46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Lūgums palīdzēt smagi slimam jaunam zemessargam Raimondam Igovenam!

Фото: Facebook
Ar bildē redzamo jaunieti Raimondu ir notikusi liela nelaime! Ikdienas rutīnā mēs bieži vien sūdzamies par visādiem niekiem un aizmirstam to, cik ļoti mums tomēr ir paveicies, kaut vai tāpēc, ka vienkārši varam redzēt, runāt, staigāt un atcerēties. Tas viss mums liekas tik pašsaprotami, ka par to pat neaizdomājamies. Arī Raimonds dzīvoja bezbēdīgi, likās, ka dzīve ir tik tikko sākusies, līdz viņa slimība sāka strauji progresēt, raksta Rasma Zaharenko. 
"Multiplā jeb izkaisītā skleroze ir centrālās nervu sistēmas slimība, ar kuru slimo apmēram 2.5 miljoni pasaules iedzīvotāju. Vēl joprojām nav pierādīts, kāpēc cilvēki ar to saslimst, to nav iespējams pilnībā izārstēt, var tikai attālināt simptomu progresēšanu un invaliditāti. Katram slimniekam simptomi var būt citādāki, bieži vien tie ir nogurums, redzes, kustību un atmiņas traucējumi. Dažiem šī slimība noris bez smagām komplikācijām, diemžēl Raimondam tika uzstādīta īpaši agresīva multiplās sklerozes forma.

Septiņus gadus Raimondam izdevās veiksmīgi sadzīvot ar savu diagnozi- bija daži slimības uzliesmojumi, taču īslaicīgi. Viņš dzīvoja mazā lauku ciematiņā Latgalē, kopš 2009.gada dienēja Zemessardzes 32. Kājnieku bataljonā, 2010.gadā pabeidza Rēzeknes valsts ģimnāziju, pēc kā tālākās mācību gaitas izvēlējās turpināt Rēzeknes Augstskolā, studējot vēsturi. Taču 2014.gada aprīlī slimības uzliesmojums viņam laupīja spēju ne tikai staigāt, bet arī redzēt un bez grūtībām runāt. Raimondam tika piešķirta 1.invaliditātes grupa, un nu jau gandrīz divus gadus jaunietis cīnās par iespēju atkal dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.
 
Kopš slimības pēkšņās saasināšanās 2014.gada augustā un 2015.gada janvārī sociālajos tīklos tika organizēta ziedojumu vākšana, jo Raimonda vecāki vairs nebija spējīgi segt dārgos ārstniecības izdevumus. Pateicoties cilvēku līdzjūtībai, viņam tika dota iespēja cīnīties ar savu smago diagnozi.
 
Bija ievērojams progress- redze neatgriezās, bet fizioterapeitu un citu ārstu uzraudzībā Raimonds bieži un regulāri trenējās, ar līdzcilvēku palīdzību pat spēja piecelties kājās un spert dažus soļus. Katru dienu Raimonds dzīvoja ar vienu mērķi- atgriezties pie pilnvērtīgas dzīves. Lai to sasniegtu, viņš ārstējās Latvijas Jūras medicīnas Ziemeļu diagnostikas centrā, vairrākārt Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī, pateicoties līdzjūtīgu cilvēku ziedojumiem, izgāja vairākus rehabilitācijas kursus Jaunķemeru un Vaivaru sanatorijās. Veselības stāvoklim lēni uzlabojoties, 2015.gada nogalē Raimonds, mērķtiecīgi noskaņots, devās uz Rehabilitācijas centru “Rāzna”. Taču liktenis bija lēmis citādi...
 
Rehabilitācijas centrā “Rāzna” notika liela nelaime- īsi pēc Ziemassvētkiem vājas imunitātes dēļ Raimonds saslima ar vīrusu, kā rezultātā viņam bija 42°C temperatūra un iestājās koma.
 
Kad Raimonds atjēdzās no komas, visi sasniegtie rezultāti izgaisa- veselības stāvoklis šobrīd ir vēl kritiskāks nekā 2014.gada pavasarī. Papildus iepriekšējiem simptomiem tagad jaunais puisis vairs nevar košļāt, pakustināt ar rokām vai kājām. Uzreiz pēc komas bija pazudusi arī spēja runāt, taču šobrīd ir palicis labāk un Raimonds spēj ar nelielām grūtībām sarunāties. Pat sēdēt ratiņkrēslā tagad ir ļoti smagi, un pārsvarā jaunais puisis atrodas guļus. Bez regulārām nodarbībām ar fizioterapeitu un citiem ārstiem stāvoklis turpinās pasliktināties, diemžēl Raimonda ģimene nespēj apmaksāt ilglaicīgos rehabilitācijas izdevumus.
 
3.martā Raimondam paliks 25 gadi, no kuriem gandrīz divus viņš ir pavadījis smagā cīņā ar multiplās sklerozes sekām. Viņš nepadodas un tic, ka drīz viņa veselība sāks uzlaboties. Ja mēs katrs ziedosim vismaz dažus centus, kopā mēs atkal dāvāsim iespēju Raimondam iziet rehabilitācijas kursu. Īpaši lūdzam atbalstīt ar padomiem- varbūt kāds var dalīties ar savu pieredzi cīņā ar šo smago slimību, varbūt kāds ir ārstējies ārzemēs un zina par kādu īpaši efektīvu metodi. Par to ļoti lūdzu sazināties ar- Rasma Zaharenko!"- vēsta Rasma.
 
Tiem, kas jūt līdzi Raimonda nelaimē un var palīdzēt segt ārstniecības izdevumus:
 
Raimonds Igovens
Konta nr. LV63HABA0551025073189
bankas BIC/SWIFT kods: HABALV22
lat.46.lv  

Комментарии (0-3/3)
caklais 22.02.2016 01:33
latgalisi davai paleidzom drusku puisam gorii nagulit paleidzit.......
Ricochet 22.02.2016 07:41
Bišku pārskaitīju naudas.
26.02.2016 23:50
Latvijā dzīvojošie,esiet cilvēki un ziedojiet kaut vai 2eiro,ar to bagātāki nepaliksiet,bet,ja esam vienoti tad pierādām un kaut vai tikai 10 tūkst.būsim ziedotāju,tad Raimondam iznāks rehabilitācija.Atveriet savas sirdis!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"