46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Kārsavā godam noslēdzies Ziemassvētku mājražotāju tirgus (foto)

Фото: Antra Lipska
20. decembrī no plkst. 9.00 Lielā Kārsavas tirgus ietvaros notika Ziemassvētku mājražotāju tirdziņš, pulcējot tirgotājus no Alūksnes, Ludzas, Bērzpis, Aglonas, Smiltenes, Kārsavas novada, Baltinavas, u.c. novadiem.
Kā uzsver mājražotāju tirdziņa organizatori, tad vietējo mājražotāju Ziemassvētku tirdziņš ir lieliska iespēja sarūpēt gan cienastu svētku mielastam, gan arī dāvanas saviem tuviniekiem.

"Svarīgi, ka mazajiem ražotājiem tiek sniegta iespēja, izmēģināt vai tas, ko viņi rada var rast savu pircēju un noietu tirgū. Šādi tirdziņi, kuros mājražotājiem ir bezmaksas dalība ļauj viņiem ne tikai atrast savu pircēju, bet arī sarunas ceļā atrast uzlabojumus savai precei vai pakalpojumam, lai vairotu patstāvīgo klientu loku. Karam tirdziņam ir nezūdoša pievienotā vērtība gan vietējai pašvaldībai, gan pašam tirgotājam, jo veidojas savstarpējā saikne starp līdzcilvēkiem un tirgotāju. Mājražotāju tirdziņiem ir savdabīga burvība, jo tie dod iespēju attīstīt uzņēmējdarbību, sevišķi gadījumos, ja pašvaldība strādā pie tā, lai nodrošinātu atbalstu mājražotājiem vietējā līmenī.  Esam arī priecīgi par vietējo jauniešu līdzdalību, kuri palīdzēja radīt Ziemassvētku noskaņu, dalot piparkūkas un laba velējumus Kārsavas Lielā tirgus apmeklētājiem. Ceram, ka Ziemassvētku mājražotāju tirdziņš gūs plašāku atbalstu un kļūs par  tradīciju, lai kārsaviešiem un pilsētas viesiem radītu Ziemassvētku sajūtu, svētku gatavošanās procesā. "- stāsta mājražotāju tirdziņa organizatore, Kārsavas novada tūrisma informācijas konsultante Inga Bernāne.

Jāatzīmē, ka Kārsavas novadā cilvēki ir aktīvi iesaistījušies, lai radītu Ziemassvētku noskaņu gan novada iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem nodrošinot gan bagātīgus kultūras pasākumus, gan izrotājot pilsētu svētkiem, bet tajā pašā laikā neaizmirstot aktīvu sociālās līdzdalības funkciju notiekošajos pasākumos. Kārsavas novada jaunieši apmeklēja novada veco ļaužu pansionātu "Mūsmājas", lai dāvinātu Ziemassvētku pīrāgu, kā arī Malnavas pirmskolas izglītības iestādes "Snienāzītis" bērnu zīmētos zīmējumus, savukārt, Kārsavas vidusskolas meiteņu ansamblis sniedza labdarības koncertu.

 

16.decembrī Kārsavas novada jaunieši veidoja apsveikumus un devās ciemos pie pansionāta iemītniekiem Malnavā, dāvinot viņiem garšīgus pīrāgus un bērnudārza audzēkņu veidotos apsveikumus.

Posted by Pūga on Thursday, 17 December 2015


 

Ziemassvētku mājražotāju tirgus sagaidīts un aizvadīts godam. Laika apstākļi netraucēja visiem sanākt un kopā palustēt....

Posted by Kārsavas novada tūrisma informācijas punkts on Sunday, 20 December 2015
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"