46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknei ir liels potenciāls investoru piesaistes jomā

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien Rēzekni ar atvadu vizīti apmeklēja Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jangs Guocjangs (Yang Guoqiang), kur viņš tikās ar Rēzeknes pilsētas domes un RSEZ vadību, liecina informācija pašvaldībā.
Ķīnas vēstnieks apsprieda ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Andreju Rešetņikovu, Ārējo sakaru nodaļas speciālistēm un RSEZ pārstāvjiem līdzšinējās sadarbības rezultātus, kā arī pilsētas attīstības perspektīvas un turpmākās Latvijas un Ķīnas sadarbības iespējas.

Vēstnieks izteica nožēlu, ka jāpamet Latvija, kā arī atzinās, ka viņam kļuvusi tuva šī valsts un arī Rēzekne, kaut gan šeit viņš viesojas tikai otro reizi. Jangs Guocjangs atzina, ka SEZ un Rēzeknes domes vadība snieguši lielu ieguldījumu pilsētas infrastruktūras un ekonomikas attīstībā, jo pēdējo gadu laikā pilsētas attīstība ir manāmi progresējusi. Viņš arī uzskata, ka Rēzeknei ir liels potenciāls investoru piesaistes jomā, jo pilsēta atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, bez tam, salīdzinot nodokļu atvieglojumus abās valstīs, jāsecina, ka Latvijā, it īpaši Rēzeknes SEZ teritorijā, tie ir ievērojami izdevīgāki. Vēstnieks arī minēja, ka atgriežoties Ķīnā, stāstīs par to vietējiem potenciālajiem investoriem. Viņš uzskata, ka abu valstu uzņēmēji varētu savstarpēji komunicēt, un kaut arī pašreiz Ķīnas investoru Rēzeknē nav daudz, tomēr ar laiku interese varētu pieaugt.
 
Atvadu vizītes laikā Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijā Jangs Guocjangs viesojās arī Latgales vēstniecībā GORS un apmeklēja RSEZ teritoriju.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"