46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknē sākas Donoru nedēļa

Фото: Publicitātes foto
Pirmdien, 14.septembrī, Rēzeknē sākas un līdz 18.septembrim turpināsies Valsts asinsdonoru centra (VADC) Latgales filiāles rīkotā Donoru nedēļa, aģentūru LETA informēja VADC Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Donoru nedēļu VADC Latgales filiāle rīko, atzīmējot pārcelšanos uz jaunajām telpām, Rēzeknes slimnīcā, 18.novembra ielā 41, 4.stāvā. Atsaukties aicinājumam ziedot asinis Donoru nedēļā aicināti gan tādi donori, kas asinis ziedojuši jau iepriekš, bet it īpaši tādi, kas to nolēmuši darīt pirmo reizi.
 
10.septembrī Rēzeknes slimnīcā tika atklātas VADC Latgales filiāles jaunās telpas. Līdz ar telpu maiņu centrs cer piesaistīt jaunus asins donorus Latgales reģionā un uzlabot darba apstākļus centra Latgales filiāles darbiniekiem.
 
VADC Latgales filiāles telpas Rēzeknes slimnīcā ir īpaši pielāgotas asins un asins komponentu savākšanas prasībām un aprīkotas tā, lai Rēzeknes un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem būtu droši un ērti ziedot asinis.
 
Līdz ar darbu sākšanu jaunajās telpās VADC Latgales filiāle ir pagarinājusi donoru pieņemšanas laiku un turpmāk donorus uz asins ziedošanu gaidīs trīs dienas nedēļā: pirmdienās, trešdienās un piektdienās.
 
VADC Latgales filiālē, kas pieņem gan savās telpās Rēzeknē, gan regulāri dodas izbraukumos pie donoriem Latgalē un Vidzemē, 2014.gadā ziedot asinis bija atnākuši kopumā 4684 cilvēki - 2208 vīrieši un 2477 sievietes, kopā ziedojot 7744 devas jeb apmēram 3484 litrus asiņu, kas ir aptuveni 15% no visām Latvijā saziedotajām asinīm.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"