46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Noskaidroti spēles “Erudīts 2017” uzvarētāji

Фото: zeimuls.lv
Ceturtdien, 23. martā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” pulcējās Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo mācību iestāžu vidusskolēni, lai piedalītos piektajā sezonas spēlē „Erudīts – 2017”, kas arī bija noslēdzošā.
Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt jauniešu padziļinātās zināšanas par Latvijas vēsturi, rosināt uz aktīvu līdzdalību sabiedriskajos un vēstures izzinošajos procesos, kā arī darboties grupā un pieņemt kopīgos lēmumus.
 
Piektā spēle tika veltīta Rīgas reģionam un tā centram – Latvijas valsts galvaspilsētai Rīgai, kas ir starptautiski atzīta par vienu no nozīmīgākajām metropolēm Baltijas jūras reģionā. Šī sezonas spēle tika uzsākta ar ātro jautājumu, kas tika veltīts Rīgas reģiona visatpazīstamākajām personībām, kuru starpā jauniešiem bija jāatpazīst un jānosauc tādas personības kā Aleksandrs Leitners, Gustavs Zemgals, Bīskaps Alberts, Marija Naumova, Artūrs Irbe un daudzi citi. Visas spēles gaitā audzēkņos varēja manīt cīņas sparu, kas virzīja viņus uz kopīgu mērķu sasniegšanu, nozīmīgo faktu atsaukšanu atmiņā un tieksmi uz komandas uzvaru. Šī spēle ietvēra arī daudzus izzinošus jautājumus, piemēram, jauniešiem bija jānosauc Mežaparka apkārtnes agrāko nosaukumu, kas pastāvēja kopš zviedru karaļa Gustava II Ādolfa karaspēka nometnes ierīkošanas brīža līdz 1923. gadam, bija jāpasaka, kādu latviešu tautas dziesmas melodiju atskaņoja Rīgas Svētā Pētera baznīcas pulksteņa zvans, ar kādu nolūku tika uzbūvēts Laimas pulkstenis, kādam mērķim tika izmantotas Rīgas Centrāltirgus ēkas 20. gadsimta sākumā, kas tika pasniegts labākajā Rīgas restorānā “Otto Švarcs” pirms 100 gadiem.
Pasākuma muzikālajā pauzē Rēzeknes 2. vidusskola bija sarūpējusi nelielu īsfilmu par jauniešu atkarībām un to sekām, savukārt Rēzeknes 4. vidusskolas komanda apkopoja iepriekšējo “Erudīts 2017” spēļu jautājumus, kuri tika uzdoti visiem piektās spēles dalībniekiem, ar mērķi uzzināt cik daudz faktu viņi atceras.
 
Spēlē šoreiz tika pārstāvētas 5 Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestādes. Par piektās spēles un visa konkursa uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva Rēzeknes 5. vidusskolas komanda “DEUS VUĻT”, kura ieguva galveno balvu – sertifikātu ceļojumam 450 eiro vērtībā, saņemot piektajā spēlē 27 punktus un 97 punktus visas spēles garumā. Konkursa 2. vietas ieguvēji ir Rēzeknes 1. Valsts ģimnāzijas komanda (69,5 punkti visas spēles garumā) un 3. vietas ieguvēji ir Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komanda (69 punkti visas spēles garumā).
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs visām komandām pasniedza diplomus un pateicības. Katrai komandai arī tika piešķirtas veicināšanas balvas par aktīvu piedalīšanos konkursa sezonas spēlē “Erudīts 2017”.
 
Vēlamies izteikt savu pateicību visiem šīs spēles dalībniekiem par aktīvu iesaistīšanos un radošām atbildēm, skolotājiem – konsultantiem par sagatavotiem audzēkņiem, konkursa “Erudīts-2017” komandai: ARPC jaunatnes lietu speciālistei Eleonorai Ivanovai, ARPC interešu izglītības metodiķei Olitai Kuksai, Erasmus + brīvprātīgajai Melyne Raufflet no Francijas, ARPC kolektīvam par atbalstu visa konkursa garumā.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"