46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Autrotransporta direkcija: visbiežāk autoavārijas izraisa nelegālie pārvadātāji

Фото: 46.lv foto kolāža
Rēzekniešos plašas diskusijas izraisīja 15. jūnijā notikusī mikroautobusa avārija uz ceļa Rēzekne- Rīga, kas aktualizēja jautājumu par nelegālo pārvadātāju kontrolēšanu. Portāls 46.lv sazinājās ar Autotransporta direkcijas pārstāvjiem, lai noskaidrotu esošo situāciju nelegālo pasažieru pārvadāšanas jomā. 
Pirmkārt, uz nelegālajiem pasažieru pārvadātājiem neattiecas noteikumi, ko ievēro visi oficiālie regulārie pasažieru pārvadātāji, jo nelegālie pārvadātāji nav noslēguši nevienu līgumu, lai būtu tiesīgi pārvadāt pasažierus konkrētos maršrutos. Oficiālie pārvadātāji, atšķirībā no nelegālajiem, uzņemas pilnu atbildību par savu pasažieru drošību un ērtību.
 
Otrkārt, nelegālie pārvadātāji ne tikai izvairās no nodokļu nomaksas, bet bieži vien arī izmanto neatbilstošus transportlīdzekļus, kas var apdraudēt pasažieru dzīvību un veselību.Turklāt nelegālie pārvadātāji nenes nekādu atbildību par saviem pasažieriem, kā rezultātā diemžēl plašsaziņas līdzekļos nereti izskan ziņas par gadījumiem, kad kārtējais agresīvais braucējs – mikroautobusa šoferis – ir izraisījis autoavāriju, un saskaņā ar Autotransporta direkcijas rīcībā esošo informāciju lielākoties šie šoferi bijuši nelegālie pasažieru pārvadātāji.
 
Lai varētu identificēt un sodīt nelegālos pasažieru pārvadātājus, Autotransporta direkcijair sagatavojusi Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka kārtību, kā tiek veikti iekšzemes pasažieru neregulārie pārvadājumi un kā tiek veikta samaksa par attiecīgajiem pakalpojumiem.Normatīvajos aktos uzskaitīti nosacījumi, kas jāievēro neregulārajiem pārvadātājiem, lai varētu sniegt konkrētos pakalpojumus, tādējādi negodprātīgiem pārvadātājiem liedzot iespēju uzdoties par regulāro pārvadājumu veicējiem un kropļot konkurenci sabiedriskā transporta pakalpojumu tirgū.Plānots, ka MK noteikumi stāsies spēkā šī gada jūlijā portālam 46.lv stāsta Autotransporta direkcijas komunikācijas speciāliste Zane Plone.
 
Atgādināsim, lai rūpētos par pasažieru drošu transportēšanu, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt Valsts policiju un Autotransporta direkciju par nelegālo pārvadātāju aktivitātēm.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"