46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

E.Teirumnieks: Augstākā izglītība Rēzeknei nozīmē visu

Фото: LSM.LV
Rēzekne jau izsenis ir bijusi viens no Latvijas nozīmīgakajiem kultūras, izglītības centriem visā Austrumlatvijā, ko apliecina gan arhitektūra, gan pilsētas vēsture. Šogad aprit 90 gadi, kopš Rēzeknē tika aizsāktas augstākās izglītības tradīcijas. 
Rēzeknes Augstkola ir Rēzeknes Valsts skolotāju institūta tradīciju pārmantotāja un turpinātāja, kā rezultātā tieši Rēzeknes Augstskolā notika svinīgs pasākums par godu augstākajai izglītībai Latvijā.

1.augustā Rēzeknē pulcējās inteliģences pārstāvji, kas akcentēja Rēzeknes Augstskolas būtisko lomu augstākās izglītības tradīciju pārmantošanā un kopējo nozīmi reģiona attīstībā. Ar savu klātbūtni Rēzeknes Augstskolu pagodināja gan Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, gan sadarbības partneri, gan absolventi. 

Kā portālam 46.lv stāsta Saeimas deputāte Inese Laizāne: „Pasākums, kur tiek godinātas augstākās izglītības tradīcijas, ir fantastisks visas Latvijas mērogā. Rēzeknes Augstskola ir viens no piemēriem, kas apstiprina teicienu „mazs cinītis gāž lielu vezumu”. Rēzeknes Augstskola nāk klajā ar jaunām programmām, kas pat ir unikālas visam Baltijas reģionam. Es varu tikai novēlēt Rēzeknes Augstskolai turpināt uzņemto attīstības kursu.”
 
Kā stāsta  rektors Edmunds Teirumnieks: „Augstākā izglītība Rēzeknei nozīmē visu. Skatoties no augskolas skatu punkta, tad augstskola ir tā vieta, kas ap sevi koncentrē jauniešus. Sava vidējās izglītības iestādes izveide ir arī stimuls, lai jaunieši paliek reģionā, lai notiek pēctecība. Pastāv divas iespējas, kā noturēt jauniešus reģionā- izglītība un ražošana. Ja ir izglītība, tad attīstās ražošanas industrija.  Augskola redz sevi, kā reģiona līmeņa spēlmani, kurš tomēr piesaista jauniešus reģionam. Situācijā, ja nav jauniešu reģionā, tad nenotiek infrastruktūras attīstība, nenotiek investīciju piesaiste līdz ar to pilsēta nevar attīstīties. Ir jārada labvēlīgi apstākļi, lai notiktu straujāka investoru piesaiste, kas nodrošinās Rēzeknes pilsētas ekonomiskā potenciāla pilnvērtīgu attīstību.  Jaunietis, kurš ir smēlies mūsdienu specialitātēm nepieciešamās zināšanas, ir spējīgs dot savu ieguldījumu jaunu inovāciju attīstībai.”
 
Svinīgajā pasākumā daudzi augstskolas viesi uzsvēra, ja ir augstskola, tad ir nākotne pilsētai un reģionam.
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
. 06.08.2015 12:42
Cienījamais kungs. Augstākā izglītība Rēzeknē ..absolūti neko nenozīmē,jo to nav kur pielietot,,,,būtu laiks to saprast..
vija 06.08.2015 15:04
Piekrītu Edmundam, ka bez izglītotiem cilvēkiem Rēzeknei nav nekādas nākotnes. Protams, ir pŗāk daudz juristu un ekonomistu. Ko darīt?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"