46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Izstrādā Rēzeknes slimnīcas un poliklīnikas jauno darba modeli

Līdz 2015.gada 1.jūnijam divām pašvaldības iestādēm SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” un SIA “Rēzeknes slimnīca” bija uzdots, izanalizējot katras iestādes esošo situāciju, sniegt izvērstu vīziju par iespējamām pozitīvām un negatīvām sekām, realizējot iestāžu apvienošanas ieceri.
SIA “Rēzeknes slimnīca” ir iesniegusi apjomīgu, detalizētu SVID analīzi ar pienācīgu, rūpīgu situācijas izvērtējumu. Savukārt SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” sniegtais izvērtējums nebija pilnīgs, jo netika iekļauta detalizēta apvienošanās stirpo un vājo pušu analīze.

Līdz ar to tika pieņemts lēmums abās iestādēs veikt funkcionālo auditu, kura ietvaros tiks veikta administratīvā  un atbalsta personāla izvērtēšana. Tiks vērtēta darbinieku noslodze, amatu apraksti, dublējamās funkcijas, cilvēkresursu piesaiste jaunajās jomās. Pārbaudi veiks Rēzeknes pilsētas domes Iekšējā audita un kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļa, tāpat tiks piesaistīts arī neatkarīgs eksperts, lai nodrošinātu maksimāli kvalitatīvu un ātru pārbaudi.
 
Audita mērķis ir, izvērtējot visus rīcībā esošos datus, izstrādāt jaunu, spēcīgu un konkurētspējīgu modeli. Kā uzsver Iekšējā audita un kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Iveta Cipruse, pārbaudes netiks vērstas uz ārstniecisko personālu: “Šobrīd ir svarīgi izstrādāt stimulējošu darba sistēmu visiem esošajiem ārstiem, kā arī nodrošināt labvēlīgu darba vidi un motivējošu darba apmaksas sistēmu jauniem speciālistiem. Tagad, apvienojot divas slodzes dažādās medicīnas iestādēs, ārsti zaudē nodokļos. Tiek izstrādāta atalgojumu sistēma, kuras ietvaros alga tiks aprēķināta, pamatojoties uz nostrādāto laiku un akorda darbu. Šobrīd 11 ārsti apvieno darbu divās iestādēs.”
 
I.Cipruse arī norāda, ka šobrīd divas iestādes darbojas atsevišķi, kas traucē izstrādāt plānus pilsētas  medicīnas nozares turpmākai attīstībai.
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs un kapitāldaļu turētāja pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs informē, ka pēc modeļa izstrādāšanas, tiks organizētas apspriedes ar visām ieinteresētajām pusēm, proti arodbiedrībām, kolektīviem un vadību. “Mūsu uzdevums ir izstrādāt maksimāli efektīvu modeli, kas spētu pacelt medicīnas pakalpojumus jaunā līmenī, jo mēs rīkojamies klientu jeb pacientu, pilsētas un valsts interesēs.”
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
ciprusei 15.06.2015 09:50
mēs, darbinieki, nedusmojamies par acīm redzamajām blēņām- darbu domē taču gribas nezaudēt....varbūt Ludza arī izmaksās prēmiju-no polikļīnikas jau pārit pieņrmt nuz turieni...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"