46.lv
Svētdiena, 2024. g. 05. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ģederts, Ģirts/ Гаврила, Виталий, Всеволод, Климентий, Лука
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Paškevičs: Noziedznieka vecumam nav nozīmes

Фото: Publicitātes foto
Gunārs Paškevičs Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni vada no pagājušā gada jūlija. Iepriekšējais priekšnieks Igors Trofimovs pirms gada tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas, jo, reibumā neuzmanīgi apejoties ar ieroci, pats sevi sašāva. G. Paškevičs spriež, ka ir noziedznieki, kuru vecumam, viņu rīcību un psihi vērtējot, nav nozīmes, tāpēc policija pērn arī lūgusi policista dēlu apcietināt, jo bijušas sliktas nojautas, vēsta "Latvijas avīze".
Gunārs Paškevičs Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni vada no pagājušā gada jūlija. Iepriekšējais priekšnieks Igors Trofimovs pirms gada tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas, jo, reibumā neuzmanīgi apejoties ar ieroci, pats sevi sašāva. G. Paškevičs spriež, ka ir noziedznieki, kuru vecumam, viņu rīcību un psihi vērtējot, nav nozīmes, tāpēc policija pērn arī lūgusi policista dēlu apcietināt, jo bijušas sliktas nojautas.
 
– Vai tagad tiesai pārmetat?
 
– Nevienam neko negribu pārmest. Mēs no savas puses izdarījām visu, ko varējām.
 
– Sabiedrībā runā, ka policija piesegusi sava darbinieka dēlu?
 
– Pret šo nepilngadīgo tika ierosināti pieci kriminālprocesi, visi izmeklēti un nodoti tiesai. Mēs lūdzām šo puisi apcietināt. Vai tad to var saukt par piesegšanu?
 
– Tēva kolēģis 8. janvāra naktī puisi tomēr pažēloja.
 
– Neskaisti sanāca. Bet slepkavība jau bija notikusi… Tajā pašā laikā patruļai nebija iemesla automašīnu apturēt, bet tā tomēr to izdarīja. Reglaments jāievēro. Tā ir mācība visiem.
 
– Ko jūs domājat par šādām slepkavībām?
 
– Diemžēl šādi gadījumi notiek visā pasaulē: rūpīgi plānotas slepkavības ar īpašu cietsirdību. Tās nav iespējams prognozēt, un tās izjaukt var tikai nejaušības: ja cilvēki gribēs izdarīt slepkavību, viņi to izdarīs, katram cilvēkam galvā ielīst nevar. Slepkavības izdara gan deklasēti, gan inteliģenti cilvēki. Par tādām šokā ir gan sabiedrība, gan policija. Un cilvēku vecumam te nav nozīmes. Konkrētajā gadījumā man ļoti žēl meitenes: bija kārtīga un jauka. No piederīgo puses oficiālu sūdzību par policijas darbu nav.
 
– Kā jūs komentētu Rēzeknes pašvaldības policijas likvidēšanu? Vai tas pasliktināja drošības situāciju pilsētā?
 
– Esmu ieinteresēts, lai pēc iespējas vairāk cilvēku iesaistās kārtības nodrošināšanā. Valsts policija kārtību nodrošinās jebkuros apstākļos: ir vai nav pašvaldības policija.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"