46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Deputāti sāk priekšlikumu izstrādi Rēzeknes pilsētas budžetam 2016. gadam (video)

Фото: 46.lv
Neskatoties uz to, ka Rēzeknes pilsētas budžets tiek apstiprināts janvāra sākumā, budžeta plānošanas darbi sākas jau rudenī. Rēzeknes pilsētas domes deputātu frakcija „Patrioti sauc!” sanāksmē apsprieda un izvirzīja priekšlikumus, kurus jāietver jaunā budžeta iztrādē. 
14.oktobrī, plkst. 18:00 viesnīcas „Latgale” konferenču zālē „Rāzna” notika deputātu pirmā sanāksme, kur galvenā tēma bija Rēzeknes pilsētas budžets 2016. gadam.  Sanāksmē piedalījās Rēzeknes pilsētas domes deputāti: Jāzeps Korsaks, Vjačeslavs Dubovskis, Edmunds Teirumnieks, kā arī pieaicinātie eksperti un aktīvākie pilsētnieki. 
 
Sanāksmi atklāja Jāzeps Korsaks,kurš arī uzsvēra- visi iedzīvotāju priekšlikumi tiks apkopoti un iesniegti pilsētas domē.  
 
 


Savukārt Edmunds Teirumnieks atzīmēja, ka viens no prioritārajiem uzdevumiem, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība, ne tikai šī gada budžeta ietvaros, bet kopumā, ir jaunieši. Tieši jaunieši ir pilsētas „dzinējs”, kas ļaus attīstīt pilsētu.


 



Tajā pašā laikā Jāzeps Korsaks akcentēja uzmanību uz iedzīvotāju emigrācjas problēmu, ierosinot  budžeta iniacitīvu īstenošanā, pievērst uzmanību iedzīvotāju emigrācijas apturēšanai. 


 

Pusotras stundas laikā tika iezīmēti galvenie attītsības virzieni, pēc kuriem  nepieciešams izstrādāt savu priekšlikumu.
 
1. Autostāvvietu izveide pilsētai piegulošās teritorijās daudzīvokļu māju teritorijā
 
Deputāti atzīmēja,ka problēmaar autostāvietām daudzīvokļu namu pagalmos ir saasinājusies, jo vakaros ir samērā grūti atrast brīvu atostāvvietu, tāpēc nepieciešams izveidot jaunas autostāvvietas. Ir nepieciešamas paredzēt budžetā līdzfinansējumu no pašvaldības puses, vadoties pēc līdzfinansēšanas princpiem, kā tas jau ir realizēts atbalstot bērnu laukumu izveidi māju pagalmos. 

2. Pagalmu apgaismošanas problēmas risināšana. 
 
Apspriedes laikā, izskanēja priekšlikums- izmantot Daugavpils pilsētas pieredzi, kur jau tagad pašvaldības noteikumos ir paredzēta finanšu līdzekļu piešķiršana, lai risinātu  apgaismošanas jautājumus daudzīvokļu māju pagalmos. 
 
3. Diennakts aptiekas finansēšana. 
 
Gluži kā pagājušajā gadā, izskanēja priekšlikums- pilsētai ir nepieciešama diennakts aptieka. Deputāti skaidro, ka neiet runa par pašvaldības aptiekas atvēršanu, bet tikai par papildus finašu līdzekļu piešķiršanu, kādai no jau esošajām aptiekām pilsētā, lai tā strādātu visu diennakti. Pašvaldības kompetencē būtu izstrādāt saitošos noteikumus un izsludināt iepirkumu.
 
 

 
4. Dežūrējošā stomatologa kabineta izveide.
 
Neskatoties uz to, ka uzņēmums SIA „Rēzeknes slimnīca” ir daudzprofila medicīnas iestāde, tomēr netiek nodrošināta visu diennakts pakalpojumu pieejamība, kas ir saistīta ar neatliekamā zobārstniecības pakalpojuma saņemšanu. Gan pēc deputātu, gan pilsētnieku domām, tad šī situācija ir jāmaina. Šobrīd, ja ārpus darba laika, kādam pilsētniekam ir sākušās stipras zobu sāpes, tad pēc palīdzības viņam ir jādodas uz Rīgu. 
 
 

5. Izmaksu samazināšana pašvaldības bezmaksas laikrakstam „Rēzeknes vēstnesis”.
 
Kā uzsvēra deputāts V.Dubovskis, tad 180 tūkstoši  eiro par pašvaldības bezmaksas avīzes izdošanu ir pārāk liela summa, tāpēc jaunajā budžetā ir nepieciešams paredzēt finanšu līdzekļu ekonomiju, kuru ir iespējams sasniegt tikai, pārveidojot avīzi no pilnvērtīgas avīzes ar krāsainiem attēliem uz informatīva rakstura pašvaldības biļetenu. Biļetenam ir jāsatur informācija par domes pieņemtajiem lēmumiem, kā arī  jāietver pasākumu afiša. Ieekonomētos naudas līdzekļus nepieciešams pārdalīt citiem priekšlikumiem, kuri izskanēja sapulcē. 
 
Sapulcē tika apspriesti arī citi jautājumi, tai skaitā, "Latvijai-100 gadi" darba grupas izveidi, publisko peldvietu izveidi Rēzeknes upes tuvumā, netālu no tilta, kas atrodas Stacjas ielā, finanšu līdzekļu piešķiršana māju renovācijai, kā arī apgaismojuma nodrošināšana uz gājēju pārejām. Deputāti aicna pilsētiekus nebūt vienaldzīgiem un iesūtīt savus priekšlikumus uz elektronisko adresi patriotisauc@inbox.lv, kā arī apmeklēt nākošās diskusijas par Rēzeknes pilsētas budžetu 2016. gadam.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"