46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

G.Paškevičs: Jebkurā situācijā iedzīvotājiem ir jāvēršas Valsts policijā ar iesniegumu

Фото: Publicitātes foto
Sociālo tīklu lietotāja Anastasija Glušņova vērsās pie Facebook lietotājiem ar situācijas izklāstu, kura notikusi ar viņas draudzeni. 
Vienā no Rēzeknes pilsētas mikrorajoniem, pilsētniekiem vairāk zināms ar nosaukumu “Pentagons” ir noticis huligānisms, kad apmēram 14- 16 gadus veci nepazīstami pusaudži ir metuši sniega pikas rēzeknietei tieši sejā, kā rezultātā meitene ir guvusi acs traumu un nogādāta vienā no Rīgas slimnīcām.  

Kā informē mediķi, tad bīstams ir acs ābola sasitums, ko var izraisīt, neapdomīgi mesta cieta sniega pika. Tā var radīt nobrāzumu, bet sliktākajā gadījumā - izsist no vietas acs lēcu vai pat izraisīt acs ābola plīsumu.

Portāls 46.lv vērsās pie Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa vadītāja Gunāra Paškeviča, lai saņemtu sīkāku skaidrojumu par iespējamo huligānu atbildību. 
 
“Diemžēl mēs neesam saņēmuši nevienu iesniegumu, kurā cietusī būtu vērsusies pēc palīdzības, lai noskaidrotu vainīgos. Pēc fakta es nezinu visus notikušā apstākļus, tāpēc ir salīdzinoši grūti komentēt. Tāpēc gribu aicināt ikvienu iedzīvotāju gadījumā, ja ir noticis uzbrukums vai huligāniskas darbības, lūgums vērsties policijas iecirknī ar iesniegumu. Policija izskata visus iesniegumus, kā arī notiek izmeklēšanas process, lai noskaidrotu iespējamos vainīgos. 
 
Pirmkārt,šajā situācijā var redzēt divus nozieguma  sastāvus: sīkais huligānisms un miesas bojājumu nodarīšana. Ja cietusī būtu vērsusies policijā ar iesniegumu, tad uzsāktās administratīvās lietvedības ietvaros tiktu nozīmēta ekspertīze. Viss ir atkarīgs no ekspertu atzinuma vai tie būs sevišķi smagi miesas bojājumi vai vidēji smagi miesas bojājumi. Tāpēc es vēlreiz gribu uzsvērt, ka jebkurā situācijā, kura saistīta ar iespējamo likumpārkāpumu,  iedzīvotājiem ir jāvēršas policijā ar iesniegumu, lai likuma ietvaros sameklētu un sodītu vainīgos. Katrs iesniegums tiek izskatīts, policijas darbs ir pārbaudīt visus iesniegumā norādītos faktus, kā arī atrast iespējamos vainīgos. Tas ir mūsu ikdienas darbs.”- komentē situāciju Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa vadītājs Gunārs Paškevičs.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"