46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Administratīvās inspekcijas darbs janvārī

Фото: Facebook
2016. gada janvārī Administratīvās inspekcijas darbinieki vairāk uzmanības veltīja tam, cik apzinīgi no sniega tiek attīrītas ietves, un vai tās apkaisa ar smiltīm slidenajās vietās. Tā bija mēneša prioritāte, gādājot par pilsētas iedzīvotāju komfortu un drošību. Nesakoptās ietves kļuva par iemeslu 26 administratīvo procesu ierosināšanai, tika pausti 15 mutiski brīdinājumi un sastādīts viens protokols, informē pašvaldības laikraksts "Rēzeknes Vēstnesis".
No pilsētas iedzīvotājiem saņemti 44 telefona zvani saistībā ar automašīnu novietošanas noteikumu pārkāpšanu (tajā skaitā arī uz ilgāku laiku atstātie transportlīdzekļi), smēķēšanu kāpņutelpās un zem kaimiņu dzīvokļu logiem. Daži zvani bija saistīti ar klejojošiem suņiem. Sūdzību par nenovākto sniegu vai slidenajām ietvēm bija maz. Jāpiebilst, ka saskaņā ar Rēzeknes slimnīcas Uzņemšanas nodaļas sniegto informāciju janvārī Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novada iedzīvotāji guva 377 sadzīves traumas, lielākoties pakrītot uz slidenajām ietvēm. 
Atgādinām rēzekniešiem: ja redzat, ka sētnieki neattīra no sniega un neapkaisa ar smiltīm slidenos celiņus noteiktos ielu posmos, zvaniet Administratīvajai inspekcijai pa tālr. 25770110. 
Kopumā janvārī konstatēti 64 likumpārkāpumi, ierosināti 27 administratīvie procesi un sastādīti četri protokoli.

Par automašīnu novietošanu, izplūdes gāzēm un smēķēšanu
 
Domes Administratīvā inspekcija regulāri saņem daudzdzīvokļu mājas Atbrīvošanas alejā 149 iedzīvotāju sūdzības. Tās saistītas ar to, ka vecāki, kuri atved savus bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādi, novieto automašīnas uz ietves apmales, turklāt vēl neizslēdz dzinējus un smēķē pie logiem, burtiski indējot ar izplūdes gāzēm un tabaku mājas iedzīvotājus, un arī nomet izsmēķus turpat, zem logiem.
 
Administratīvās inspekcijas vadītājs Pāvels Savickis skaidro, kam šajā situācijā ir taisnība:
 
– Sāksim ar to, ka vecāku uzvedību bērni uzskata par piemēru. Te jāaizdomājas: kad bērni kļūs pieauguši, vai arī viņi neuzvedīsies tāpat, vien cietušo lomā varētu būt jau paši vecāki. 
Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos (pagalmi pieskaitāmi dzīvojamām zonām, noteikumu 144. punkts) aizliegts stāvēt transportlīdzekļiem ar iedarbinātu motoru ilgāk par piecām minūtēm. Tie paši noteikumi paredz arī aizliegumu novietot transportlīdzekļus uz ietvju apmalēm, ja tajā vietā nav atbilstošas zīmes, kas to atļautu. 
Rēzeknes pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēts arī sods par automašīnu novietošanu zaļajās zonās. 
 
Saskaņā ar likuma „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 11. panta 1. daļas 13. punktu smēķēt aizliegts jebkurā publiskā vietā citas personas klātbūtnē, ja cita persona pret to iebilst. Rēzeknes pilsētas teritorijas plānojums nosaka, ka daudzdzīvokļu māju pagalmi uzskatāmi par publiskām vietām, tāpēc smēķētājiem jāņem vērā arī citu cilvēku intereses.
 
Atbrīvošanas alejas 149 un arī citu māju, kur pastāv šāda problēma, iedzīvotāju sašutums ir pilnīgi pamatots, savukārt vecākiem, kuri atved savas atvases uz bērnudārzu, būtu jāievēro minētie noteikumi.
 
Administratīvā inspekcija nosūtīja informācijas vēstules automašīnu īpašniekiem, kuri manīti regulāri pārkāpjam minētos noteikumus, un pārbaudes laikā minētajā adresē likumpārkāpēji tiks sodīti.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"