46.lv
Svētdiena, 2024. g. 12. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija/ Артем, Богдан
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Svarīgi! Kāpēc vajag masēt limfu?

Фото: Video fragments
Limfātiskā sistēma ir viena no vissvarīgākajām cilvēka organisma sistēmām. Būtībā limfātiskā sistēma ir atbildīga par organisma attīrīšanu.
Limfa (lat. lympha) - dzidrs šķidrums, kas cirkulē cilvēka limfātiskajā sistēmā, kurā nav eritrocītu un trombocītu, bet ir daudz limfocītu. Cilvēka organismā ir aptuveni 1-2 litri limfas. Šis šķidrums ir piepildīts ar toksīniem, šlakvielām, infekciju ierosinātājiem, baktērijām, kā arī parazītiem, kuri mūsu organismā nokļūst dienas laikā ar pārtiku, piesārņotu gaisu u.c. Pa limfvadiem limfa ar visiem šiem „atkritumiem" nokļūst  limfmezglos, kuri filtrē, aiztur mikrobus un attīra limfu no baktērijām un vīrusiem. Reģenerētā limfa atgriežas asinsrites sistēmā, bet baktērijas un toksīni tiek ārā pa vairākiem izvadceļiem, kur galvenie ir urīns un sviedru dziedzeri. 
 
Limfātiskai sistēmai nav atsevišķa sūkņa kā tas ir asinsrites sistēmai (sirds). Limfas plūsmu nodrošina ap limfvadu esošie muskuļi, kuriem saraujoties, limfa tiek virzīta uz augšu, bet atpakaļ to nelaiž vārsti. Par to, lai venozās asinis un limfa no kājas virzītos uz augšu, rūpējas apakšstilba muskulis. Lokot pēdu, sīkie muskuļi saraujas un pumpē venozās asinis. Ja cilvēks sēž vai stāv, nospiežot attiecīgās ķermeņa daļas, limfa pietiekami tālu uz augšu netiek.


 
Attiecīgi, ja limfas cirkulācija organismā nav pietiekama, veidojas starpšūnu šķidruma aizture audos jeb limfostāze, kas ir biežākais iemesls tūskai, saistaudu vājumam, jūtīgi sāpīgai ādai, celulītam, un, ja nelabvēlīgā situācija cilvēka ķermenī saglabājas ilgstoši, ir arī cēlonis ļoti nopietnu saslimšanu gadījumiem.

Taču te ir jāatzīst, ka mūsdienās sabiedrības dzīves ritms un tā „diktētās” cilvēka prioritātes un rīcība, kā arī nereti zināšanu trūkums un pakļaušanās neveselīgas pārtikas un kosmētikas reklāmas ietekmei neveicina veselīga dzīvesveida ievērošanu. Tāpēc, lai mazinātu pārāk kūtras limfas plūsmas un limfostāzes draudus un ar tiem saistītās sekas, būtisks devums sabiedrības veselības uzlabošanā, būtu iespēja nodrošināt limfas stimulācijas masāžas pakalpojumus

Limfas stimulācijas metode pazīstama visā pasaulē jau vairākus gadu desmitus. Limfas stimulācijas aparāts pats par sevi ir unikāls izgudrojums, kas sākotnēji tika radīts kā ierīce limfas plūsmas aktivizēšanai tieši medicīniskos nolūkos. Tagad metode rūpējas gan par veselību, gan skaistumu. Tieši tāpēc mēs uzsveram šīs procedūras nozīmi un iesakām ikvienai sievietei izmēģināt šo jaunumu arī Rēzeknē un citviet Latvijā.

„Figura Line” ir studiju tīkls, kas jau trešo gadu veiksmīgi darbojas un attīstās visā Latvijas teritorijā, piedāvājot klientiem izbaudīt figūras korekcijas un pašsajūtu uzlabojošas limfas plūsmas stimulācijas masāžu, izmantojot specializētas iekārtas apvienojumā ar infrasarkano starojumu. Kopš 2014 gada jūnija šāds pakalpojums ir pieejams arī Rēzeknē Labsajūtas stadijā R „Figura Line” (viesnīcas „Latgale” ēkā, ieeja caur skaistumkopšanas salonu „Ailin”).  
 
Veicot Figura Line limfas stimulācijas masāžu, vienas stundas laikā vienlaicīgi tiek izmasēts viss ķermenis, organisms attīrās no šlakvielām, tiek nodarbināti ārējie muskuļi un tādā veidā tiek sadedzinātas kalorijas (250-500 kal.). Procedūra ir pielīdzināma trīs stundu masāžai ar rokām, kas palīdz diezgan ātri sasniegt vēlamos rezultātus apkārtmēru zaudēšanā (vidējie rezultāti Figura Line studiju tīklā pēc 12 nodarbībām: ~ 3.5 cm no vidukļa, ~ 3 cm no gurniem, ~ 2.5 cm no augšstilbiem, un ~2 cm no roku augšdelmiem). Masāžas rezultātā āda kļūst sārta, tā sasilst, jo paaugstinās ķermeņa temperatūra, paātrinās un uzlabojas asins un limfas cirkulācija, gāzu apmaiņa, audu barošanās, vielmaiņas procesi ādā un zemādas mīkstajos audos, āda kļūst elastīgāka un tvirtāka, normalizējas tauku un sviedru dziedzeru darbība. 

 
 
Neaizmirsīsim arī par to, ka masāža (vienalga vai to veic ar rokām, vai ar speciālām iekārtām) pati par sevi ir viena no procedūrām, kas ne tikai iedarbojas uz visa organisma fizioloģiju, bet arī sniedz spilgti izteiktu psihoemocionālo efektu, uzlabo pašsajūtu un garastāvokli.
 
Figura Line speciālistu mērķis ir palīdzēt ikvienai sievietei piepildīt sapņus, padarot veselības un fiziskā stāvokļa uzlabošanas procesu par patīkamu un dabisku. Šo procesu arī sauc par... Dzīvesveidu! Mēs strādājam ar katru klienti individuāli, ņemot vērā Jūsu mērķus un vēlmes.

Lai uzzinātu vairāk par procedūru un piedāvāto iespēju, apmeklējiet „Figura Line” studiju vai zvaniet 25773317!
 
Jūsu mērķi ir arī mūsu mērķi, un tos mēs sasniedzam kopā! Ar to mēs arī atšķiramies!
 
FIGURA LINE - VESELĪGS SKAISTUMS IKVIENAI!
 
Labsajūtas studijas R „Figura Line” saimniece Valija Belka
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"