46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Katram savu sauju laimes šajos Ziemassvētkos

Фото: pasākuma afiša
Piektdien, 23. decembrī plkst. 18.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā notiks Ziemassvētku muzikālās apvienības labdarības koncerts “Katram savu sauju laimes”.
Koncerta muzikālā programma  piedāvā vienkāršību, sirsnību, nedaudz arī naivumu un rotaļību, kas izgaismo tumšos ziemas vakarus. Jaunradē ietērpjot latviešu dzejas un prozas klasikas fragmentus, Latgales komponisti savās muzikālajā partitūrās atgādina par mazo ikdienas lietu vērtību. Šis vadmotīvs vieno dažādos komponistu rokrakstus un izmantotos latviešu literatūras fragmentus. Ziemassvētku muzikālajai apvienībai šogad ir izveidojusies skanīgi skaista sadarbība ar tādiem Latgales komponistiem kā Solvita Ivanova, Toms Lipskis, Guntra Kuzmina, Līva Blūma. Tāpat ar savām kompozīcijām koncerta programmu papildinās starptautiski pazīstamās komponistes Lolita Ritmane un Madara Pētersone.
 
2009. gadā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā tikās mūziķu domubiedru grupa, kas pavisam nejauši, vienkārši un bez tālejošiem mērķiem nolēma svinēt Ziemassvētkus, uzdāvinot Latgales reģiona klausītājiem mūziku. Tas bija sākums mūziķu grupas “Ziemassvētku muzikālā apvienība” radīšanai, kas par savu turpmāko mērķi uzstādīja labdarības koncertu rīkošanu, tādējādi atbalstot Latgalē dzīvojošos bērnus un jauniešus, kas nonākuši veselības grūtībās. Šis mērķis nu jau astoņus gadus pulcē kopā Ziemassvētku muzikālās apvienības dalībniekus. Šīs apvienības sastāvā visi dalībnieki ir gan Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas esošie un bijušie studenti – Ilze Grēvele (vokāls), Laura Reksne (vokāls), Iluta Igaune (flauta), Jānis Igaunis (klarnete), Jana Kuzmenkova (klavieres), Mārcis Lipskis (basģitāra), Juris Laizāns (sitaminstrumenti).
 
Šogad Ziemassvētku muzikālā apvienība ar koncerta klausītāju līdzdalību un atbalstu vēlas palīdzēt 2007. gadā dzimušajai meitenītei Agnesei Vitanei no Rēzeknes. Viņa ir ļoti dzīvespriecīga, smaidīga un visnotaļ pozitīva. Meitenes mīlestība ir beznosacījumu. Patiesa. Diemžēl Agnesei ir uzstādīta pamatdiagnoze Angelmana sindroms (syndrome Angelmane) Tā ir ļoti reta ģenētiska saslimšana, meitenīte ir reto slimību uzskaitē; katru gadu ir jāapmeklē ģenētiķis. Tai raksturīga garīgā atpalicība, nav valodas, traucēta sīkā motorika un līdzsvars, slikts miegs un simptomātiskā epilepsija. Vecāki, cenšoties integrēt bērnu sabiedrībā un uzlabojot viņas dzīves kvalitāti, iesaista Agnesi reitterapijā kā arī regulāri apmeklē baseinu, kas dod pozitīvus rezultātus. Diemžēl uz doto brīdi slimība nav pilnībā ārstējama, taču mēs varam palīdzēt Agnesei kaut nedaudz atvieglot šīs slimības radītās sekas, lai meitene kļūtu pēc iespējas patstāvīgāka, cik nu tas iespējams, un turpinātu mīlēt dzīvi tikpat ļoti un patiesi kā līdz šim.
 
Ieeja koncertā par ziedojumiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"