46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Kur likt Ziemassvētku eglīti?

Фото: Publicitātes foto
Kad svētki jau ir beigušies, daudziem kļūst aktuāls jautājums, kur likt Ziemassvētku eglīti? Privātmāju iedzīvotājiem, kuriem ir malkas apkure šis jautājums nesagādā grūtības, tomēr ko darīt daudzīvokļu māju iedzīvotājiem?
 
Portāls 46.lv sazinājās ar atbildīgajām personām un insitūcijām,  lai noskaidrotu vai var mest eglītes konteineros, vai tomēr atstāt tās blakus? 

„Protams, ka iedzīvotāju prakse izmest Ziemassvētku eglīti atkritumu konteineros nav sveša, tomēr es aicinātu iedzīvotājus to nedarīt, jo eglīte nav gluži sadzīves atkritumi. Ir dažāda lieluma eglītes, sadzīves atkritumu savākšanas mašīnas nav paredzētas, lai savāktu lielgabarīta atkritumus, kas var bojāt mašīnu, tāpēc eglīšu izvešana ir atkarīga no katras mājas apsaimniekotāja. Iedzīvotāju pašu kompetencē ir izlemt, kur likt Ziemassvētku eglīti vai nogādāt to šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos, vai sadzedzināt.  ”- stāsta Jurijs Pitkevičs. 
 
“Privātmāju īpašniekiem šis jautājums grūtības nesagādā, tomēr pilsētas iedzīvotājiem gan, tāpēc arī bieži vien redzam pie aktkritumu konteineriem novietotas Ziemassvētku eglītes. Protams, ka nama apsaimniekotājs nodrošina šo eglīšu izvešanu, bet jāpebilst, ka tas ir maksas pakalpojums, kas tiek aprēķināts no katras daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem, gluži kā lielgabarīta atkritumu izvešana- dīvāni, skapji u.t.t. Parasti lielgabarīta atkritumus pilsētā vāc pāris reizes nedēļā, iedzīvotāji zinot – izmetamās eglītes atstājamas pie atkritumu savākšanas konteneriem.”- stāsta SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” vadītājs Vjačeslavs Spičs. 
 
“Eglītes tiks savāktas konteineru laukumos pie daudzdzīvokļu mājām, kuras apsaimnieko uzņēmums “"Latgales namu apsaimniekotājs". Tā ir iedzīvotāju atbildība, ko darīt ar svētku rotājumu, jo pēc būtības tie nav sadzīves atkritumi. Apsaimniekotājs iekasē atsevišķu samaksu par lielgabarīta atkritumu izvešanu, protams, eglītes, kuras tiek atstātas pie atkritumu konteineriem, apsaimniekošanas uzņēmums savāc.”- stāsta  SIA „Latgales Namu apsaimniekotājs” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Ostrovskis.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"