46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

NVD plāns samazināt mediķu skaitu reģionu slimnīcu uzņemšanas nodaļās ir nepieņemams

Фото: tvnet.lv
Nacionālais veselības dienests (NVD) piedāvā būtiski samazināt ārstu un māsu skaitu vairākās slimnīcu uzņemšanas nodaļās. NVD plāns skartu arī Rēzeknes slimnīcas uzņemšanas nodaļu, kur ārstu skaits būtu jāsamazina par trešdaļu, ar ko pilnībā ir neapmierināts “Rēzeknes slimnīca” veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks.
“Jebkuras slimnīcas uzņemšanas nodaļa ir tā vieta, kur gan ārstu, gan medmāsu skaitu nedrīkst samazināt, jo ārkārtas situācijās runa ir par sekundes simtdaļām, lai glābtu cilvēku dzīvību. Protams, ka veiktajos aprēķinos, ietaupītais finansējums ļautu palielināt mediķiem algas, bet vai uz cilvēku dzīvības rēķina? Manuprāt, mēs nonākam līdz absurdai situācijai- neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieku samazināšana uzņemšanas nodaļās var radīt draudus cilvēku dzīvību glābšanai. 

Viena lieta ir veikt aprēķinus tāmēs un secināt, ka tas ir nerentabli, bet der atcerēties, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki strādā 24 stundas diennaktī, tā ir pirmā instance, kur griežas pēc palīdzības ne tikai Rēzeknes, bet arī Ludzas iedzīvotāji. Manuprāt, darbinieku samazināšana uzņemšanas nodaļās ir pilnīgi neiespējama, gluži pretēji- nepieciešams palielināt darbinieku skaitu.” - uzsver SIA “Rēzeknes slimnīca” veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks.
 
Atgādināsim, ka Nacionālais Veselības dienests būtiski samazinot ārstu un māsu skaitu vairākās slimnīcu uzņemšanas nodaļās, ietaupītos līdzekļus novirzītu lielajām slimnīcām, kur uzņemamo pacientu skaits ir lielāks.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"