46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Klaiņojošo un bezsaimnieka dzīvnieku kontrole Rēzeknes pilsētā (oficiālais komentārs)

Фото: Publicitātes foto
Piektdien, 19. februārī, sociālo tīklu lietotāja Inna publicēja ierakstu vienā no Facebook grupām, kurā pauda sašutumu par situāciju- pēdējo trīs mēnešu laikā viņu divreiz ir sakodis klaiņojošs suns. Portāls 46.lv sazinājās ar Rēzeknes pilsētas domes Administratīvās inspekcijas vadītāju Pāvelu Savicki, lai noskaidrotu, kāda ir situācija ar klaiņojošiem suņiem Rēzeknes pilsētā. 
„Jā, esmu šodien saņēmis zvanu no rēzeknietes, kura ir cietusi no klaiņojoša suņa uzbrukuma. Faktiski runājot, pavasaris ir tāds laiks, kad suņi sāk savākties kopā, jo ir suņu meklēšanās laiks, tāpēc var rasties situācijas, kad vienkopus vienā barā atrodas vairāki suņi, bet apgalvot, ka Rēzeknes pilsētā ir klaiņojošo suņu bars nevar. Ir atsevišķi individuāli gadījumi, kad suņi staigā pa pilsētas teritoriju, lai arī šiem suņiem ir saimnieki. 
 
Uz doto brīdi mēs cenšamies kontrolēt klaiņojošo suņu problēmas pilsētā. Praktiski suņi paši aizmūk no savām mājām un dodas brīvsolī pa pilsētu, it sevišķi, privātmāju rajonos. Pēc fakta šie suņi nav klaiņojoši, viņiem ir saimnieks, bet Rēzeknes pilsētas saistošie noteikumi nosaka- ja īpašnieks nekontrolē dzīvnieka pārvietošanos pa pilsētas administratīvo teritoriju, respektīvi atrodas bez pavadas, tad dzīvnieks ir uzskatāms par klaiņojošu. 
 
Pateicoties žetoniem, mēs varam identificēt suņa saimnieku, tad sazināmies ar suņa īpašnieku. Dzīvnieku patversmes darbinieki bieži vien aiztur dzīvniekus ar kaklasiksnām, gadījumā, ja to nav, tad attiecīgi pašvaldība maksā par suņu ķeršanu, izvietojot suņus Rēzeknes pilsētas dzīvnieku patversmē. 
 
Ja ir noticis  pārkāpums- klaiņojošs suns, kurš apdraud cilvēku drošību, nekavējoties ir jāsazinās ar dzīvnieku patversmes pārstāvjiem, kuri atbrauc un aiztur suni, kā arī jāziņo Administratīvajai inspekcijai. Iespēju robežās cenšamies veikt kontroles reidus, lai konstatētu, kāda ir situācija ar ne tikai klaiņojošiem suņiem pilsētā, bet arī suņiem, ar kuriem saimnieki dodas pastaigās. 
 
Dzīvnieku patversmes ķērāji ir veikuši monitoringu un zina, kuri ir tie potenciāli bīstamie dzīvnieki. Vienā no Rēzeknes ielām ir suns, kuru suņu ķērājiem neizdodas noķert, jo viņš patstāvīgi bēg projām, bet arī šim sunim ir īpašnieks. Praktiski viņš ir mājas suns, bet īpašnieks neuzskata par vajadzību ierobežot suņa ikdienas gaitas, tāpēc suns dodas brīvsolī pa pilsētu, apdraudot apkārtējos. 
 
Administratīvā inspekcija veic savu darbu, kā to paredz Rēzeknes pilsētas saistošie noteikumi, iedzīvotāji zvana mums, kā arī aktīvi strādā Rēzeknes dzīvnieku patversmes pārstāvji.
 
Ir vērojama tendence, ka vairāki pilsētas iedzīvotāji, kuri dzīvo Rēzeknes pilsētas nomalē, it sevišķi, privātmāju rajonos uzskata, ka suns var staigāt brīvsolī, vienkārši pastaigāties bez uzpurņa, saites un saimnieka klātbūtnes. Saimniekam jāievēro papildus ierobežojumi, kā, piemēram, sunim jāuzliek uzpurnis, jāved pavadā, kā arī suns jāievieto voljerā vai atsevišķā telpā. Es gribu uzsvērt, ka pilsētas nomale nav lauki. Suns tas ir dzīvnieks, kura uzvedība var apdraudēt līdzcilvēkus. Gribu vēlreiz vērst uzmanību, ka dzīvnieks, kurš atrodas uz ielas bez saimnieka un pavadas ir uzskatāms par klaiņojošu suni, kuru Dzīvnieku patversmes pārstāvji, saņemot izsaukumu, atbrauc un izķer. Par agresīva suņa uzvedību ir atbildīgs tā saimnieks! ”- skaidro situāciju Administratīvās inspekcijas vadītājs Pāvels Savickis. 
 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"