46.lv
Svētdiena, 2024. g. 12. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija/ Артем, Богдан
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknē kļūst par vienu vienvirziena ielu vairāk (foto)

Фото: 46.lv
Septembra vidū vienā no Rēzeknes pilsētas ielām ir notikušas pārmaiņas- Kaļķu iela no divvirzienu ielas ir kļuvusi par vienvirziena ielu. 
„Šis lēmums tika rūpīgi izvērtēts darba grupā, pamatojoties uz vecāku sūdzībām. Vecāki, uztraucoties par savu bērnu drošību, bija neapmierināti ar aktīvu transporta plūsmu skolas teritorijā, kā rezultātā vecāki iesniedza sūdzības, kurās argumentēja nepieciešamību vienvirziena ielas izveidei. ”- stāsta Rēzeknes pilsētas ceļu inženieris Zigurds Baltadonis.

Pieprasījums pēc vienvirziena ielas ir saistīts ar kustības drošības uzlabošanu, jo Kaļķu ielā 12 atrodas Rēzeknes sākumsskola,  kas  nodrošina pamatizglītības posma 1.-6.klase izglītības programmu īstenošanu.
 
„Ceļu satiksmes organizācijas darba grupā, kuras sastāvā ir gan VAS „Latvijas valsts ceļi” pārstāvis, gan Ceļu  policijas, kā arī CSDD pārstāvji, tika nolemts organizēt vienvirziena kustību Kaļķu ielā. Vecāki arī pieprasīja gājēju pāreju, bet pagaidām šis lēmums vēl nav akceptēts. Piebildīšu, ka vecāku sudzības nebija vienīgais arguments, kuru izskatīja darba grupa.  Rēzeknes Izglītības pārvaldes pārstāvji bija vērsušies ar iesniegumu, lai sakārtotu kustības organizāciju Kaļķu ielā, piedalījās arī Rēzeknes sākumskolas direktore. Šī prasība ir pamatota un saprotama, jo vissvarīgākais ir bērnu drošība.” – apkopo Rēzeknes pilsētas ceļu inženieris.
 
 
lat.46.lv  
Foto

Комментарии (0-1/1)
makss 01.10.2015 20:27
Tikai nez kālab vēlā pēcpusdienā pa Kaļķu ielu virzienā no Pulkveža Brieža ielas regulāri pretim brauc kāds automobīlis...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"