kas apkalpo ne tikai Rēzeknes pilsētas, bet arī tuvējo novadu iedzīvotājus. 

Arī notikušajās sarunās ar Nacionālā Veselības dienesta pārstāvjiem tika uzsvērts, ka reģionu slimnīcas slodžu samazinājums Rēzeknes uzņemšanas nodaļā nav plānots. Mums ir nepārtraukta pacientu plūsma, kas nodrošina lielu uzņemšanas nodaļas slodzi, kā arī pacientu samazinājums nav vērojams, tāpēc nav iemesla bažām par ārstu skaita samazinājumu Rēzeknē, kur nu vēl par trešdaļu.”- uzsver Irēna Rimša.
 
Atgādināsim, ka NVD, kas apsaimnieko medicīnai piešķirto naudu, iecerējis 2016.gadā samazināt ārstu un medicīnas māsu skaitu slimnīcu uzņemšanas nodaļās, kā arī speciālistu skaitu traumpunktos, tomēr tā ir tikai iecere, kas plašāku atbalstu un pamatojumu medicīnas iestāžu vidū nav guvusi. 
 
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Valera 07.12.2015 23:18
Rēzeknes ''slimnīca'' un ''poliklīnika'' ir unikālākā visā Latvijā attiecībā uz darbiniekem(jo par ārstiem 1 no 10 tikai var nosaukt),pilnīgā necieņa un bezatbildība pret pacientiem.Nevienā ne valsts iestādē ne firmā tik negatīvu attieksmi pret klientu nevar sastapt, jo visur saprot ka tik necilvēcīgi izturoties tiksi atlaists no darba jau tajā pašā dienā
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"