46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Jaunais raidījums ”Atvērtais dialogs” ar Aivaru Vilkasti, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas direktora p.i.

Фото: 46.lv
Pēdējā laikā ir aktualizējies jautājums par Rēzeknes Augstskolas jaundibināto vidējās izglītības mācību iestādi-Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu. Rēzeknes Augstskola, pamatojoties uz Izglītības likumā veiktajiem grozījumiem, kas paredz- augstskolas var dibināt vispārējās izglītības iestādi, 27. jūlijā nodibināja Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu. 
Rēzeknes Augstskolas galvenais mērķis dibinot šo mācību iestādi- savlaicīgi pievērst skolēnu uzmanību tehniskajām zinātnēm, lai spētu skolēnus uz savas tehniskās bāzes jau sagatavot studijām augstskolā ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. 

Uz sarunu raidījumā “Atvērtais dialogs” esam aicinājuši jaunās Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas direktora pienākumu izpildītāju- Aivaru Vilkasti. 
 
Raidījumā "Atvērtais dialogs" Aivars Vilkaste skaidro: 
 
  • Vai Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola ir akreditēta?
  • Kāda virziena programmas tiks īstenotas vidusskolā?
  • Kāds būs vidusskolas mācībspēku sastāvs?
  • Kāda situācija ir ar uzņemšanu, kāds ir plānotais skolēnu skaits?
  • Vai Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola ir konkurets citām Rēzeknes vidusskolām?



 
lat.46.lv  

Комментарии (0-10/17)
Linda 06.08.2015 14:23
nu beidzot puslīdz ofociāli pasaka, kurš būs mācību iestādes vadībā. Vai būs tāds pats līmenis kā ģimnāzijā, ka eksāmenos esot ļāvuši špikot un pat skolotāji esot devuši norakstīt?
to Linda 06.08.2015 15:18
Linda, tu domē strādā? Visas skolas vienādas, visur vairak vai mazāk špiko. Kur tad ir vislabākais līmenis pilsētā? 1. vidusskolā?
Linda 06.08.2015 16:45
domē nestrādāju, skolu līmeni lieliski parāda reitings..........
skolotaaja 06.08.2015 17:27
Reitingi parāda tikai vienu mazu daļu no skolu pedagogu darba. Tur nav redzama gadu gaitā pievienotā vērtība. Dažādos reitingos vienai un tai pašai skolai ir dažādi radītāji.
Марго 06.08.2015 18:56
Linda, juus gan kaut ko murgojat. Pati maaciijos gjimnaazijaa un taada tur nebija. Kaunam jaabuut, shitaadu neslavu nest.
Kkk 06.08.2015 22:48
Kā nav kauna šādi melot. Vienu skolu nolaida pa enkuru, tagad uz citu aizskrēja. Ja būtu labs direktors, tad nebūtu mūsu skolu (ģimnāziju) postā palaidis. Pieradis plūkt laurus....pats neko nav darījis savos darbības gados. Arī tagad maz ticams, ka kaut ko darīs.
O.b. 06.08.2015 23:35
Kārtējā skola, kas gribēs ar kaut ko izcelties, bet kopējos pārbaudījumos neko neuzrādīs, ja nu atkal nebūs palīdzība no pedagogu puses.
zane 06.08.2015 23:41
Kurš tad mācīs fiziku? Un bioloģiju?
Irony 07.08.2015 09:09
Nav pirmā reize,kad "Linda" mēģina uzturēt domu par "totālu špikošanu" Ģimnāzijā vai Pirmajā vidusskolā,jautājums ir,vai pati ir špikotāja neveiksminiece,vai arī ir "Domes lakstīgala"... Vilkaste,kā Ģimnāzijas vadītājs,nebija slikts,arī reitings skolai bija labs.Sliktā ziņa bija tā,ka viņš ļoti nepatika Bartaševičam... Ļoti ceru,ka šīs jaunās skolas projekts izdosies,jo viena lieta ir skolēnam lasīt Krievijas vēstnieka pasniegtos vēstures "skricelējumus",pavisam cita ir no vidusskolas iet tālākās dzīves gaitās zinošākam un konkurētspējīgākam.
Ģimnāzists 07.08.2015 10:29
Špikošana? Nevajag, lūdzu, stāstīt muļķības. Pats šo skolu esmu absolvējis un nekādu papildus bonusu špikošanas vai skolotāju palīdzības veidā es nemanīju. Vilkaste nolaida uz grunti un neko nav izdarījis? Es gribētu atgādināt, ka tieši Vilkaste bija tas, kurš šo skolu izveidoja, aizveda līdz Valsts ģimnāzijas statusam un arī veiksmīgi to vadīja. Par tiem reitingiem? Tā ir manipulēšana ar informāciju. Pasludināt vienu skolas darbības aspektu par galveno un tagad vicināt to priekšā. Turklāt, interesanti sanāk, ka 1. skolai ir patiešām labi rezultāti centralizētajos eksāmenos. Es pat teiktu fenomenāli uz citu Rēzeknes pilsētu skolu fona (procentuāli tie ir starp labākajiem Latvijā), kas man, kā cilvēkam no malas, liek domāt, ka tur mācās patiešām gudri bērni, bet... nez kāpēc 1. skola nefigurē starp labākajām mācību priekšmetu olimpiādēs, skolēnu konkursos utml., kur patiešām ir jārāda zināšanas. Un tagad DIENAS JAUTĀJUMS - kā tā, ka skolai, kurai ir tik labi CE rezultāti, ir tik viduvējas sekmes Olimpiādēs? Mans pieņēmums - A, varbūt, tie špikotāji un rezultātu uzlabotāji patiesībā ir nevis RVĢ, bet stadiona otrā pusē? RVĢ problēma bija skolēnu skaits, ko mūsu pilsētas vadītāji bija iedomājušies kā argumentu, lai "apgūtu ES finansējumu" (likumos bija pieļaujamas atkāpes). Bet kāpēc bija problēmas ar skolēnu skaitu. Šajā laikā ir bijušas dažādas versijas, tajā skaitā, ka skola slikta, tāpēc neiet. IET UN KĀ VĒL IET! Tikai mūsu skolas, kā 1. vidusskola, tā pārējās, varas elitei pietuvinātās, pretlikumīgi, ja nu kas, vienkārši NEATDEVA DOKUMENTUS un ar dažādiem māņiem, draudiem un puspatiesībām mēģina noturēt skolēnus. Lai nebūtu pliku paziņojumu, varu pat atklāti pateikt, ka manā laikā 1. skola apzināja visus potenciālos "pārbēdzējus" un principiāli viņiem lika zemākus vērtējumus priekšmetos (operācijas segvārds - Astra). Katrā gadījumā - mūsu pilsētas gudrās galvas faktiski būz izgāzušas šo savu projektu saturiski, vienīgais, ka tagad būs tikuši pie iespējas apgūt finansējumu (un tieši tas arī ir galvenais iemesls šim visam pasākumam). Vienīgais, ko reāli vajadzēja - visām ģimnāzijas klasēm UZREIZ bija jāiet uz RA vidusskolu, tad tas būtu arī ļoti efektīgi un sabiedrības uzmanību piesaistoši. Un tagadējā Rēzeknes 1. Valts ģimnāzija NAV MŪSU ĢIMNĀZIJA! Interesanti, vai mūsu pilsētas vadītāju bērni, RVĢ, absolventi tagad vispār nāks uz kādu absolventu salidojumu pēc visa šitā?
12
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"