46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Mainās maksa izziņām par dzīvesvietas deklarēto adresi

Фото: rezekne.lv
No šā gada 1 augusta stājušies spēkā Ministru kabineta 14.07.2015. noteikumi Nr.391 "Noteikumi par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra", kur paredzētas vairākas izmaiņas un paplašināts atvieglojumu loks, informē pašvaldībā.
Turpmāk izziņas saņemšana par vienas personas dzīvesvietas adresi, ja persona pieprasa aktuālo informāciju par savu, sava bērna, kurš jaunāks par 18 gadiem, deklarēto, reģistrēto vai personas norādīto dzīvesvietu vai par aizbildnībā vai aizgādnībā esošās personas deklarēto, reģistrēto vai norādīto dzīvesvietu, maksās 2,50 euro.
 
Ir paplašināts personu loks, kam valsts nodevas apmēru samazina par 50 procentiem. Pamatojoties uz noteikumu 3.punktu, iestāde valsts nodevas apmēru samazina par 50%, ja noteikto informāciju pieprasa:
 
  • politiski represētā persona;
  • nacionālās pretošanās kustības dalībnieks /iepriekš nebija/;
  • persona, kurai pašai vai kopā ar laulāto, vai attiecīgās personas laulātajam ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) /iepriekš nebija/;
  • aizbildnis vai aizgādnis par aizbildnībā vai aizgādnībā esošo personu.
No valsts nodevas samaksas ir atbrīvotas šādas personas:
 
  • persona ar invaliditāti;
  • Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks;
  • persona, kura sasniegusi Latvijas Republikā vecuma pensijas piešķiršanai noteikto vecumu;
  • persona, kurai Latvijas Republikā piešķirta vecuma pensija;
  • trūcīgas ģimenes loceklis vai atsevišķi dzīvojoša trūcīga persona.
Precizēta norma par atbrīvojumu no valsts nodevas pensionāriem, nosakot, ka no valsts nodevas ir atbrīvotas personas, kuras ir sasniegušas Latvijas Republikā vecuma pensijas piešķiršanai noteikto vecumu un personas, kurām Latvijas Republikā piešķirta vecuma pensija.
 
No jaunajiem noteikumiem izņemts punkts par to, ka no valsts nodevas samaksas ir atbrīvotas personas, kurām dokuments zudis no personas gribas neatkarīgu iemeslu dēļ - nelaimes gadījumā vai prettiesiskas rīcības rezultātā. Precizēta norma, kas nosaka, kā persona apliecina savu piederību attiecīgajam statusam, lai saņemtu atvieglojumu vai atbrīvojumu no valsts nodevas maksāšanas. Personai pienākums uzrādīt attiecīgu statusu apliecinošu dokumentu ir tikai tad, ja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vai Latvijas Republikas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības ārvalstīs, vai pašvaldības vai tās izveidotas iestādes rīcībā nav ziņu par personas piederību attiecīgajam statusam. Ja pieņemts lēmums par atteikumu izsniegt personai informāciju no reģistra, samaksāto valsts nodevu neatmaksā.
 
Atgādinām, ka deklarēt dzīvesvietu un/vai saņemt izziņu par dzīvesvietas deklarēto adresi var Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 93, tālrunis 646-07609) darba dienās no plkst. 8.00 līdz 16.30, pusdienu pārtraukums no 12.00 līdz 12.30.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"