46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Janvāra un februāra kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Фото: GORS
Kultūras pasākumu afiša : 
JANVĀRIS 2016
 
Artūra Kondrāta fotoizstādes „Momentum“ atklāšana – lekcija 
Trešdiena, 13. janvāris 14.30 1. stāva foajē Bezmaksas
Modes fotogrāfa Artūra Kondrāta pirmā personālizstāde. Izstādē būs skatāmi 30 dažādu cilvēku portreti lielformāta fotogrāfijās: Kristaps Porziņģis, Ginta Lapiņa, Intars Busulis, Mārtiņš Sirmais, Renārs Zeltiņš, Jānis Skutelis un citas sabiedrībā atpazīstamas personas. Izstādes atklāšana 16.00, bet pirms tās 14.30 – fotogrāfa vadīta lekcija foto interesentiem.
 
Dailes teātra viesizrāde „Saules bērni”
Ceturtdiena, 14. janvāris 18.00 Lielā zāle 10,00–15,00 € 
Maksima Gorkija luga „Saules bērni" (1905) ir dramatisks vēstījums par inteliģences pārstāvju ģimeni, kurai liktenis lēmis dzīvot grūtos pārmaiņu laikos. Režisors Dž. Dž. Džilindžers. Lomās: Juris Žagars, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa u.c.
 
Postfolkloras grupa „Rikši“. Albuma „Sieju sovu“ prezentācijas koncerts
Sestdiena, 16. janvāris 15.00 (papildkoncerts) un 18.00 Mazā zāle 7,00–10,00 € 
Postfolkloras grupa „Rikši“ svinēs savu piekto jubileju, prezentējot otro albumu „Sieju sovu“. Svētku reizē viesu godā būs Rēzeknes folkloras kopa „Rūta”, Rēzeknes bērnu un jauniešu folkloras kopa un kapela „Vīteri” un Jaunpiebalgas vidējās paaudzes deju kolektīvs „Piebaldzēni”.
 
Lailas Pakalniņas spēlfilma „Ausma“
Ceturtdiena, 21. janvāris 17.00 Mazā zāle 3,50 €  
Filmas centrā ir Latvijas vidē adaptēts padomju laika stāsts par Pavļiku Morozovu, kurš, propagandas iespaidots, nodeva savu tēvu padomju varas iestādēm. Lomās: Wiktor Zborowski, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Antons Georgs Grauds, Liena Šmukste un citi. Režisore un scenārija autore Laila Pakalniņa.
 
Dokumentālā filma „Īvāns“
Ceturtdiena, 21. janvāris 19.00 Mazā zāle 3,50 € 
Dainis Īvāns - viens no spilgtākajiem Latvijas Jauno laiku vēstures līderiem un personībām. Filma ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Režisors Andrejs Verhoustinskis, scenārija autore Nora Ikstena, komponists Jēkabs Nīmanis. 
 
Andra Eriņa jubilejas koncerts „Dvēseles tilti“
Svētdiena, 23. janvāris 17.00 Lielā zāle 5,00–15,00 € 
Latgaliešu mūziķa, dziesmu un tekstu autora Andra Eriņa 60 gadu jubilejas koncerts „Dvēseles tilti“, kurā dziedās un spēlēs pats komponists, Aija Eriņa, Eriņu un Vorkaļu saime, Ingrīda Balode-Augstkalne, grupa "Dricānu dominante", "Baltie lāči", "Gints un es", „Laimas muzykanti” un citi.
 
Muzikāla komēdija „Septiņas vecmeitas”
Piektdiena, 29. janvāris 19.00 Lielā zāle 8,00–15,00 € 
Viena no kulta statusu ieguvušajām lugām Latvijā. Lomās Olga Dreģe, Velta Straume, Raimonda Vazdika, Laila Kirmuška, Jūlija Ļaha, Dace Makovska, Ginta Krievkalna vai Liene Šomase, Maija Romaško. Izrādē skanēs Elgas Īgenbergas mūzika Normunda Jakušonoka aranžijā ar Arnolda Auziņa dziesmu tekstiem.
 
Ineses Zanderes un Jāņa Lūsēna mūzikls „Sniega karaliene”
Sestdiena, 30. janvāris 18.00 Lielā zāle 12,00–20,00 € 
Muzikāla pasaka visai ģimenei pēc pazīstamā stāsta motīviem. Izrādi veido: režisore Inese Mičule, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Ieva Veita-Breidaka. Lomas atveido: LNO soliste Kristīne Zadovska, Ieva Sutugova, Andris Ērglis u.c. Izrādē piedalās mūziķu grupa Jāņa Lūsēna vadībā.
 
Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts „Mūžam jaunais Imants Kalniņš”
Svētdiena, 31. janvāris 16.00 Lielā zāle 5,00–13,00 € 
Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts, kas veltīts Imanta Kalniņa 75 gadu jubilejai. Koncertā izskanēs vairāki komponista skaņdarbi: Koncerts obojai un orķestrim, 7. simfonija u.c. Solists: Pēteris Endzelis (kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” obojas grupas koncertmeistars). Diriģents: Māris Sirmais.
 
 
FEBRUĀRIS 2016
 
Mūzikls bērniem un pieaugušajiem „Buratīno“ 
Sestdiena, 6. februāris 11.00 Lielā zāle 7,00–15,00 € 
"Buratīno" ir spilgts un aizraujošs Baltkrievijas valsts akadēmiskā muzikālā teātra mūzikls ar neparasto Alekseja Ribņikova mūziku, kas dāvā prieku gan bērniem, gan viņu vecākiem, kas labi atceras jau vairāk nekā pirms 30 gadiem uzņemto kinofilmu "Buratīno piedzīvojumi".
 
Mūzikls „Šalom Aleihem! Mieru jums, ļaudis!“
Sestdiena, 6. februāris 18.30  Lielā zāle 12,00–22,00 € RUS
Baltkrievijas valsts akadēmiskā mūzikālā teātra izrāde "Šalom Aleihem" ("Шалом Алейхем! Мир вам, люди!") ir radīts, balstoties uz "Piena vedējs Tevje" ("Тевье-молочник") Šolom-Aleheima un Grigorija Gorina izrādes "Piemiņas lūgšana" motīviem. 
 
Grupas „Astro’n’out“ koncerts „Astro’Electro acoustic 2.0“
Piektdiena, 12. februāris 19.00 Lielā zāle No 10,00 € LAV
Koncertā skanēs labākās Astro'n'out dziesmas neierastos aranžējumos, kā arī klausītāji gūs pirmo ieskatu grupas jaunā albuma materiālā. Grupai uz skatuves pievienosies tās ilggadējais draugs un producents DJ Rudd. 
 
Spāņu mīma Karlosa Martinesa izrāde „Mīlestība bez vārdiem“
Sestdiena, 13. februāris 18.00 Mazā zāle 7,00–10,00 € 
Spāņu mīms Karloss Martiness (Carlos Martinez) atklāj publikai klusuma dzejisko brīnumu šoreiz caur mīlestības tēmai veltītu izrādi.  Jau vairāk nekā 32 gadu viņš ir spodrinājis savu arodu, lai brīvi un viegli sazinātos ar skatītāju visā pasaulē. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā, savukārt izsmalcinātā tehnika ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus.
 
Mūsdienu deju konkurss „Dance parade 2016“
Piektdiena, 19. februāris 16.00 Lielā zāle 3,00 €
„Dance Parade” ir mūsdienu deju sacensības, kurās piedalās gan iesācēji, gan profesionāli dejotāji no 5–35 gadu vecumam. Jau otro reizi Rēzeknē pulcēsies vairāk nekā 300 dejotāju no visas Latvijas, kuri cīnīsies par galveno balvu – GRAND PRIX kausu. Skatītājiem būs iespēja redzēt Hip-Hop, Šova un laikmetīgās dejas horeogrāfijas. Sacensības vērtēs profesionālā žūrija.
 
Dziedātāja Daumanta Kalniņa soloprogramma „Atspulgi“
Sestdiena, 20. februāris 19.00 Lielā zāle 8,00–15,00 € 
Programmā iekļautas gan latviešu estrādes klasiķu, gan mūsdienu komponistu populārākās dziesmas. Koncertā skanēs Raimonda Paula, Arņa Medņa, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa, Aleksandra Kublinska un citu komponistu skaņdarbi. Daumanta skatuves partneri koncertos būs Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (kontrabass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti).
 
Ainārs Ančevskis stand-up komēdijā „Alu cilvēks“
Svētdiena, 21. februāris 17.00 Lielā zāle 8,00–15,00 € 
“Alu Cilvēks” ir amizanti patiesa izrāde par vīriešu un sieviešu savstarpējo saskarsmi, kas liek vienlīdz gardi smieties abu dzimumu pārstāvjiem. Izrādes lielās popularitātes un veiksmes pamatā ir fakts, ka jebkurš apmeklētājs kādā no stāstītajiem atgadījumiem atpazīst sevi. 
 
