46.lv
Svētdiena, 2024. g. 05. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ģederts, Ģirts/ Гаврила, Виталий, Всеволод, Климентий, Лука
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolas pārstāvji piedalījās starptautiskā biznesa forumā Polijā

Фото: RA
23. janvārī Belostokas Tehnoloģiju Universitātē (Bialystok University of Tehnology) norisinājās starptautiskais biznesa forums „Starptautiskā  biznesa pieredze studentiem, mācībspēkiem un uzņēmējiem: Polijas, Lietuvas un Latvijas perspektīvas”. Starptautiskajā biznesa forumā piedalījās Rēzeknes Augstskolas (RA) Ekonomikas un vadības fakultātes  docētāji, studenti un Rēzeknes uzņēmēji.   
Biznesa foruma idejas autori un organizatori ir triju kaimiņvalstu  augtāko mācību iestāžu pārstāvji no Belostokas Tehnoloģiju universitātes (Bialystok University of Tehnology)  Polijā,  Kauņas kolēģijas (Kauno kolegija/University of Applied Sciences) Lietuvā un Rēzeknes Augstskolas Latvijā.
   
Starptautiskajā biznesa forumā notika uzņēmēju un mācībspēku prezentācijas un diskusijas par zināšanām un labas prakses piemēriem biznesā un sadarbības jomā. Pēc prezentācijām norisinājās darbs grupās atbilstoši dalībnieku pārstāvētajām interešu jomām: tūrisma pakalpojumi, biznesa konsultāciju pakalpojumi un laikmetīgā ražošana. Darba grupās notika  diskusijas, un  studenti uzdeva jautājumus visu triju valstu  nozaru pārstāvjiem, kā arī  bija iespēja  nodibināt kontaktus ar uzņēmējiem un izvēlēties nākotnes  prakses vietas.   
Ir jāveicina starptautiskā sadarbība un sadarbība starp uzņēmēju,  docētāju un studentu – tās bija galvenās atziņas foruma dalībnieku vidū. Ir pārliecība, ka šis forums veicinās sadarbību starp augstākajām mācību iestādēm un uzņēmējiem arī starptautiskā kontekstā.  
 
Biznesa forums paredzēts kā ikgadējs pasākums kādā no trim valstīm. 2016. gadā tā organizēšana paredzēta Kauņā, Lietuvā, bet 2017. gadā – Rēzeknē, Latvijā.   
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"