46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Latvijas vēstnieku delegācija apmeklē Rēzekni

Фото: rezekne.lv
No 3. līdz 5. novembrim Rīgā norisinājās ikgadējā Latvijas diplomātisko misiju ārvalstīs vadītāju sanāksme, kuras laikā vēstnieki devās arī reģionālajā izbraukumā uz Rēzekni, kur apmeklēja Terehovas robežkontroles punktu, kā arī Latgales vēstniecībā GORS tikās ar Rēzeknes pilsētas domes vadību, vēsta pašvaldība.
Tikšanās sākumā vēstniekiem tika demonstrēta prezentācija par Rēzekni, pilsētas attīstības tendencēm, iepriekšējā plānošanas perioda nozīmīgākajiem veikumiem, kā arī plāniem un projektiem uz nākamo plānošanas periodu.
Pēc prezentācijas vēstnieki uzdeva jautājumus par sabiedrībā aktuālām tēmām, uz kuriem atbildes sniedza Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, iestādes “Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona” vadītāja Sandra Ežmale, kā arī Latgales vēstniecības GORS pārstāvji, kuri tikšanās laikā vienojās ar Latvijas vēstniekiem meklēt turpmākās sadarbības iespējas.
 
Rēzeknes pilsētas priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs savā uzrunā vēstniekiem pateicās par vizīti, kā arī uzsvēra tikšanās nozīmi: “Rēzeknes pilsētas prioritāte ir uzņēmēju un ārvalstu investoru piesaiste, un tieši ar Latvijas vēstnieku palīdzību mums ir iespēja iegūt kontaktus ārvalstīs.”
 
Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs augstu novērtēja silto uzņemšanu, kā arī izteica vēlmi sadarboties ar Latgales vēstniecību GORS un Rēzeknes pilsētu arī nākotnē.
Ikgadējā sanāksmē piedalījās visu Latvijas pārstāvniecību ārvalstīs un starptautiskajās organizācijās vadītāji, kā arī Rīgā rezidējošie Latvijas vēstnieki.
 
Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksme ir ikgadējs ārlietu dienesta pasākums, kurā pārrunā ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus. Šogad tajā piedalījās 39 Latvijas diplomātisko misiju ārvalstīs vadītāji, vairāki Rīgā rezidējošie Latvijas vēstnieki, Ārlietu ministrijas darbinieki un valsts augstāko amatpersonu ārlietu padomnieki.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"