Larisas Rubaļskajas jubilejas vakars 
Otrdiena, 23. februāris 18.00 Lielā zāle 10,00–20,00 € RUS
Krievijas Tautas mākslinieces, rakstnieces, dzejnieces un dziesminieces Larisas Aleksejevnas Rubaļskas jubilejas vakars. Dziesmas ar L. Rubaļskajas vārdiem dziedājuši tādi izpildītāji kā Alla Pugačova, Filips Kirkorovs, Mihails Bojarskis, Irina Aļegrova un citi. 
 
Roberta Muža gleznu izstādes atklāšana
Piektdiena, 26. februāris 16.00 1. stāva foajē Bezmaksas
Pirmās Jāzepa Pīgožņa balvas saņēmēja, gleznotāja Roberta Muža, Latvijas Universitātes profesora, plaši pazīstama un nozīmīga Latvijas ainavas glezniecības pārstāvja, gleznu izstādes atklāšana, kas reizē iezīmēs jauno Latgales vēstniecības GORS mākslas ekspozīciju – galerijas – atklāšanu.
 
Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks 2015“
Svētdiena, 28. februāris 16.00 Lielā zāle 3,00 € 
Ceremonijas pirmajā daļā būs iespēja piedzīvot festivālam „ORGANismi” tapušā muzikālā uzveduma „Saule. Bērni. Rainis” izrādi, bet otrajā daļā tiks pasniegtas „Boņuks 2015” statuetes 19 nominācijās par padarītajiem darbiem un sasniegumiem latgaliešu kultūrā 2015. gadā. Balvas norisi atbalsta Valts kultūrkapitāla fonds.
 
TĀLĀKAIS REPERTUĀRS*
*Programma tiks papildināta
 
Grupas „Melo-M” jubilejas tūre
Sestdiena, 5. marts 19.00 Lielā zāle 10,00–18,00 €
Atzīmējot radošās darbības 10. gadadienu, šajā ziemas un pavasara sezonā čellu trio „Melo-M” dosies iespaidīgā koncertturnejā pa Latvijas pilsētām, klausītājiem piedāvājot gan jaunus skaņdarbus, gan visu laiku iecienītākās kompozīcijas no kolektīva repertuāra. 
 
Leģendārās grupas „Samocveti” koncerts
Otrdiena, 8. marts 18.00 Lielā zāle 12,00–22,00 €
Leģendārās grupas, vokāli-instrumentālā ansambļa „Samocveti” («Самоцветы») koncerts, kurā izskanēs gan populārākās grupas dziesmas, gan citi plaši zināmi skaņdarbi. Šobrīd „Samocveti” sastāvā darbojas Jeļena Presņakova, Aleksandrs Ņefedo, Oļegs Sļepcovs un Georgijs Vlaseņko.
 
Ģetrūdes ielas teātra viesizrāde „Leģionāri“
Trešdiena, 9. marts 18.00 Mazā zāle 5,00–7,00 €
Dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc? Viena no 2011./2012 gada sezonas labākajām izrādēm (balva „Gada latviešu autora darba iestudējums“, nominācijas „Gada režisors“ un „Gada aktieris“). Lomās Karls Alms un Kārlis Krūmiņš, režisors Valters Sīlis. 
 
Jāņa Petera teātra dziesmu tirgus „Spraud man puķi...“
Piektdiena, 11. marts 19.00, Lielā zāle 15,00 – 22,00 €
Koncertuzvedumā „Spraud man puķi...”, kurš veidots no gandrīz 25 teātra izrāžu dziesmām, satiksies visdažādāko izrāžu varoņi, kuru ādā caur dziesmām iejutīsies Andris Ērglis, Liene Šomase, Normunds Rutulis, Anmary, Dainis Skutelis un Antra Stafecka. Uz skatuves būs arī bekvokāla meitenes un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā.  
 
„Novije russkije babki“ jaunā humorprogramma „H.U.M.O.R.S.“
Svētdiena, 13. marts 17.00, Lielā zāle 12,00–19,00 € (Izpārdots!)
Vairākkārt viesojušās Latvijā un regulāri redzētas televīzijas ekrānos, abas komiskās vecmāmiņas Klaudija Ivanovna Cvetoček (Igors Kasilovs) un Matrjona Ivanovna Nigmatuļina (Sergejs Čvanovs) 13. martā jau otro reizi viesosies Rēzeknē, lai atkal jokotu, dziedātu un uzjautrinātu skatītājus.
 
