46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Informācija nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem

Фото: rezekne.lv
2016.gada 1.janvārī stājās spēkā Rēzeknes pilsētas domes 05.11.2015. saistošie noteikumi Nr.18 „Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 28.01.2011. saistošajos noteikumos Nr.1 „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rēzeknes pilsētā”, informē Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldes Nodokļu nodaļas vadītāja – juriste Ilona Žavoronkova.
Ar deputātu apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem noteikts nodokļa atvieglojums (90% apmērā) nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuriem Rēzeknes pilsētas pašvaldība piešķīrusi maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu. Atvieglojums tiks piešķirts par likuma “Par nekustamā īpašuma nodokļa” 3.panta pirmās daļas 2.punktā un 1.2 daļā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem – dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, kā arī telpu grupām, kuru lietošanas veids ir saistīts ar dzīvošanu (garāžām, autostāvvietām, pagrabiem, noliktavām un saimniecības telpām), ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai - un tiem piekritīgo zemi. Šai nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijai pašvaldība atvieglojumus piešķirs, pārbaudot Sociālās palīdzības administrēšanas informatīvās sistēmas (SOPA) datus par maznodrošinātās personas statusu un nosūtot nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu. Personai rakstisks iesniegums atvieglojuma saņemšanai pašvaldībā nav jāiesniedz.

No 01.01.2016. palielināts nestrādājošu pensionāru, kuriem ir tiesības pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, pensijas (kopā ar piemaksu) apmērs no 267 eiro uz 272 eiro. Atvieglojums tiks piešķirts par zemes vienību vai tās daļu, kuras lietošanas mērķis saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra datiem ir "Individuālo dzīvojamo māju apbūve" (kods 0601), ja šis īpašums ir nodokļa maksātāja deklarētā dzīvesvieta, netiek izmantots saimnieciskajai darbībai un nav nodots lietošanā citai personai. Šai nodokļa maksātāju kategorijai atvieglojuma saņemšanai līdz 1.decembrim Rēzeknes pilsētas pašvaldībā jāiesniedz rakstveida iesniegums par nodokļa atvieglojumu piešķiršanu.
 
Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķir par kārtējo taksācijas gadu, kurā iesniegts personas pieteikums.
 
Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi par Rēzeknes pilsētas domes 28.01.2011. saistošajos noteikumos Nr.1 „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rēzeknes pilsētā” minētajiem nodokļa objektiem tiek piešķirti arī citām nodokļa maksātāju kategorijām - juridiskajām, fiziskajām personām, ja tās atbilst izvirzītajām pazīmēm. Ar saistošo noteikumu un to grozījumu tekstu var iepazīties Rēzeknes pilsētas pašvaldības Iedzīvotāju apkalpošanas centrā, kā arī Rēzeknes pilsētas domes portāla www.rezekne.lv sadaļā Dome – Saistošie noteikumi vai portālā www.likumi.lv, kur pieejama noteikumu konsolidētā versija.
Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde atgādina, ka maksāšanas paziņojumi par nekustamā īpašuma nodokli tiek izsūtīti līdz taksācijas gada 15.februārim. Ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs nav saņēmis maksāšanas paziņojumu, viņa pienākums ir līdz 15.martam rakstveidā par to informēt pašvaldību.
 
Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūdzam interesēties Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldes Nodokļu nodaļā (109.kab.,110., 112.kab., 114.kab.) vai zvanīt uz tālruņiem: 64607644, 64607685, 64607663, 64607646.

 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"