46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Latviešu trupas pirmizrāde teātrī–studijā „Joriks”

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien, 10. novembrī plkst. 19.00 teātrī–studijā „Joriks” gaidāma jaunās latviešu trupas pirmizrāde – pēc Jāņa Poruka darba motīviem iestudētā izrāde „Pērļu zvejnieks”. Pirms lielās pirmizrādes laikraksta “Rēzeknes Vēstnesis” korespondente tikās ar izrādes režisoru Tomu Treini, vēsta pašvaldības portāls.
Jauno režisoru uzrunājis teātra-studijas „Joriks” mākslinieciskais vadītājs Iļja Bočarņikovs, piedāvājot izmēģināt spēkus „Jorikā”. Toms, daudz nedomājot, piekritis, pat nebaidoties no tā, ka šāda izvēle viņa dzīvē ienes nopietnas pārmaiņas, jo puisis nāk no Rīgas un Rēzekne viņam ir sveša pilsēta. „Šogad divus mēnešus biju Kauņā, esot prom no ierastās ikdienas, izpaliek blakuslietas, kuras parasti nodarbina prātu, tāpat ir, dzīvojot Rēzeknē.” Toms stāsta, ka līdz šim latgaliskā viesmīlība viņa izpratnē bija kā stereotips, savukārt tagad viņš par to pārliecinājies pats. „Ar vislielāko cieņu attiecos pret šo teātri, cilvēki patiešām ir laipni un atsaucīgi.” Tāpat sarunas laikā Toms atklāj: „Nesen nonācu pie atskārsmes, ka gada griezumā man nav bijis pienācīgas atpūtas, jo nepārtraukti un mērķtiecīgi strādāju pie izrāžu tapšanas, tikai tā var saprast, vai Tu vari to lietu darīt.”
 
Topošā izrāde „Pērļu zvejnieks” ir balstīta uz Jāņa Poruka darba motīviem. Zināms, ka J. Poruka personīgajā dzīvē bijis ne mazums satricinājumu, garstāsts „Pērļu zvejnieks” tiek uzskatīts par daļēju autora dzīves atainojumu. „Izrādi vairāk vai mazāk balstām un būvējam uz viena cilvēka personības pētīšanu. Cilvēkiem, kuri nāk uz šo izrādi, jābūt gataviem, ka tā nebūs klasiska dramaturģija, kopā ar četriem izrādes aktieriem mēs mēģināsim izstāstīt stāstu, izspēlējot atsevišķas ainas no galvenā varoņa dzīves. Šis darbs ir par idejas cilvēku, kurš mēģina izkāpt no merkantilās vides, bet pasaule, kas ir viņam apkārt, ik pa laikam „iesit pa ribām”, neskatoties uz to, viņš mērķtiecīgi turpina iet savu ceļu. Cilvēks, kurš tik dedzīgi to dara, ir lemts vai nu ģenialitātei, vai bojāejai. Pirmizrāde vienmēr ir kaut kas īpašs, un ikviens skatītājs ir laipni gaidīts!”
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"