Operas māklinieku koncerts „Con Amore“
Otrdiena, 15. marts 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Mīlestībai ir daudz valodu, un visskaistākā no tām – mūzika. Īpašā koncerta pirmajā daļā skanēs itāļu un franču klasika un romantiskā mūzika – izcilākie operu dueti un ārijas par mīlestību. Otrajā daļā fragmenti no operetēm un mūzikliem. Koncertā piedalās LNO solisti un orķestris.
 
Muzikāls detektīvs bērniem „Lielais noslēpums“
Ceturtdiena, 17. marts 18.00, Mazā zāle 5,00–7,00 €
Muzikālais detektīvs ir pilns negaidītu notikumu un noslēpumu. Kūtspakaļas ielā regulāri pazūd saldumi. Tagad bez savas skaistās tortes paliek arī gailis. Šo noziegumu sāk izmeklēt detektīvs Ņauris. Tiek meklēts zaglis, liecinieki, bet izmeklēšanai nav nekādu rezultātu līdz brīdim, kamēr... Lomās: Gailis – Jānis Reinis vai Edgars Varaņickis, Ņauris – Armands Ekštets, Vista – Helēna Vasiļevska vai Sibilla Biteniece, Zaķis – Enriko Avots vai Estere Pumpure.
 
Mocarta „Rekviēms”. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Latvijas Radio koris
Ceturtdiena, 24. marts 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €
Volfgangs Amadejs Mocarts „Rekviēma” atskaņojums Latvijas Radio kora un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā. Solisti: Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns), Ieva Parša (mecosoprāns), Jānis Kurševs (tenors) un Rihards Millers (bass).
 
Flamenko izrāde „Karmena“. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla notikums
Piektdiena, 15. aprīlī 19.00 Lielā zāle 12,00–22,00 €
Spānijas flamenko kompānijas „Flamenco Agency” izrāde „Karmena” (Carmena by Bizet). Izrāde Manolo Marina (Manolo Marin) horeogrāfijā ar Bizē mūziku ir pārliecinošs, īsts Andalūzijas flamenko. Pēc debijas Vācijas nacionālajā operā Berlīnē izrāde ir rādīta arī citos pasaules līmeņa teātros.
 
Franču etnoelektronikas un pasaules mūzikas grupa „Deep Forest"
Sestdiena, 23. aprīlis 19.00 Lielā zāle 10,00–20,00 €
Elektronikas projekts „Deep Forest” radās 90. gadu sākumā. Muzikālo sniegumu koncertā nodrošinās komponists un multiinstrumentālists, „Deep Forest” līdzdibinātājs Ēriks Mukē, balss partijas dziedās senegāliešu mūziķis un solists Alūns Vadē, un to visu papildinās īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas.
 
„Shipsea“. Jāņa Šipkēvica kamerkoncerts balsij, klavierēm un neredzamam korim
Svētdiena, 1. maijs 20.00 Mazā zāle 15,00 €
Koncertā skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena, Filipa Glāsa klaviermūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.
 
Vivaldi „Gadalaiki“. Kamerorķestris „Sinfonietta Rīga“ un vijolniece Vineta Sareika
Piektdiena, 13. maijs 19.00 Lielā zāle 5,00–12,00 €
Koncertā piedalās kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” (diriģents Normunds Šnē) un vijolniece Vineta Sareika. Programmā Antonio Vivaldi „Gadalaiki", Jūnasa Valfridsona „Biķernieku mežs" un Ludviga van Bēthovens „Pirmā simfonija Domažorā op.21.".
 
Grupa „Turaidas roze“. Imanta Kalniņa dziesmu koncerts
Piektdiena, 20. maijs 19.00, Lielā zāle 8,00–15,00 €
2016. gadā komponists Imants Kalniņš svin savu 75 gadu jubileju. Par godu tai grupa "Turaidas roze" aicina Imanta Kalniņa talanta cienītājus uz neaizmirstamu koncertu.
 
Biļetes: Latgales vēstniecības GORS, „Biļešu Paradīze“ un „Biļešu Serviss“ sistēmās un www.latgalesgors.lv 
Saziņai: Latgales vēstniecība GORS Rēzekne, Pils iela 4. Tālr.: +371 64633303 (biļešu kase); +371 22020206 (ekskursijas).

Edīte Husare Latgales vēstniecība GORS
(SIA “Austrumlatvijas koncertzāle”)
Mārketinga nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: +371 29109924
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"