46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

A.Stecs: Teātra- studijas “Joriks” vietā būs viesnīca (video)

Фото: Facebook
27.februārī Rēzeknes pilsētas domes sēdē skaitīts un apstiprināts jautājums par nedzīvojamās ēkas Latgales ielā 54 bijušā teātra – studijas «Joriks» ēkas nojaukšanu.
Pamatojoties tehniskās izpētes atzinuma kopsavilkumu, ēkas konstrukciju stāvoklis bija neapmierinošs: konstatētas plaisas nesošajās sienās, izdrupusi ārējā ķieģeļu kārta lielos sienas posmos, ēkas iekšējā un ārējā apdare, kā arī ēkas norobežojošo konstrukciju siltumpretestība bija neapmierinošā stāvoklī,  nepieciešama arī ēkas pamatu un sienu pastiprināšana.

“Jā, emocionālā saikne , kas pastāvēja starp bijušo teātra- studiju “Joriks” un rēzekniešiem  ir pašsaprotama,  tomēr ēkas  atjaunošanas būvizmaksas ievērojami pārsniedz jaunas ēkas būvniecības izmaksas. Pašvaldība pieņēma lēmumu nojaukt šo ēku un vietā uzbūvēt viesnīcu, piesaistot investorus.  Interese par Rēzekni ir ievērojami augusi, ir palielinājies tūristu skaits, kas apmeklē pilsētu. Ir jādomā par pilsētas attīstības perspektīvām, lai ieguvēji būtu pilsētnieki un pilsētas viesi. Ne tikai jaunās viesnīcas būvniecībai, bet arī visam Latgales ielasprojektam tiks piesaistīts Eiropas fondu līdzfinansējumus. Ir  parakstīts līgums ar „Vizuālās modelēšanas studiju” par Latgales ielas tehniskā projekta izstrādi, viesnīcas  būve ir daļa no kopējā projekta.  Ņemot vērā, ka pilsēta strauji attīstās, ir nepieciešams liels infrastruktūras  attīstības lēciens, tāpēc viesnīcas izbūve tikai paplašinās Rēzeknes infrastruktūras tempus. Runājot par būvniecības uzsākšanas tempiem, viss ir atkarīgs, cik ātri strādās Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības ministrija (VARAM), jo pagaidām Ministru kabineta noteikumi nav spēkā, notiek sabiedriskā apspriešana. Es ļoti ceru, ka programmas tiks atvērtas šī gada rudenī.   ”- stāsta Rēzeknes domes priekšēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs. 
 
Piedāvājam aculiecinieka video, kā notiek teātra- studijas “Joriks” nojaukšanas darbi:
 
 
 
 

Jorik is off

Posted by Ilgvars Platacis on Monday, 3 August 2015
lat.46.lv  

Комментарии (0-7/7)
... 11.08.2015 12:25
Zel...
1 11.08.2015 12:26
Varējāt jau pabrīdinār, ka videomateriāls satur necenzētu leksiku.
Lāsmaa 11.08.2015 16:25
R.I.P.
zita 11.08.2015 22:00
kàds skaists un liels vàrdu kràjums,!
G 11.08.2015 22:08
Darbu vadītājam par neatbilstošu nožogojumu un garāmejošo neinformēšanu par to, ka pastāv iespēja ēkas sabrukšanai (putekļiem kā redzams video) utt., būtu jāsadod pa kaklu! Ir taču tāda elementāra lieta kā norobežot ar signāllentu.. Vai arī pirms šādu konstrukciju nojaukšanas norobežot ietvi..
za''cem 17.08.2015 19:40
un protams viesnīca tiks uzbūvēta par Rēzeknes iedzīvotāju naudu un būvēs to mēra radinieks, un nodosim to valdījumā kādam mēra draugam, vai ne tā????
supper 25.08.2015 21:12
rezekne bus bordelis,pusnjaks bus par sefu.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"